ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: «Ούρλιαζα και με έσφιξαν από το λαιμό» – Τι καταγγέλλει ηλικιωμένη

0

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση της 79χρονης, η οποία περιγράφει τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ, που έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της σε περιοχή της Χερσονήσου και για την οποία ήδη συνελήφθησαν 3 άνδρες, ενώ αναζητείται ένας ακόμα.

Καθόταν στο σαλόνι και παρακολουθούσε τηλεόραση. Γύρω στις 8 με 8.15 αποχώρησε από το σαλόνι και κατευθύνθηκε μέσω της αυλής σε άλλο εξωτερικό δωμάτιο όπου κοιμάται.

Η αυλή σφαλίζει με καγκελόπορτα μικρού ύψους που είναι κλειδωμένη. Οι δύο δράστες ήταν ήδη στο υπνοδωμάτιο και έψαχναν. Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία της γιαγιάς, την άρπαξαν και την ακινητοποίησαν στο πάτωμα.

«Εγώ ούρλιαζα αλλά οι δράστες με φίμωσαν με μονωτική ταινία στο στόμα και με την ίδια έδεσαν και τα χέρια. Δεν μου μίλησαν ούτε μου ζήτησαν κάτι. Αυτή την στιγμή που μιλάμε πονάω στο λαιμό διότι με έσφιξαν» περιγράφει μεταξύ άλλων.

Οι διώξεις που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι: Ληστεία από κοινού Συνέργεια σε ληστεία από κοινού Κλοπή που τελέστηκε με διάρρηξη από κοινού Παράνομη κατοχή όπλου από κοινού Παράνομη κατοχή πυρομαχικών από κοινού Να σημειωθεί ότι οι τρεις-εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης-φέρονται να έχουν άμεση εμπλοκή με τη ληστεία. Οι δύο κατηγορούνται ότι μπήκαν μέσα ενώ ο συνεργός τους περίμενε στο αυτοκίνητο και φυλούσε τσίλιες.

Ο τέταρτος που φέρεται ως ηθικός αυτουργός ενδέχεται κατά πληροφορίες να εμφανιστεί αύριο ενώπιον της Δικαιοσύνης. Πρόκειται για 59χρονο γείτονα της γιαγιάς.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού οι αστυνομικοί βρήκαν και μία καραμπίνα που είχε κλαπεί από οικία στο Αρκαλοχώρι προ διμήνου. Σε έρευνα που έγινε στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου διαμένουν οι άλλοι τρεις, βρέθηκαν τα κλεμμένα της γιαγιάς. Επίσης η τελευταία έχει αναγνωρίσει τους δύο που μπήκαν στο σπίτι.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας μιλώντας στο Cretalive δήλωσε:

«Ο εντολέας μου αρνείται μετ΄ επιτάσεως την αποδιδόμενη κατηγορία και δηλώνει αθώος. Φρονώ και θα αποδειχθεί με στοιχεία συγκεκριμένα κατά την προϊούσα ποινική διαδικασία ότι εξ΄ ουδενός βάσιμου αποδεικτικού στοιχείου επιρρωνύεται η συμμετοχή του στην αξιόποινη πράξη της ληστείας. Πρόκειται για ένα άτομο με υποδειγματική και ανεπίληπτη οικογενειακή και επαγγελματική διαδρομή ο οποίος καθημερινά εργάζεται νόμιμα προκειμένου να πορίζεται εισοδήματα και να διαβιεί αξιοπρεπώς τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του .

Σε κάθε περίπτωση απηχώντας και την βούληση του εντολέα μου εκφράζω την έντονη αποδοκιμασία μου για το υπό ποινική διερεύνηση συμβάν το οποίο παρουσιάζει έντονα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά. Με σεβασμό στην παθούσα και τους οικείους της αλλά και την Δικαιοσύνη θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε και από την δική μας θέση στην διεξαγωγή μιας δίκαιης ποινικής διαδικασίας και ταυτόχρονα στην ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ