ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Οι εκτιμήσεις για έξοδο από την επιδημία στην Κρήτη - Τι λένε οι ειδικοί

0

Η καμπύλη των κρουσμάτων παραμένει γραμμική τόσο σε επίπεδο Κρήτης όσο και σε επίπεδο χώρας ωστόσο απαιτείται επαγρύπνηση και σε καμία περίπτωση ατομική και συλλογική χαλάρωση των μέτρων.

Η Κρήτη θα μπορούσε να δείξει το δρόμο με δεδομένο ότι η ροή του κρουσμάτων είναι απολύτως ελεγχόμενη όμως εδώ δεν πρέπει να γίνει και το μοιραίο λάθος για να μετατραπεί η χώρα σε Ιταλία ή Ισπανία. Αυτό τόνισαν οι ειδικοί που μίλησαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της «ΚΡΗΤΗ TV» υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα των ημερών αλλά και των επόμενων εβδομάδων όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας στην χώρα.

Είναι θετικό το γεγονός όπως τόνισε τόσο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γκίκας ότι στην Κρήτη η κατάσταση είναι υπό έλεγχο τονίζοντας ότι για να συζητήσουμε για χαλάρωση των μέτρων πρέπει να φτάσουμε στο απόλυτο μηδέν τουλάχιστον για δύο εβδομάδες όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων.

Από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης επίκουρος καθηγητής και Επιστημονικά Υπεύθυνος του εργαστηρίου Επιδημιολογίας, Υγιεινής και Ιατρικής Στατιστικής του ΕΚΠΑ, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να ακολουθήσουμε πιστά την τήρηση των μέτρων λέγοντας ότι ήδη βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ με τον Μάιο να είναι ο μήνας που θα μπορούσαμε να έχουμε μια μερική επιστροφή στην κανονικότητα εφόσον δεν υπάρξουν άσχημα απρόοπτα.

Ο επιδημιολόγος και καθηγητής δημόσιας διοίκησης Τάκης Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην δυναμική του ιού αλλά και στο γεγονός ότι ακόμα και με τα νεότερα δεδομένα ο covid 19 παρουσιάζει ήπια συμπτώματα στην συντριπτική πλειοψηφία των νοσούντων. Όπως τόνισε σίγουρα στο μέλλον ένας μεγαλύτερος αριθμός τεστ θα μπορούσε να δώσει μια καλύτερη εικόνα με σημείο αναφοράς την ανοσία του πληθυσμού.

Η δύσπνοια είναι το σύμπτωμα που θα μας κινητοποιήσει τονίζει η πνευμονολόγος διευθύντρια ΕΣΥ στο ΠΑΓΝΗ Ιωάννα Μητρούσκα ενώ στην ετοιμότητα των ΜΕΘ του νησιού αναφέρθηκαν οι διευθυντές των ΜΕΘ σε Βενιζέλειο και Ρέθυμνο αντίστοιχα Ανέστης Κιούλπαλης και Χαράλαμπος Μαρκάκης.

Στην διάρκεια της εκπομπής παρουσιάστηκε και η δυναμική του neakriti.gr με την Ανδριανή Αγγελιδάκη να παρουσιάζει τις καινοτομίες του πόρταλ που μέσα στο Μάρτιο είχε το ρεκόρ των περίπου 18 εκ προβολών σελίδας κατατάσσοντας για μια ακόμα φορά το neakriti.gr στα κορυφαία ολόκληρης της χώρας.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ