ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπολογιστές για τα σχολεία, όχι τους μαθητές

0

Υπολογιστές για τα σχολεία αλλά όχι για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές; Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η εγκύκλιος που έχει στείλει στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κ. Αναστασία Γκίκα, αναφέροντας ότι η καταγραφή των ελλείψεων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλο τυχόν φορητό εξοπλισμό αφορά τις σχολικές μονάδες.

Την ίδια στιγμή βέβαια, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει υποσχεθεί η διανομή υπολογιστών σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιό της προς τις σχολικές μονάδες η κ. Γκίκα αναφέρει ότι «η συμμετοχή στην Εξ Αποστάσεως εκπαίδευση εκ μέρους εκπαιδευτικών και μαθητών είναι ευρύτατη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκε ταχύτατα και αποτελεσματικά στις ευκαιρίες που προσέφερε το ΥΠΑΙΘ, αμέσως μετά την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων».

Επίσης, διευκρινίζει ότι «η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών). Η καταγραφή αυτή σχετίζεται με πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που υλοποιείται στο πλαίσιο της γενικότερης βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων. Ειδικότερα, αποσκοπεί στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για την υποστήριξη ευρύτερων εκπαιδευτικών στόχων, για την ανάπτυξη και καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και για την υποστήριξη της διδασκαλίας και νέων μορφών μάθησης. Για τους ανωτέρω λόγους καλείσθε να καταγράψετε τις άμεσες μόνο ανάγκες των σχολικών μονάδων κάνοντας χρήση της φόρμας σε μορφή excel, που επισυνάπτεται».

Η προθεσμία αποστολής των στοιχείων ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ