ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Superleague: Αναστολή μέχρι τις 24 Απριλίου και στο βάθος διακοπή

0

Πρώτο βήμα η αναστολή του πρωταθλήματος ως τις 24 Απριλίου. Δεύτερο βήμα η οριστική διακοπή του για την σεζόν 2019-20. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη μεταξύ της διοργανώτριας αρχής, ιδιοκτητών και εκπροσώπων ομάδων.«Οποιαδήποτε σκέψη για επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι ανεδαφική», είπε αρχικά ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, κάτι με το οποίο αρχικά συμφώνησαν ο Άρης ,ο Παναιτωλικός κι ο Πανιώνιος. «Είναι αδύνατο να μιλάμε για πρωτάθλημα τον Μάϊο, η πανδημία θα κορυφωθεί στο τέλος Απριλίου», είπε εκ μέρους του Πανιωνίου ο Χρήστος Δάρας.

ΠΑΟΚ: «Ναι στην διακοπή με προϋποθέσεις»

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε από τον Μάκη Γκαγκάτση ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Μετά τη νέα προσωρινή αναβολή μπορούμε να συζητήσουμε την οριστική διακοπή, με δυο προϋποθέσεις: Να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεσή μας και να γίνει ένα working group που θα συζητήσει με την Πολιτεία και τους φορείς τις επιπτώσεις και τα αποτελέσματα μιας διακοπής και να γίνει συντονισμένη προσπάθεια για δέσμη μέτρων».

Ολυμπιακός: «Να έχουμε ανάδειξη πρωταθλητή»

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε πως εάν παρθεί απόφαση ματαίωσης του πρωταθλήματος θα πρέπει να γίνει ανάδειξη πρωταθλητή! «Ο Ολυμπιακός δεν θα βάλει το ατομικό συμφέρον του αλλά ποιο το καλύτερο για όλες τις ομάδες. Αλλά η οποία λύση πρέπει να είναι καθαρή.Να έχουμε ανάδειξη πρωταθλητή, ποιος να είναι πρώτος, δεύτερος, τρίτος τέταρτος… Να τελειώσει με ξεκάθαρο τρόπο το πρωτάθλημα για να μπορεί να ξεκινήσει με ξεκάθαρο τρόπο.

Ούτε παύλες ούτε τελείες, ούτε άνω τέλειες». Σε άλλο σημείο είπε: «Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει working group για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου». Η ΑΕΚ πρότεινε παράταση στην αναστολή μέχρι τις 24/4 διεξαγωγή working group στο οποίο να μετέχουν οι Big4, η ΑΕΛ και ο Ατρόμητος.

Στη δευτερολογία του ο Γιάννης Αλαφούζος πρότεινε η παράταση στην αναστολή να είναι για δύο εβδομάδες και όχι μέχρι τις 24/4 και έφερε για παράδειγμα το Βέλγιο που διέκοψε το πρωτάθλημα του και όπως είπε θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Φανταστείτε αν ένας παίκτης έχει στην προπόνηση κορωνοϊό. Πρέπει να διακοπεί το πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση να γίνει σε δύο και όχι σε τρεις εβδομάδες» τόνισε.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν οριστικές αποφάσεις σχετικά με το θέμα των συμβολαίων των παικτών ,θέμα που έθεσαν στην τηλεδιάσκεψη ο Άρης, ο ΟΦΗ και η Λάρισαa

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ