ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αισχροκέρδεια εις βάρος παραγωγών και καταναλωτών...

0

Οι προκλητικές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων πρώτης ανάγκης, από τη μια εκτροχιάζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό και από την άλλη φέρνουν σε αδιέξοδο τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας. 

Οι παραγωγοί δεν μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν με τις υπερβολικά χαμηλές τιμές που αναγκάζονται να πουλήσουν, την ίδια ώρα που το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατά 100% λόγω της τιμής της ενέργειας και των ζωοτροφών. Αποτέλεσμα είναι ο παραγωγός, να είναι ο πλέον αδύναμος κρίκος της αλυσίδας, καθώς δεν υπάρχει έλεγχος στους μεσάζοντες που αισχροκερδούν σε βάρος του ίδιου και των καταναλωτών.  

Χαρακτηριστικό της στρεβλής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά είναι ότι οι παραγωγοί γάλακτος πωλούν το 2024 σε φθηνότερες τιμές από το 2023 αλλά το προϊόν τους τους καταλήγει στο ράφι ακριβότερο.

Έτσι, ενώ κάποιοι αισχροκερδούν κάποιοι άλλοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το επάγγελμα και τις επιχειρήσεις τους, αφού όχι μόνο κερδοφορία δεν υπάρχει, αλλά δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ