ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο ΥπΑΑΤ με Αυγενάκη και Τσιάρα οι Κρητικοί κτηνοτρόφοι

0

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γρύλλου Παπαδάκη, προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κρήτης.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωσταντίνο Τσιάρα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Κεφαλογιάννης Γιάννης, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Στρατάκος.

Τέθηκαν στη συζήτηση τα κύρια θέματα που προβληματίζουν τον πρωτογενή τομέα και ειδικά την κτηνοτροφία, όπως το θέμα της άμεσης και αναγκαίας μετακίνησης των αιγοπροβάτων από τον ορεινό όγκο της Κρήτης προς τα χειμαδιά, το άμεσο άνοιγμα των σφαγείων του Ηρακλείου, το Εθνικό απόθεμα για τα νέα παιδιά του 2021, 2022, 2023 και 2024, το θέμα των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, το μετρό 11 τον βιολογικών που δεν έχουν πάρει τα σχήματα του σιτηρέσιου και των δασών λιβαδικών για το θέμα της τεχνικής λύσης. Επίσης, η άμεση πληρωμή του μέτρου 9,28 για εκτάσεις που είναι ήδη ενταγμένες στο μέτρο των βιολογικών, η Απλοποίηση της γραφειοκρατίας και η μείωση για το κόστος παραγωγού στη νέα ΚΑΠ.

Συζητήσαμε ακόμα για την έκτακτη ενίσχυση για το θέμα της πανώλης ανά κεφάλι ζώου σε κάθε έναν κτηνοτρόφο.

Για την επιβάρυνση στο επιπλέον κόστος τώρα και 45 ημέρες με την απαγόρευση σφαγείων, τις μετακινήσεις, αλλά όπως και άλλα πολλά που απασχολούν τον τομέα μας

ΥΣ Ευχαριστούμε τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη για το ενδιαφέρον που έδειξαν και να παραβρεθούν στην συνάντηση χωρίς κάλεσμα από τους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους Κρήτης αλλά και μόνο από την ενημέρωση των site και το ΜΜΕ.

Η διαβεβαίωση του υπουργού είναι ότι μέχρι την Παρασκευή οι εξελίξεις έρχονται…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ