ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Επιλέξιμοι οι αγρότες στο Εξοικονομώ-Επιχειρώ, στο 50% η επιδότηση

0

Στις δαπάνες για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων αφορούν σε αγρότες δύναται να εμπεριέχεται αντικατάσταση εξοπλισμού αντλιών θερμότητας ή/και προμήθεια συστήματος αποθήκευσης ενέργειας με τα σχετικά παρελκόμενα υλικά, ήτοι ηλεκτρολογικός πίνακας και καλωδίωση σύνδεσης αυτού με το σύστημα αποθήκευσης. Ειδικά στην περίπτωση των συστημάτων αποθήκευσης απαιτείται Σύμβαση Σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ, η οποία και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στα δικαιολογητικά καταβολής επιχορήγησης της αίτησης στο Πρόγραμμα. Σημειώνεται επίσης ότι συγκεκριμένα για τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας της Κατηγορίας 1Δ απαιτείται η διενέργεια Ενεργειακών Ελέγχων για την τεκμηρίωση της επίτευξης του στόχου.

Ύψος ενίσχυσης

Η επιδότηση ορίζεται στο 50% των δαπανών, εφόσον μιλάμε για μικρές αγροτικές επιχειρήσεις και έως το ποσό των 20.000 ευρώ (de minimis). Για μεσαίες ή μεγάλες η επιδότηση ορίζεται στο 40%. Στην περίπτωση που ο Ωφελούμενος πραγματοποιεί ανακύκλωση της/των παλαιάς/ών συσκευής/ών, δύναται να επιδοτηθεί επιπροσθέτως έως και 500 ευρώ.

Οι αγρότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Προγράμματος https://exoikonomoepixeiro2023.gov.gr/.

agronews.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ