ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ποια εξωτερική πολιτική χρειάζεται η χώρα μας;

0

Συνεχίζουμε την αναδημοσίευση των θέσεων του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος «Νίκη» για την εξωτερική πολιτική, οι οποίες, όπως και οι θέσεις του για τα άλλα σοβαρά θέματα, που απασχολούν κάθε πολιτικά και κοινωνικά ευαίσθητο άνθρωπο, δημοσιεύονται στον ιστότοπο https://nikh.gr/theseis.

Βαλκάνια

«Το μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια της νεο-οθωμανικής Τουρκίας έχει μόνο μία δύναμη ανάσχεσης: την Ορθοδοξία».

Η συνείδηση της Ρωμηοσύνης, η Βυζαντινή αυτοκρατορική κληρονομιά, ο Ορθόδοξος ενοποιός χαρακτήρας που δεν έχει λογική κατακτητή-κατακτημένου αλλά αδελφοποίησης στην Πίστη, μπορεί να τροφοδοτήσει μία διεθνή εστία σταθερότητας και ισορροπίας στη Βαλκανική Χερσόνησο, επιθυμητή από πολλούς.

Χωρίς τα αγκάθια του πανισλαμισμού και του πανσλαβισμού, και τον απρόβλεπτο και υποκριτικό τουρκικό παράγοντα, δημιουργείται εύφορο έδαφος συνεννόησης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με την Ελλάδα ως πραγματικό εγγυητή ενεργητικής σταθερότητας.

Διπλό όφελος για την Ευρώπη: ενεργειακή εξασφάλιση, και πληθυσμιακή θωράκιση από ισλαμικό εποικισμό.

«Ωστόσο, δεν ξεχνούμε ότι άμεσοι γείτονες είναι  Αλβανία, Σκόπια και Βουλγαρία.  Και η ιστορία δείχνει ότι μόνο οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς γείτονες».

Αλβανία

«Η αποκατάσταση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, κλειδί για ένα μέλλον ειρήνης, προόδου και αλληλοσεβασμού».

Δε μπορούμε να συζητούμε για φιλικές σχέσεις και ευρωπαϊκή προοπτική με την Αλβανία, παραγνωρίζοντας τη συστηματική εχθρική πολιτική του αλβανικού κράτους και παρακράτους απέναντι στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό:

Καταπάτηση ανθρωπίνων και εθνικών δικαιωμάτων, λεηλασία και καταπάτηση μνημείων και εκκλησιών, μεγαλοϊδεατισμός και ψεύδη στα σχολικά βιβλία, αποχαρακτηρισμός ελληνικής ταυτότητας σε μειονοτικές πόλεις, θρασείες διεκδικήσεις Τσάμηδων, βίαιη πληθυσμιακή αλλοίωση με εποικισμό 30.000 μουσουλμάνων μεταναστών στην καρδιά της ελληνικής κοινότητας.

Ενθαρρύνουμε την επιστροφή των νέων Βορειοηπειρωτών στην πατρογονική γη με άτοκα δάνεια για γεωργικές, κτηνοτροφικές, βιοτεχνικές και τουριστικές μονάδες.

Πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος της «Κολομβίας της Ευρώπης»: Σύνδεση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας με την καθοριστική πάταξη των ναρκωτικών.  Επιβολή βίζας και συστηματικοί συνοριακοί έλεγχοι. Άμεση φορολόγηση των εμβασμάτων από την Ελλάδα, εφαρμογή «πόθεν έσχες» για οποιαδήποτε μεγάλη αγορά στην Ελλάδα. Αφαίρεση ελληνικής υπηκοότητας και απέλαση μετά την έκτιση ποινής, για τα περιστατικά βαριάς εγκληματικότητας στην Ελλάδα.

Επιβολή στην Αλβανία του πλήρους σεβασμού όλων των μειονοτικών και εθνικών δικαίων των ομογενών μας.

Απαίτηση εφαρμογής των διατάξεων του πρωτοκόλλου της Κερκύρας, που υπέγραψε και η ίδια η Αλβανία – πολλές ήδη περιλαμβάνονται στις συμφωνίες εισόδου σε ΟΑΣΕ και ΝΑΤΟ, ενώ ακριβώς το ίδιο πέτυχε η Αλβανία στο Κοσσυφοπέδιο με πολύ λιγότερες προϋποθέσεις.

Σκόπια

«Να βρούμε ένα ξεκάθαρο και αξιοπρεπές όνομα για τα Σκόπια, και να οικοδομήσουμε μία ειλικρινή φιλία, με άξονα την Ορθοδοξία».

Με ψέματα δεν οικοδομούνται μακροχρόνιες σχέσεις. Στα Σκόπια δεν υπάρχουν «Μακεδόνες» παρά μόνο Σλάβοι, Αλβανοί, Έλληνες, Ρομά, Εβραίοι. Δεν υπάρχει «μακεδονική γλώσσα», παρά εκσερβισμένη βουλγαρική διάλεκτος. Δεν υπάρχει κάποια δήθεν ενιαία «μακεδονική περιοχή» που τριχοτομήθηκε, αφού η αρχαία γεωγραφική Μακεδονία συμπίπτει σχεδόν με την απελευθερωμένη ελληνική επικράτεια. Η Μακεδονία είναι Μία, και είναι Ελληνική – εθνικά και γεωγραφικά.

Κατάργηση της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Αναζήτηση ονόματος που να είναι σαφές και δίκαιο, π.χ. Παιονία, Κεντρική Βαλκανική, Δημοκρατία Σκοπίων.

Υποστήριξη και ανάδειξη του γηγενούς ελληνικού πληθυσμού στα Σκόπια, που έχει αναγνωριστεί ιστορικά από τον Τίτο, τους Γερμανούς, τους Αμερικανούς, τον Γκλιγκόροφ, αλλά όχι από τις ελληνικές κυβερνήσεις!

Να δοθεί διπλή υπηκοότητα στους Έλληνες των Σκοπίων, όπως έγινε και στους Βορειοηπειρώτες.

Ενίσχυση της πλειοψηφούσας στα Σκόπια Ορθόδοξης συνείδησης, για ουσιαστική φιλία με την Ελλάδα και ως διπλό αντίβαρο στον πανσλαβισμό και στο μουσουλμανικό βαλκανικό τόξο.

Προάσπιση της διωκόμενης νόμιμης Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ανάδειξη των αγίων που ενώνουν την ελληνική, τη σερβική και τη βουλγαρική κοινότητα, όπως του Σέρβου αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, επισκόπου Αχρίδος, των Ελλήνων αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, προσώπων-κλειδιά της διπλωματικής κληρονομιάς της Ρωμηοσύνης.

Ίδρυση πανεπιστημιακών σπουδών βυζαντινού πολιτισμού στη γείτονα χώρα, με προνομιακούς όρους για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα.

Βουλγαρία

«Εστίαση και συνεργασία σε όσα μας ενώνουν, αποκατάσταση για όσα μας χωρίζουν».

Επαναφορά της οικονομικής ισχύος στην τραυματισμένη Βόρεια Ελλάδα. Η επαχθής και εκτός λογικής φορολόγηση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την επιθετικά χαμηλή φορολογία της γείτονας χώρας, έχουν επιφέρει μαζική φυγή ελληνικών παραγωγικών μονάδων , μαρασμό στην εργασία και άκρως δυσμενές εμπορικό ισοζύγιο. Απαιτείται ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαναφοράς και ενίσχυσης των επιχειρήσεων και της παραγωγής στη Βόρεια Ελλάδα.

Αξίζει η Βουλγαρία να δει το συμφέρον της με άξονα την Ορθοδοξία και όχι τον πανσλαβισμό. Ιστορικά ο βουλγαρικός λαός διαμόρφωσε την συνείδησή του σε μία πολιτισμική διελκυστίνδα μεταξύ Πανσλαβισμού και Ορθοδοξίας. Η προσκόλληση της Ελλάδας στη Δύση άφησε έδαφος στον πανσλαβισμό στη Βουλγαρία, με φοβερές συνέπειες στον αυτόχθονα πανάρχαιο Ελληνισμό της Βόρειας Θράκης (Ανατολικής Ρωμυλίας).

Σήμερα το ισλαμικό τόξο και ο εξ ανατολών εποικισμός είναι ζωτικές προτεραιότητες και για τις δύο χώρες. Αμυντική, διπλωματική και ενεργειακή συνεργασία για την αποδυνάμωση του ισλαμικού τόξου, τον αποτελεσματικό φραγμό στα κύματα εποίκων, την ασφάλεια της Ευρώπης.

Πολιτισμική προσέγγιση με ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, ίδρυση εδρών και κίνητρα σπουδών στη Βυζαντινή παράδοση και Αρχαιολογία. Προβολή των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και της καθοριστικής επίδρασής τους στην πολιτιστική εξέλιξη των Βουλγάρων.

Επιστροφή των κλεμμένων βυζαντινών θησαυρών της Ανατ. Μακεδονίας: Αποκατάσταση της ηθικής τάξης με την επιστροφή του κλεμμένου από το βουλγαρικό στρατό το 1916, αμύθητου θησαυρού χειρογράφων και ιερών κειμηλίων των ελληνικών ιερών μονών Τιμίου Προδρόμου και Εικοσιφοινίσσης.

Κοινή πίεση στα Σκόπια για την εγκατάλειψη του παράλογου ονόματος της Μακεδονίας.

Κύπρος

«Η Κύπρος ΔΕΝ είναι μακράν! Η μαρτυρική Κύπρος έχει κυρίαρχη, αιώνια και ανεξίτηλη την Ελληνικότητά της».

Το πρόβλημα της Κύπρου είναι πολλαπλό: Στρατιωτική εισβολή, διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, παράνομη κατοχή και δημιουργία ψευδοκράτους, παράνομη πληθυσμιακή αλλοίωση με συστηματικό εποικισμό από την Τουρκία, παράνομη διεκδίκηση της Κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία.

Το αδιέξοδο της Κύπρου οφείλεται στην αδυναμία προβολής και επιβολής του δικαίου. Προϋποθέτει την τιμωρία των εγκληματιών πολέμου, την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και την επαναφορά της πληθυσμιακής αναλογίας Ελλήνων και Τούρκων στα προ εισβολής ιστορικά επίπεδα.

Απαιτείται συστηματική επικοινωνία των δικαίων μας και της ιστορικής αλήθειας προς ξένα διπλωματικά και κυβερνητικά στελέχη όσο και στη διεθνή κοινή γνώμη.

Απαιτείται πλήρης στρατιωτική ενδυνάμωση και αμέριστη πολιτική, διπλωματική, πολιτιστική, εκπαιδευτική και οικονομική συμμαχία με την Κύπρο.

Εφαρμογή νέας μακροπρόθεσμης εθνικής στρατηγικής, που αρμόζει στην ιστορική αλήθεια των αγώνων του κυπριακού λαού και στο εθνικό συμφέρον:

Η πορεία προς μία λειτουργική Ένωση της ελεύθερης Κύπρου με την Ελλάδα, ένωση που θα έκλεινε όλες τις αμφισβητήσεις ΑΟΖ και θα αναβάθμιζε κατακόρυφα την επιρροή του ενιαίου Ελληνικού έθνους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Απαιτείται αξίωση αποφασιστικών κυρώσεων στην Τουρκία στα πλαίσια της Ε.Ε. (καταγγελία τελωνειακής σύνδεσης) και του ΟΗΕ (επικήρυξη εγκληματιών πολέμου)

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ