ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μην στέλνετε τενεκέδες στο Ευρωκοινοβούλιο

0

Το 2012 οι μπουνιές του Κασιδιάρη είχαν προκαλέσει σοκ στους δημοκρατικούς πολίτες. Τώρα, εκδηλώθηκε αδιανόητο επεισόδιο με την βιαιοπραγία Φλώρου κατά Γραμμένου. Υπάρχει άραγε μετάνοια  αρχηγών κομμάτων για τα ατοπήματα και τα ολισθήματα τους όταν στέλνουν τενεκέδες στην Βουλή; Και επειδή οι αρχηγοί είναι αγύριστα κεφάλια, στέλνουν τώρα κλόουν στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε να έχουμε ένα τσίρκο στην ελληνική εκπροσώπηση. Οι ψηφοφόροι διερωτώνται:

  1. Γιατί φελλοί από τα κόμματα επιλέγουν celebrities για την συγκρότηση των ευρωψηφοδελτίων;
  2. Αυτοί που είχαν ήδη εκλεγεί, με παχυλότατους μισθούς και προνόμια, προσφέρουν υπηρεσία στο Ευρωκοινοβούλιο ή ήσαν απλές ‘γλάστρες’; Σ’ αυτούς επεβλήθησαν έστω και χρηματικές κυρώσεις (από τον αρχηγό του κόμματος) ώστε να αφυπνισθούν από τον βαθύ ανατολίτικο λήθαργο;
  3. Είναι δυνατόν ποδοσφαιριστές, ηθοποιοί, μετεωρολόγοι, αθλητές στίβου, αρσιβαρίστες, lifestyle δημοσιογράφοι, ένας που έχει καταγγελθεί για βιασμό, όλοι αυτοί να είναι υποψήφιοι; Και όμως, είναι δυνατόν γιατί στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας – το Ελλαδιστάν – δεν υπάρχουν κριτήρια αξιοκρατίας. Η χώρα αυτή είναι ένα απέραντο τσίρκο με ανύπαρκτους θεσμούς. Με ποιο κριτήριο θα επιλέξει ο εκλογέας 4 πρόσωπα από έναν κατάλογο 42 αγνώστων υποψηφίων; Είναι λογικό ότι θα επιλέξει έναν ηθοποιό που έχει δει σε κάποιο καταραμένο σίριαλ, έστω και αν είναι …… βιαστής.
  4. Είναι δυνατόν ένα κόμμα να ορίζει υποψήφιο ένα συνδικαλιστή αστυνομικό ο οποίος σπαταλά χιλιάδες ώρες για την εμφάνιση του στην τηλεόραση, προφανέστατα σε βάρος των υπηρεσιακών του καθηκόντων; Συνδικαλιστές αστυνομικοί είναι δυστυχώς μια παγκόσμια αρνητική πρωτοτυπία …..
  5. Η κομματοκρατία ευαγγελίζεται δόγμα ανανέωσης αλλά είναι βουτηγμένη στο βούρκο με τη χώρα να έχει αρνητικό ρεκόρ δείκτη διαφθοράς: 57 (σημ.: οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν δείκτη: 1,2,3).
  6. Γιατί τέτοιος συνωστισμός στις υποψηφιότητες αφού πολλοί εξ’ αυτών δεν πιστεύουν καν στην ενωμένη Ευρώπη, αντίθετα την τορπιλίζουν!

Θα βρεθεί άραγε αρχηγός κόμματος που θα κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες της αναξιοκρατίας και θα εξαλείψει αυτή την παρακμιακή και εκτρωματική κατάσταση με την επιλογή celebrities κλπ που εκθέτει ανεπανόρθωτα την χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο; Μήπως θα έπρεπε να υπάρχουν κυρώσεις στους ευρωβουλευτές που – λόγω παραλυσίας – δημιουργούν την εικόνα της θλιβερής εθνικής αφωνίας; Είναι ξεπεσμός της κομματοκρατίας να ψάχνει με ασύλληπτη μανία ένα ‘επώνυμο’ ‘αναγνωρίσιμο’ υποψήφιο κι ας είναι απαίδευτος, φελλός, αγράμματος, αδαής με την πολιτική και μηδέποτε ασχοληθείς με τα τρέχοντα & φλέγοντα κοινωνικά θέματα. Αιδώς Αργείοι.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ