ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η πλατεία της 25ης Μαρτίου «κλαίει», ακούει κάποιος από τη «βαλσαμωμένη» δημοτική αρχή?

0

Κάτω από τη μύτη του δημαρχείου υπάρχει ίσως η πιο γραφική μικρή πλατεία της παλιάς πόλης. Η πλατεία της 25ης Μαρτίου αποτελεί ελκυστική στάση χαλάρωσης ντόπιων και επισκεπτών με τα τέσσερα ξύλινα περιμετρικά παγκάκια, με την περίτεχνη κρήνη, τις περιμετρικές λεμονιές και νεραντζιές και την κεντρική πανύψηλη αροκάρια περιτριγυρισμένη από σφάκες και βουκαμβίλιες,.

Η ύπαρξη, από το 2012, του παραδοσιακού καφενείου ΚΙΜΩΛΙΑ με την ήπια λειτουργία, «έδεσε» με την εικόνα της πλατείας, όπως πολλά δημοσιεύματα στον ελληνικό και ξένο Τύπο έχουν αναφέρει, δίνοντας ψυχή σε αυτήν. Μέχρι  και η υπηρεσία πρασίνου του δήμου, εγγράφως, έχει αναγνωρίσει τη συμβολή του καφενείου στη συντήρηση του πρασίνου και δη των δέντρων της.

Δυστυχώς τα 2 τελευταία χρόνια, οι 2 λεμονιές από τις 4 της πλατείας αρρώστησαν και παρά τις στοχευμένες γεωπονικές παρεμβάσεις της ΚΙΜΩΛΙΑΣ και της συχνής ενημέρωσης προς την υπηρεσία πρασίνου για το επερχόμενο μοιραίο… αυτές  ξεράθηκαν.

Το κεντρικό παρκάκι με την πανύψηλη αροκάρια σπάνια συντηρείται, τα ξύλινα παγκάκια δεν έχουν γνωρίσει συντήρηση από τότε που τοποθετήθηκαν, παρά τις εκκλήσεις μας στην τεχνική υπηρεσία του δήμου, με αποτέλεσμα η εικόνα της πλατείας να αρχίζει να παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης.

Η υπηρεσία πρασίνου επικαλείται ότι δεν υπάρχει προσωπικό για να καλύψει όλες τις ανάγκες πρασίνου του δήμου. Το δέχομαι αλλά αυτή η παραδοχή κρατάει χρόνια με την ίδια δημοτική αρχή.

Η τεχνική υπηρεσία του δήμου επικαλείται ότι δεν υπάρχει τεχνικό προσωπικό για τη συντήρηση όλων των κατασκευών του. Το δέχομαι αλλά αυτή η παραδοχή κρατάει χρόνια με την ίδια δημοτική αρχή.

Άραγε ποιος θα πρέπει να βρει λύσεις?  Ο από μηχανής Θεός, οι εθελοντές δότες ή αυτοί που είναι στο τιμόνι του δήμου πάνω από 17 χρόνια?

Με τα σημερινά δεδομένα, όσο υπερβολικό κι αν φαίνεται, οι παραπάνω υπηρεσίες του δήμου συμπεριφέρονται σαν γραφεία τελετών καλών υπηρεσιών.

Εάν η γραφική πλατεία «επιζήσει» θα οφείλεται στον νέο κηδεμόνα της ΚΙΜΩΛΙΑΣ, ο οποίος κρατώντας την παράδοση του παλαιού, ξεκίνησε να βάφει τα κράσπεδα της, μιας και οι εθελοντές του Αντιδημάρχου καθαριότητας που υποσχέθηκε να ενεργοποιήσει για να καλύψει την αδυναμία των υπηρεσιών του δήμου…ακόμα έρχονται!

Υ.Γ.

Αυτό που μένει πάντως είναι η «αγάπη» της δημοτικής αρχής από το 2012 για την ΚΙΜΩΛΙΑ.  

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ