ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σημαντινές εκδηλώσεις της ΕΠΣΡ από το 2000

0

 Aπό τις αρχές του 21ου αιώνα η ΕΠΣΡ διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία σπουδαίες εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο και την Κύπρο.

Οι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν από κοντά τους παλαίμαχους της Εθνικής, αλλά και την τεσσάρων μεγάλων ομάδων (ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ), που αγωνίστηκαν στο Ρέθυμνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από το θρίαμβο της Εθνικής στην Πορτογαλία, αλλά και του αναμνηστικού αγώνα που έγινε στη Γερμανία στις 11/07/2024, κάνουμε το αφιέρωμα αυτό.

2000: 

1. Σε εκδήλωση της ΕΠΣΡ τιµήθηκαν οι Κ. Δελήµπασης (διαιτητής), Γ. Συριανόγλου, Δ. Παπαδοµιχελάκης (παράγοντες), Α. Κουρµούλης, Γ. Μαραγκουδάκης και Γ. Κοκολάκης (ποδοσφαιριστές) και ο Λ. Κρυοβρυσανάκης (αθλ. συντάκτης και συγγραφέας του βιβλίου «Ρεθυµνιώτικο Ποδοσφαιρο»). Τον τελευταίο τίµησε και ο ΣΔΠΡ  στις 27/3.

2. Στον τελικό κυπέλλου παρέστησαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Αλεξανδρίδης και ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟ Μ. Μαυροκουκουλάκης.

2002:

1. Στις 24/3 στο ΔΑΚ Γάλλου έγινε φιλικός αγώνας εθνικών οµάδων γυναικών Ελλάδας- Ιρλανδίας (1-3)

2. Στις 20/11 εγκαινιάστηκε ο πρώτος συνθετικός τάπητας στο Ρέθυµνο στο Γ Μισσιρίων µε φιλικό παιχνίδι Μικτής Ρεθύµνου- ΟΦΗ (2-4)

2003:

1. Στις 12/2 στο ΔΑΚ Γάλλου πραγµατοποιήθηκε Διεθνής φιλικός αγώνας Εθνικής Ελπίδων Ελλάδας- Νορβηγίας (1-1) . Τα γκολ Χολµ, Δ. Παπαδόπουλος. Προπονητές της Ελληνικής οµάδας οι Στ. Μανωλάς-Σ. Αποστολάκης και παίκτες τους Αµπάρη, Βύντρα, Μόρρα, Δ. Παπαδόπουλο, Αµανατίδη, Σαλπιγγίδη, Μάντζιο κ.ά.

2004:

1. Στις 7/2  παρουσία 2000 θεατών έγιναν τα εγκαίνια του συνθετικού τάπητα της Σοχώρας κι ακολούθησε φιλικό παλαιµάχων Ρεθύµνου- Εθνικής Ελλάδας (3-4 µε σκόρερ Καλαΐτζιδάκη, Πολύζο(2), Αντωνίου, Κωστίκο, Σαργκάνη, Αποστολάκη) Με την Εθνική επιπλέον αγωνίστηκαν εκτός από τους σκόρερ οι Καψής, Χατζηπαναγής, Βλάχος, Λιβαθηνός, Μανωλάς, Γούναρης κ. ά (προπονητής ο Γ. Κυράστας, που λίγο αργότερα έφυγε από τη ζωή)

2. Στις 26/6 στη Σοχώρα πραγµατοποιήθηκε φιλικό παλαιµάχων Ρεθύµνου- παλαιµάχων ΠΑΟ (4-1), στη µνήµη του Γ. Κυράστα. Σκόρερ Καλαΐτζιδάκης, Πολύζος, Κοκολάκης, Μανωλακάκης, Λιβαθηνός. Ο ΠΑΟ αγωνίστηκε µε τους Χρ. Λιβαθηνό, Βονόρτα, Γονιό, Φυλακούρη, Κατσιάκο, Παπαβασιλείου, Δοµάζο, Ρότσα, Βαζέχα, Σπ. Λιβαθηνό, Φούκο, Γ. Κων/νου, Σάµιο, Παντέλη, Γραµµένο. Το «παρών» έδωσε και ο Ρεθεµνιώτης  Κ. Λινοξυλάκης που τιµήθηκε για την προσφορά του.

2005: 

Στις 26/3 Μικτή Παλαίµαχων Ρεθύµνου- ΠΑΟΚ (6-3), για να τιµηθεί ο Γ. Σαλβαράκης. Με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν οι Τερζανίδης, Ορφανός, Δαµανάκης, Γούναρης κ.ά (φωτό πάνω).

2007:

Στο ΟΑΚΑ διεξήχθη φιλικό ‘ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ» ανάµεσα στον Αετό Ανωγείων µε διεθνείς επιλέκτους και καλλιτέχνες.

2009:

1. Στις 23/3 εγκαινιάστηκε ο συνθετικός τάπητας Γ. Αρµένων σε φιλικό ΟΦΑ –Ρούστικα (8-1)

2. Στις  15/4 στο ΔΑΚ Γάλλου έγινε φιλικό ανθρωπιάς Μικτής Κρήτης- ΠΑΟ 2-2 (γκολ, Ντέιβιντ, Χριστοδουλόπουλος, Κουρνιανός, Καραδάκης). Στα πέναλτι κέρδισε ο ΠΑΟ µε 4-3.

3. Φιλικά στο  ΔΑΚ Γάλλου Εθνικής  Νέων Ελλάδας- Πολωνίας 2-1 και 0-3.

2010:  

1. Στις 2/6 πραγµατοποιήθηκε φιλικό ανθρωπιάς για την ενίσχυση του φωτογράφου Φώτη Γάσπαρη ανάµεσα στις Μικτες Περιφερειακού- Τοπικού (3-1).

2. Στις 20/9  στο ΔΑΚ Γάλλου προς τιµήν του Γ. Κοκολάκη έγινε φιλικός αγώνας ανάµεσα σε παλαιµάχους ΕΑΡ-ΟΣΦΠ (2-1, Λυρώνης, Πήττας, Καλύκας). Με τον ΟΣΦΠ αγωνίστηκαν Κελεσίδης, Αµανατίδης, Ξανθόπουλος, Αγγελής, Σιώκος, Σταυρόπουλος, Μπονόβας, Βαΐτσης, Κοκολάκης, Γκαϊτατζής κ.ά.

3. Στις 27/8 έγινε στο Ρέθυµνο η κλήρωση του περιφερειακού πρωταθλήµατος (στην κληρωτίδα η Κατερίνα Δασκαλοµαρκάκη).

2011:

1. Στις 30/5 στη Σοχώρα διεξήχθη φιλικό για φιλανθρωπικό σκοπό ανάµεσα σε παλαιµάχους Ρεθύµνου- ΑΕΚ 1-5 (Μ. Βλάχος 2, Λέτσας, Δαδίτσος, Μανωλάς, Πήττας). Η ΑΕΚ αγωνίστηκε µε Σεραφείδη, Αλ. Νικολαΐδη, Καραφέσκο, Καραγκιοζόπουλο, Μουσούρη, Αρδίζογλου, Τόσκα, Βλάχο, Παπαιωάννου, Στυλιανόπουλο, Πορφύρη, Μανωλά κ.ά.

2012: 

1. Στις 25 Μαρτίου η ΕΠΣΡ διοργάνωσε µε απόλυτη επιτυχία ένα αθλητικό- πολιτιστικό ταξίδι προσκύνηµα στην Κύπρο, όπου η Μικτή παλαιµάχων Ρεθύµνου έδωσε 3 φιλικούς αγώνες. Παρέλασε στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, ενώ έκανε τρισάγιο στον Τύµβο της Μακεδονίτισσας, από τον ιερέα Ανδρέα Κεφαλογιάννη. (φωτό και στη σελ. 112)

2. Στις 3/9 οι επίλεκτοι ΠΣΑΠ έδωσαν φιλικό στο ΔΑΚ Γάλλου µε τους επίλεκτους Ρεθύµνου για φιλανθρωπικό σκοπό κερδίζοντας 2-8 (τα γκολ του Ρεθύµνου ο Μ. Παπαδογιάννης στον Σαργκάνη και ο Π. Βερτούδος στον Νικοπολίδη. Η οµάδα ΠΣΑΠ αγωνίστηκε µε τους Σαργκάνη (Νικοπολίδη), Βαµβακουλα (Σαραβάκος 1), Γεωργάτο, Μαραγκό 1 (Βελεντζα 1), Πούλιο (Μανωλά), Ζαγοράκη 3, Μπασινά 1, Νταµπίζα, Φραντζέσκο 1, Ξανθόπουλο (Κοκολάκη).

2013: 

Στις 15 Μαίου στο ΔΑΚ Γάλλου σε φιλικό αγώνα Εθνική Παίδων Ελλάδας- Κύπρου 1-1 (Ν. Ιωαννίδης, Κυριακού).

2022:

Την Παρασκευή18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της επίσημης μπάλας του πρωταθλήματος της ΕΠΣΡ για τη σεζόν 2022-23.Ηεκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο café-streetfood «BIKAKIS» στα Τρία Μοναστήρια, όπου και βραβεύτηκε ο αθλητικογράφος, κ. Λευτέρης Κρυοβρυσανάκης για την πολυετή προσφορά του στο Ρεθεμνιώτικο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τι αναφέρει η ΕΠΣΡ:

«Μέσα σε όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΜΠΑΛΑΣ 2022-23» από την ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο café-streetfood «BIKAKIS» στα Τρία Μοναστήρια. Η αίθουσα «Sports» στο «BIKAKIS» γέμισε από ανθρώπους του ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου που προσφέρουν και αγαπούν το άθλημα, ενώ μας τίμησε με την παρουσία του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για Θέματα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου κ. ΛΑΧΝΙΔΑΚΗΣ Δημήτριος, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου κ. Χνάρης Τίτος και τα υπόλοιπα μέλη του δς καλωσόρισαν όλους τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκαν καλή ποδοσφαιρική σεζόν, διαφυλάττοντας το ποδόσφαιρο και βάζοντας ο καθένας το λιθαράκι του για την αναβάθμιση του. Ιδιαίτερα ο πρόεδρος κ. Χνάρης στην ομιλία του στάθηκε στην συνεχή και αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή που τυγχάνει η ΕΠΣ Ρεθύμνου από την Περιφέρεια Κρήτης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη Σταύρο όπως και στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ρεθύμνου κα Λιονή Μαρία, αλλά και τους υπόλοιπους χορηγούς που στηρίζουν τις προσπάθειες της ΕΠΣ Ρεθύμνου. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας MACRON κ. Παπαδακης Αντώνιος παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της νέας μπάλας διοργανώσεων ΕΠΣΡ, η οποία θα κοσμεί τα Ρεθυμνιώτικα γήπεδα από το Σαββατοκύριακο 26-27 Νοεμβρίου. το κάθε σωματείο - μέλος μας παρέλαβε από δέκα (10) μπάλες αλλά και ένα (1) πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο για τις ανάγκες των αγώνων του. Στο περιθώριο της εκδήλωσης βραβεύτηκε για την πολυετή και πολυσχιδή προσφορά του στο ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο ο αθλητικογράφος κ. Ελευθέριος Κρυοβρυσανάκης, ο οποίος με την σειρά του παρέδωσε στην ΕΠΣΡ τα 5 από τα 10 βιβλία που έχει εκδώσει, αλλά και αναμνηστικά στον πρόεδρο της ΕΠΣΡ κ. Χνάρη Τίτο, στον Γεν. Γραμματέα κ. Δασκαλομαρκάκη Γεώργιο, στην υπάλληλο της ΕΠΣΡ κ. Μαρκιδη Γεωργία και στους δημοσιογράφους κ.κ. Τζαγκαράκη Δημήτριο και Σταρά Γεώργιο. Για την προσφορά του κ. Κρυοβρυσανάκη μίλησε συγκινημένος, ο επί δεκαετίες φίλος του Γενικός Γραμματέας ΕΠΣΡ κ. Δασκαλομαρκάκης Γεώργιος.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των πρώτων σκόρερ σε Α’ & Β’ κατηγορία τις Σεζόν 2017-18, 2018-19, 2019-20 και 2021-22. Πρώτοι σκόρερ τοπικού σεζόν 2017-18α’ ΕΠΣΡ: Άγγελος Γκιόκας (Επισκοπή) 34 γκολ Β’ ΕΠΣΡ: Ηλίας Χνάρης (Λιβάδια) 35 γκολ σεζον 2018-19α’ ΕΠΣΡ: Γιώργος Βελονάκης (ΑΕΜ) 50 γκολ Β’ ΕΠΣΡ: Στράτος Μαστρογιαννάκης (Φοίνικας) 35

Σεζόν 2019-20 Α’ ΕΠΣΡ: Μανώλης Σκουλούδης (ΑΟ Άρης) 22 ΓΚΟΛ Β’ ΕΠΣΡ: Γιάννης Γιαννόπουλος (Δόξα Πλατανέ) 22 γκολ

Σεζόν 2021-22 Α’ ΕΠΣΡ: Ζαχαρίας Κωστάκης (Λιβάδια) 33 γκολ Β’ ΕΠΣΡ: Γιάννης Καλλιτσουνάκης (Φλόγα Ρουστίκων) 20 γκολ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ