ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Λίγα λόγια για το φευγιό του «κυρίου Γιάννη» Παυλάκη

0

 Είχα την τύχη να γνωρίσω τον «κύριο Γιάννη» τα τελευταία 4 χρόνια στο παραδοσιακό καφενείο ΚΙΜΩΛΙΑ. Κι όμως η συχνή παρέα στο καφενείο ξέντωσε τον χρόνο γνωριμίας μας σε περισσότερα χρόνια και ταυτόχρονα σφυρηλάτησε την αμοιβαία εκτίμηση.

Του άρεσε να ακούει περισσότερο παρά να μιλάει. Πάντα ενημερωμένος με άποψη και γνώμη για όλα τα θέματα, ξεζουμίζοντας καθημερινά τον τοπικό Τύπο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούσε τις απόψεις μου για τον matrix κόσμο των αισθήσεων που ζούμε, τον κόσμο των πλαστών αναγκών και αδυναμιών και το πόσο αυτός απέχει από την πραγματική αθέατη πραγματικότητα.

Άνθρωπος δουλεμένος ευτύχησε να δει προκοπή στην επαγγελματική του δραστηριότητα και στην οικογενειακή του ζωή αποκτώντας 8 γιους! Από τις συζητήσεις μας, έδειχνε χορτασμένος και χαρούμενος για τη διάδοχη κατάσταση που είχε ετοιμάσει, καμαρώνοντας  για τα παιδιά του, που τα θεωρούσε άξιους συνεχιστές της προκοπής του.

Ήταν ενεργός και καθοδηγητικός στην αλυσίδα των καταστημάτων «S/M ΠΑΥΛΑΚΗ» με πρωταγωνιστικό ρόλο στην τροφοδοσία των καταστημάτων με αγροτικά προϊόντα της δικής του γης, που τόσο νοιαζόταν και καμάρωνε. «Από το χωράφι του, στα ράφια του».

Ο «κύριος Γιάννης» από ότι είχα αντιληφθεί είχε μια ολιγομελή παρέα φίλων του, μετρημένη στα δάκτυλα ενός χεριού, με τους οποίους χαιρόταν να βρίσκεται. Θεωρώ ότι ήταν το χαλαρωτικό κοινωνικό του διάλειμμα μακριά από τις επαγγελματικές ή οικογενειακές συναναστροφές.  

Μεσούσης της θεραπευτικής του αγωγής, τηρώντας την υπόσχεση του στον μικρό μου γιο, μας ξενάγησε στον επίγειο παράδεισο του, τα χωράφια και τα ζώα του. Έλαμπε από περηφάνεια αν και οι δυνάμεις του δεν του επέτρεπαν να μας «τρέξει» όπως αυτός «όργωνε» καθημερινά τη γη του.

Ο «κύριος Γιάννης», όπως πολλές φορές μου είχε εκμυστηρευθεί, δεν φοβόταν τον θάνατο. Ένοιωθε καλά με τον εαυτό του και ήταν έτοιμος για οτιδήποτε ήθελε συμβεί.

Έτσι κι έγινε, αδόκητα ο «κύριος Γιάννης» έφυγε ήρεμα, αγόγγυστα για τον πραγματικό κόσμο της ΑΓΑΠΗΣ και της ΓΑΛΗΝΗΣ.

Μακαρία ας είναι η ανάπαυση σου, φίλε «κύριε Γιάννη» και η μνήμη σου διαχρονική και αιωνία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ