ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

0

 Ο Ολυμπισμός ως Ιδέα έχει τις ρίζες του στην Αρχαιότητα και στο πνεύμα των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο περιείχε , το κάλλος, την ευγένεια, την λιτότητα, την αγνότητα, την εκεχειρία, την αγωνιστικότητα, και γενικά το πνευματικό ήθος και την ιερότητα για την ανθρώπινη ζωή.

Οι Αξίες του Ολυμπισμού κινούνται γύρω από δύο βασικούς άξονες: Το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και την «Ευγενή Άμιλλα».
Στον πρώτο άξονα εντοπίζονται οι αξίες της εντιμότητας, του σεβασμού, των κανόνων διεξαγωγής των αγώνων, της ισότητας, της δικαιοσύνης, του σεβασμού των συναθλητών και της ισοτιμίας.
Στο δεύτερο άξονα περιέχονται οι αξίες της αριστείας, του ευγενικού συναγωνισμού ανάμεσα σε άτομα και λαούς, της τάσης για διάκριση και υπεροχή μακριά από κάθε αντιπαλότητα.

Ο Ολυμπισμός είναι φιλοσοφία ζωής, που προωθεί και συνδυάζει σε αρμονικό σύνολο τις αρετές του σώματος και της ψυχής. Συνδέοντας τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την παιδεία, ο Ολυμπισμός προσπαθεί να δημιουργήσει ένα τρόπο ζωής που στηρίζεται στη χαρά της προσπάθειας, την εκπαιδευτική αξία του καλού παραδείγματος και το σεβασμό για οικουμενικές αξίες. Ο σκοπός του Ολυμπισμού είναι να θέσει παντού τον Αθλητισμό στην υπηρεσία της αρμονικής ανάπτυξης του ανθρώπου, ενθαρρύνοντας την δημιουργία μιας ειρηνικής κοινωνίας, η οποία ενδιαφέρεται για την διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Υπάρχει  έστω  και ένας  που μπορεί να ισχυρισθεί  ότι υπάρχει  έστω και μια από τις προϋποθέσεις  για την διεξαγωγή των αγώνων στο Παρίσι.

Ο πόλεμος στην μέση ανατολή  και στην Ουκρανία καλά κρατεί και ‘όλοι είναι με το χέρι στην σκανδάλη.

 Το Ισραήλ δεν είναι πια κράτος είναι καθαρά μια παγκόσμια μαφία που μπορεί να εκτελεί συμβόλαια θανάτου σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη παρ όλα αυτά συμμετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Οι ολυμπιακοί αγώνες γίνονται στο Παρίσι και εκατοντάδες παιδιά και άμαχοι εκτελούνται καθημερινά την ώρα που διεξάγονται οι αγώνες  με αθλητές που πίσω τους τρέχουν  οι πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες για να ντοπάρουν το<< ολυμπιακό ιδεώδες>>.

Ακούσατε κανένα να ψελλίσει έστω και μία λέξη να σταματήσει ο πόλεμος έστω στην διάρκεια των αγώνων , ουδείς.

Αυτές οι μεγάλες κουβέντες περί αρχαίου ολυμπιακού ιδεώδες είναι εντελώς καινές, φλύαρες, αλλά και επικίνδυνες γιατί προσπαθούν κρύψουν τους άνομους σκοπούς των πολυεθνικών. ‘Όπως ‘έχει πορνευτεί η ‘έννοια της δημοκρατίας ακριβώς έτσι  έχει εκπορνευτεί  η έννοια του Ολυμπισμού.

Νομίζω  ότι πρέπει επί τέλους να σταματήσουμε αυτή τη σαπίλα περί ολυμπισμού που μόνο συμφορές φέρνει  κάθε φορά όπου διεξάγονται.

Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι ολυμπιακοί αγώνες όπως σταμάτησε το μαντείο των Δελφών το 362 μχ με εντιμότητα απαντώντας στον αυτοκράτορας του Βυζαντίου, τον Ιουλιανός τον Παραβάτης, ο οποίος όταν αποφάσισε να εκστρατεύσει κατά των Περσών έστειλε ανθρώπους να ρωτήσουν στο μαντείο των Δελφών αν θα έπρεπε να κάνει αυτή την εκστρατεία.

«Είπατε τω βασιλεί, χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά, ουκέτι Φοίβος έχει καλύβαν, ου μαντίδα δάφνην, ου παγάν λαλεούσαν, απέσβετο και λάλον ύδωρ»

Δηλαδή:
«Πείτε στον βασιλιά, πως έπεσε κατάχαμα το περίτεχνο οίκημα, κι ούτε ο Φοίβος Απόλλων έχει πια κατοικία, ούτε δάφνη μαντική, ούτε πηγή ομιλούσα, και το ομιλών νερό στέρεψε».».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ