ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ

0

 ΣΥΡΙΖΑ

Τα 163 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με την επικύρωση της πρότασης μομφής στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έδειξαν στα χιλιάδες μέλη και φίλους που τον ψήφισαν πριν ένα χρόνο ότι «παραπλανήθηκαν». Αυτοί, εξ ονόματος τους, διέκριναν ότι με τις αλλαγές που εξαρχής εξήγγειλε με μια φράση: «θα τα αλλάξω όλα», θα χαλούσε το «μαγαζί», γι’ αυτό «καταστατικά» με την πλειοψηφούσα μομφή, τους δίνουν μια άλλη ευκαιρία να διορθώσουν το «λάθος» τους.

Για καλό και για κακό, συσκέπτεται η Πολιτική Γραμματεία σε 2 παρακαλώ συνεδριάσεις, τι κόφτες θα μπορούσε να βάλει στις υποψηφιότητες Προέδρων ώστε να αποκλειστεί η επαναψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη…μην τυχόν και την «ξαναπατήσει» η πλειοψηφία των μελών και των φίλων του κόμματος. Η παροιμία «απού καεί στην κολοκύθα, φυσά και το γιαούρτι» που ενδεχομένως έχει στο μυαλό της η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας έδωσε μπόλικη σκωπτική τροφή στο κοινό των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, προτείνοντας διάφορους κόφτες, όπως:

1. Το όνομα του υποψηφίου να μην είναι Στέφανος

2. Ο υποψήφιος να φορά πάντα κάλτσες στις δημόσιες εμφανίσεις του

3. Ο υποψήφιος να μην είναι ψηλός, ξανθός και γυμνασμένος

3. Ο υποψήφιος να μην είναι γκέι

4. Ο υποψήφιος να μην έχει σπίτι σε νησί του Αργοσαρωνικού που να αρχίζει από «Σ».

5. Ο υποψήφιος να μην έχει καμία πολεοδομική παράβαση στις ιδιοκτησίες του….

Με αυτή τη συμπεριφορά τους, οι «κατέχοντες την ορθοδοξία» της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ανεβάζουν τη δημοτικότητα του Κασσελάκη στο 31% έναντι 15% του μέντορα τους , Τσίπρα (βλ. πρόσφατη δημοσκόπηση ALCO), εθελοτυφλώντας ότι το «μαγαζί» χρειάζεται, εδώ και τώρα, ριζική ανακαίνιση εάν θέλει να ξαναδεί φως κυβερνησιμότητας.

Με την εκλογή Προέδρου η νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη γιατί οι αναδεικνυόμενες διαφορές δεν αφορούν το πρόσωπο του νέου Προέδρου αλλά το πολιτικό περιεχόμενο και την οργάνωση του κόμματος που αυτός πρεσβεύει.

ΠΑΣΟΚ

Η εικόνα του ΠΑΣΟΚ που ψάχνει να βρει πρόσωπο με πρωθυπουργικά χαρακτηριστικά βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί εδώ δεν υπάρχουν αποκλίσεις για το πολιτικό περιεχόμενο που κομίζει ο κάθε υποψήφιος. Αυτός είναι και ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ θα μείνει ενωμένο και μετά την ανάδειξη του νέου Προέδρου.

Ο Ανδρουλάκης, ο «αεί θυμωμένος», φαίνεται να ελέγχει τις κομματικές οργανώσεις αλλά επικρίνεται από τους ανθυποψηφίους του για την Προεδρία ότι χρησιμοποιεί «πετρελαιοκίνηση» στο όχημα ΠΑΣΟΚ αντί άλλου καυσίμου που θα έδινε καλύτερες επιδόσεις στην ταχύτητα του.

Ο Δούκας με τον αέρα της νίκης των δημοτικών εκλογών, ξεχνώντας τα δεκανίκια του δεύτερου γύρου, ισχυρίζεται ότι θα ασκεί ΑΡΙΣΤΑ τα καθήκοντα ΚΑΙ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ χωρίς να εκπροσωπεί το κόμμα του στη Βουλή ΚΑΙ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ Αθηναίων.

Σημ. Μόνο ο δήμαρχος μας, Γ. Μαρινάκης, τα έχει «καταφέρει» να παίζει σε 3 ταμπλό σε αυτή του τη θητεία, ΚΑΙ ως Δήμαρχος Ρεθύμνης ΚΑΙ ως Πρόεδρος των ΔΕΥΑ Ελλάδος ΚΑΙ ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης…με οφθαλμοφανή την «επιτυχία» του στον ΔΗΜΟ σε αυτή τη θητεία.

Η Διαμαντοπούλου έχει ευρωπαϊκό προφίλ και αναγνωρισιμότητα εντός και εκτός Ελλάδος, με μεγάλη διεισδυτικότητα στο Κέντρο. Της καταλογίζουν ότι την εκτιμάει ο Μητσοτάκης…βαρίδι για όσους έχουν μείνει στο 1974.

Ο Γερουλάνος, ο Κατρίνης και η Γιαννακοπούλου με διακριτό πολιτικό λόγο ο καθένας συμφωνούν για ανάγκη αλλαγής ταχύτητας στο ΠΑΣΟΚ με νέο οδηγό, διεκδικώντας τη θέση.

Με βάση την όποια αξιοπιστία των μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεων, άραγε θα παιχτεί στον 2ο γύρο το ίδιο έργο που παίχτηκε στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, με τον Δούκα στον ίδιο ρόλο ή με άλλη (-ον) ?

Ίδωμεν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ