ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτη μέρα για την ακαδημία της ΡΕΑ

0

Μία ιστορική μέρα ήταν η χθεσινή (5/9/2022) για το ποδόσφαιρο Γυναικών στην πόλη του Ρεθύμνου, με τη ΡΕΑ να εγκαινιάζει την πρότυπη Ακαδημία της.

Η πόλη μας απέκτησε και επίσημα έναν χώρο όπου θα μπορεί κάθε κορίτσι να εκφράζεται μέσω του ποδοσφαίρου, με το όραμα και βασικό στόχο μας για την ανάπτυξη του αθλήματος να παίρνει σάρκα και οστά. Οι νεαρές ποδοσφαιρίστριες συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Σοχώρας, όπου γνωρίστηκαν με τις συμπαίκτριες και τις προπονήτριες τους, χωρίστηκαν σε δύο ηλικιακά τμήματα και ξεκίνησαν… το παιχνίδι.

Τις μικρές αθλήτριες υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του ΑΟ ΡΕΑ, Ηρακλής Μανουκαράκης, οι υπεύθυνοι του προγράμματος Νίκος Κυριακόπουλος, Αντώνης Πλατής, η υπεύθυνη της Ακαδημίας Ελευθερία Δαφέρμου, η προπονήτρια Γκιζέλα Μπετανκούρ και αρκετές ακόμα παίκτριες της ομάδας Γυναικών.

Να σημειώσουμε ότι οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά (Δαφέρμου Ελευθερία – 6972187222, Χανιώτη Ελευθερία – 6984555586, Facebook & Instagram: REA FC GIRLS FOOTBALL ACADEMY, email: [email protected]). Επίσης, οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 16.00 – 17.00 στο γήπεδο της Σοχώρας.

Παράλληλα, η Ακαδημία θέλει να ευχαριστήσει θερμά και τον χρυσό χορηγό, Iris Snacks, ο οποίος συμβάλλει σημαντικά στην τιτάνια και σπουδαία προσπάθεια μας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΑΦΕΡΜΟΥ: «ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ»

Η υπεύθυνη της Ακαδημίας ΡΕΑ και αρχηγός της ομάδας Γυναικών, Ελευθερία Δαφέρμου, σημείωσε στις δηλώσεις της:

«Είναι μία υπέροχη στιγμή και ιστορική μέρα για το σωματείο. Σήμερα υλοποιήθηκε η αρχή, ξεκινώντας από το μηδέν. Δημιουργούμε την Ακαδημία μας. Η παρουσία ήταν αρκετά δυναμική και πολύ θετική η πρώτη εικόνα. Και μόνο που είδαμε αυτά τα προσωπάκια τόσο ενθουσιασμένα για να ενσωματωθούν στον χώρο του ποδοσφαίρου, αυτό είναι για μας η μεγαλύτερη επιβράβευση. Από κει και πέρα, εμείς θα είμαστε εδώ και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προσφέρουμε στα παιδιά αυτά που θέλουν. Επικεντρωνόμαστε στα κορίτσια και θεωρώ πως μέσα από την οργάνωση θα έχουμε μία πολύ θετική εξέλιξη».

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΑΘΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ»

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του προγράμματος και προπονητής της ομάδας Γυναικών της ΡΕΑ, Νίκος Κυριακόπουλος, υπογράμμισε:

«Θέλω να ευχηθώ καλή αρχή, υγεία και μία δημιουργική σεζόν. Σήμερα (σ.σ. χθες) το Ρέθυμνο υποδέχεται και επίσημα την πρώτη Ακαδημία ποδοσφαίρου κοριτσιών. Την Ακαδημία της ΡΕΑ. Δεν μπορούμε παρά να είμαστε απόλυτα χαρούμενοι που καταφέραμε να κάνουμε την αρχή. Και λέω αρχή, διότι χρειάζεται δουλειά, οργάνωση και όρεξη για να συνεχιστεί αυτό το σπουδαίο έργο. Το θετικό είναι ότι στις τάξεις της ΡΕΑ υπάρχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Όμως, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως η πόλη μας αποκτά έναν χώρο όπου κάθε κορίτσι θα μπορεί να εκφραστεί μέσα από το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο Γυναικών στην πόλη μας αποκτά τη δική του “στέγη” και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία και κατάκτηση του σωματείου μας.

Η Ακαδημία  διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία, καθώς απαρτίζεται από πολύ καλές και έμπειρες προπονήτριες, οι οποίες ξέρουν το πως να καθοδηγήσουν νεαρές αθλήτριες. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα στην Ακαδημία, δίνοντας τις δικές μας γνώσεις, ευχόμενοι σε μία καλή αρχή που θα αποτελέσει τον “φάρο” για τις επόμενες γενιές».  

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΛΑΤΗΣ: «ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ»

Ο υπεύθυνος του προγράμματος και προπονητής τεραμτοφυλάκων της ομάδας Γυναικών, Αντώνης Πλατής, τόνισε:

«Η πρότυπη Ακαδημία ποδοσφαίρου κοριτσιών της ΡΕΑ πήρε σάρκα και οστά και αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Στη νέα Ακαδημία της πόλης του Ρεθύμνου οι μικρές ποδοσφαιρίστριες μπορούν να αθληθούν, να κοινωνικοποιηθούν με άλλα κορίτσια και να διασκεδάσουν μέσα από το δημοφιλέστερο ομαδικό άθλημα στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο πως σε τόσες Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στις Η.Π.Α., το ποδόσφαιρο είναι το πρώτο άθλημα επιλογής από τα κορίτσια.

Σκοπός μας είναι τα κορίτσια να γυμναστούν, να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα τους, να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση τους, να εξελίξουν την ατομική και κοινωνική πειθαρχία, να αποκτήσουν θετική στάση με χαρακτήρα ικανό να πετυχαίνει θετικά στο σύγχρονο τρόπο ζωής, μέσω της συνεχούς προσπάθειας και συνεργασίας.

Οι καταρτισμένες προπονήτριες μας, που εκπροσωπούν το ποδόσφαιρο Γυναικών της πόλης μας στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα αποτελέσουν εκείνες που θα καθοδηγήσουν τις νεαρές παίκτριες στα πρώτα τους βήματα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη σημαντική προσπάθεια».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ