ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνεχίζει ο Ν. ΟΠΕΡ να εντυπωσιάζει στην Α2

0

Συνεχίζει ο Ν. ΟΠΕΡ να εντυπωσιάζει στην Α2

Ο Νέος ΟΠΕΡ συνεχίζει να εκπροσωπεί το Ρέθυμνο στα Εθνικά πρωταθλήματα Βόλεϊ και τρείς απο τους πρωταγωνιστές, ο πρόεδρος Γιώργος Βιδάκης, ο προπονητής Γιώργος Μπουρμπάκης και η παίκτρια της ομάδας, Χρύσα Καλιαφεντάκη, μίλησαν στο Ρέθεμνος news για την ομάδα και τη φετινή πορεία.

Γ. Βιδάκης: «Η ανάπτυξη των ακαδημιών μας αποτελεί των πρωταρχικό μας στόχο»

Ο πρόεδρος του Ν. ΟΠΕΡ, Γιώργος Βιδάκης, μίλησε για τις ακαδημίες της ομάδας όπου και θέλει να δοθεί βάση, τις δυσκολίες που υπάρχουν σε έναν παράγοντα την σημερινή εποχή αλλά και για τις όμορφες και άσχημες αναμνήσεις που έχει όλα αυτά τα χρόνια από αγώνες.

- Ο Ν.ΟΠΕΡ για άλλη μια χρονιά στην Α2, λίγα λόγια για αυτό;

«Είναι άλλη μια δύσκολη χρονιά και κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια στο να διατηρήσουμε μια ομάδα του Ρεθύμνου σε Εθνική κατηγορία για να προωθήσουμε το βόλεϊ στο Ρεθυμνιώτικο κοινό. Είναι κάτι που το κάνουμε με όρεξη και κέφι και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε αυτό είναι που μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε».

 - Πόσο δύσκολο για κάποιον να είναι παράγοντας σε τέτοιες εποχές;

«Είναι γενικά μια εποχή περίεργη για να κάνεις το οτιδήποτε και ειδικά όταν έχει να κάνει και με ερασιτεχνισμό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε μεγάλες θυσίες σε πολλά επίπεδα, όπως τις ώρες που πρέπει να θυσιάσεις από τον προσωπικό σου χρόνο για την ομάδα, όσο και το οικονομικό κομμάτι. Από τη στιγμή που αναλάβαμε διοίκηση τρέχουμε ένα οικονομικό πλάνο σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος είναι αρκετές και αυτό έχει ένα αντίκτυπο και σε μας. Επίσης είναι πολύ δύσκολο να είσαι παράγοντας σε επαρχιακή ομάδα και σε αυτό υπάγεται το θέμα της μεταφοράς της ομάδας στα ταξίδια. Είμαστε η μοναδική ομάδα στη Κρήτη, με πολλά ταξίδια και ευτυχώς μας βοηθάει η Περιφέρεια Κρήτης και μας "ξελαφρώνει" λίγο αλλά τα προβλήματα είναι πολλά. Η ομοσπονδία βόλεϊ έχει διάθεση να βοηθήσει αλλά δεν έχει τους πόρους και αυτό είναι για μας μεγάλο πρόβλημα, ενώ ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο να πείσεις κάποια αθλήτρια που είναι επαγγελματίας να έρθει να μείνει στο Ρέθυμνο και η μόνη που έχουμε είναι μια Αργεντίνα παίκτρια. Ευτυχώς με τα άλλα σωματεία της Κρήτης υπάρχει κατανόηση και σεβασμός και μας έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό».

- Ο Ν.ΟΠΕΡ πέρα από τη γυναικεία ομάδα έχει και τις ακαδημίες της, προσδοκάτε να είναι οι ακαδημίες η τροφοδότηση για την πιο πάνω ομάδα;

«Σίγουρα η ανάπτυξη των ακαδημιών μας αποτελεί των πρωταρχικό μας στόχο. Είναι το κύριο μέλημα μας και εκεί θέλουμε να ρίξουμε το βάρος. Σα νέα διοίκηση που είμαστε και μαθαίνουμε κάθε μέρα, προσπαθούμε να στελεχώσουμε με έμπειρους προπονητές τα αναπτυξιακά μας τμήματα, και μπορεί φέτος να έφυγε ο Γιώργος Μενδρινός, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά στις ακαδημίες αλλά ήρθαν νέα παιδιά, όπως ο Θάνος Μαρούλης, ο Νίκος ο Κατικάς και μαζί με τους παλιούς Νίκο Τσαπάκη και Ήρα Φεντότοβα έχουμε πλάνο την σωστή ανάπτυξη των ακαδημιών. Ο βασικός μας στόχος δεν είναι κάτι άλλο από το να δώσουμε ένα όραμα στα παιδιά να δουν πως είναι από κοντά το άθλημα του βόλεϊ, σε σχετικά νεαρή ηλικία να γίνουν μέρος της μεγάλης ομάδας και να πηγαίνουν αποστολή για δουν πως είναι να είσαι αθλητής, αθλήτρια. Όλο αυτό είναι ένα όμορφο κλίμα και προσδοκία για να συνεχίσουν, να παλεύουν για τα όνειρα τους, τη σωστή εκμάθηση του αθλήματος και γι αυτό προσπαθούμε να κρατήσουμε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο».

- Θέλω μια όμορφη ανάμνηση αλλά και μια άσχημη που έχετε σε αγώνα της ομάδας

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο αγώνα. Η της νίκης ανεξαρτήτου αντιπάλου για μένα είναι η ίδια, και νιώθω μεγάλη ικανοποίηση και χαρά αφού βλέπεις τους κόπους να ανταμείβονται και είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα κάθε φορά και περισσότερο. Το ίδιο συμβαίνει και με την απογοήτευση, ειδικά όταν χάνεις με κακή εμφάνιση και αυτό είναι κάτι που πονάει περισσότερο. Φέτος μετά τις 3 συνεχόμενες ήττες στην αρχή του πρωταθλήματος ήμουν πολύ απογοητευμένος και στεναχωρημένος γιατί ήξερα τι μπορεί να κάνει η ομάδα. Αυτά λοιπόν είναι τα συναισθήματα που σου βγάζει το βόλεϊ, διαφορετικά αλλά έντονα και δυνατά και στη νίκη και στην ήττα».

- Ένα μήνυμα που θέλετε να στείλετε στο φίλαθλο κοινό του Ρεθύμνου

« Θέλω να πω σε όσους αγαπάνε το άθλημα και σε αυτούς που θέλουν να το γνωρίσουν καλύτερα ότι σίγουρα θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία να έρθουν στο γήπεδο και να δούνε έναν αγώνα της ομάδας μας, νομίζω θα το ευχαριστηθούν. Δημιουργούμε ένα πολύ ωραίο κλίμα και μια ωραία ατμόσφαιρα, τα παιχνίδια είναι εντυπωσιακά και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας».

…………………….

Γ. Μπουρμπάκης: «Ο στόχος του Ν.ΟΠΕΡ είναι να εδραιωθεί στην Α2»

Ο προπονητής του Ν.ΟΠΕΡ Γιώργος Μπουρμπάκης μίλησε για τους φετινούς στόχους της ομάδας, για το επίπεδο της κατηγορίας της Α2 αλλά και για τις δικές του φιλοδοξίες.

- Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι του Ν.ΟΠΕΡ?

«Οι στόχοι του Ν. ΟΠΕΡ είναι να εδραιωθεί στην Α2 Εθνική κατηγορία, αφού βρισκόμαστε ήδη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Δημιουργώντας ένα σύνολο από κοπέλες που έρχονται από την Κρήτη σε μικρή ηλικία και να δώσουμε ταυτόχρονα κίνητρα στα κορίτσια τα οποία αθλούνται στον χορό του βόλεϊ  να έχουν μια εικόνα και μια στόχευση πάνω σε αυτό».

Έχετε υπάρξει και στο παρελθόν στην ομάδα αλλά τότε η πανδημία είχε "χαλάσει" εκείνη την συνεργασία. Ήταν "απωθημένο" ή στοίχημα για εσάς να επιστρέψετε στην ομάδα;

«Εκείνη την χρονιά λόγω κορονοϊού είχαμε αγωνιστεί μόλις για ένα παιχνίδι και μετά επήλθε το λοκ ντάουν. Ήταν κάτι πάνω από τις δυνατότητες μας και την επόμενη χρονιά για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε, οπότε φέτος το έδαφος ήταν καλύτερα προετοιμασμένο. Συναντήθηκα με την διοίκηση και μου ανέλυσαν το πλάνο τους το οποίο ήταν πολύ βελτιωμένο δε σχέση με το παρελθόν. Εδώ πρέπει να τονίσω τα βήματα μπροστά τόσο οργανωτικά, όσο και αγωνιστικά της ομάδας σε σχέση με δύο χρόνια πριν και έτσι δεν το είδα σαν μια δουλειά που την άφησα στη μέση αλλά μια δουλειά που τη συνεχίζουμε και θέλουμε την πάμε ένα βήμα παραπάνω».

- Λίγα λόγια για την ομάδα σας;

«Η ομάδα, η φετινή, απαρτίζεται από κορίτσια  που έχουν μικρό μέσο όρο ηλικίας αλλά και κάποιες που είναι έμπειρες αθλήτριες με παραστάσεις σε πιο πάνω κατηγορίες και αρκετά χρόνια σε Εθνικές κατηγορίες. Το μεγάλο στοίχημα ήταν να " παντρέψουμε" στο αγωνιστικό κομμάτι την εμπειρία με τον ενθουσιασμό των μικρότερων αθλητριών και να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα υπάρχει και στα επόμενα χρόνια. Ήδη θεωρώ ότι το έχουμε καταφέρει αφού πέρα από δύο αθλήτριες που είναι πιο μεγάλες, οι άλλες είναι πιο νέες, ενώ ενσωματώνουμε και αθλήτριες από τις ακαδημίες μας τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες μας. Αυτό θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη μας νίκη, γιατί αυτά τα παιδιά είναι το αύριο του Ρεθυμνιώτικου βόλεϊ».

- Ποια είναι η γνώμη σας για το επίπεδο της κατηγορίας;

«Για να μπορέσουμε να πούμε κάτι για το επίπεδο θα πρέπει να θέσουμε κάποιους όρους, να συγκρίνουμε με το παρελθόν ή με τις πιο πάνω κατηγορίες ή τις κάτω. Αν μιλήσουμε για κατηγορίες τότε το επίπεδο της Α2 είναι πιο πάνω από την από κάτω κατηγορία, και οι πρώτες 5 ομάδες που βρίσκονται στο πρωτάθλημα μας θεωρώ ότι άνετα θα μπορούσαν να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. Συνολικά είναι ένα πρωτάθλημα που οι 6 πρώτες ομάδες στη καλή τους μέρα να κερδίσουν η μία την άλλη ομάδα. Αυτό κάνει αυτόματα το πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον και φαίνεται από τα αποτελέσματα ότι πλέον εκτός από 1-2 ομάδες που είναι σε πιο υψηλό επίπεδο, οι υπόλοιπες είναι κοντά στο ίδιο επίπεδο».

- Ποιοι είναι οι δικοί σας στόχοι σαν προπονητής;

«Η δικοί μου οι στόχοι σαν προπονητής είναι αυτό που έχουμε καταφέρει ήδη, δηλαδή να ενσωματώσουμε αθλήτριες από τις ακαδημίες μας στη γυναικεία ομάδα. Να δώσουμε ένα κινητό και μια στόχευση στα κορίτσια που ήδη ασχολούνται με το βόλεϊ και να τους δείξουμε το δρόμο. Ταυτόχρονα να προσελκύσουμε περισσότερα κορίτσια και αγόρια στο βόλεϊ, γιατί θεωρώ ότι το βόλεϊ γυναικών είναι η μοναδική ομάδα που αγωνίζεται σε Εθνική κατηγορία και είναι κάτι που πρέπει να το αποταμιεύσουμε. Αυτό θα γίνει να προσελκύσουμε νεαρούς αθλητές -τριες στο άθλημα αυτό και δίνοντας τους την ευκαιρία. Από την άλλη δεν πρέπει να παραβλέψουμε και ότι η ανδρική ομάδα κάνει μια σπουδαία προσπάθεια να ανέβει κατηγορία με νεαρά παιδιά και το μέλλον του Ν. ΟΠΕΡ και έτσι θεωρώ ότι ο σύλλογος θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια, πετυχαίνοντας σπουδαία πράγματα».

 

………………………………

Χ. Καλιαφεντάκη: «Όπως παίζουμε θα είμαστε μέσα στην 5αδα του πρωταθλήματος»

Για το τέλος η παίκτρια του Ν.ΟΠΕΡ Χρύσα Καλιαφεντάκη, αναφέρθηκε για το που μπορεί να φτάσει φέτος η ομάδα, ποιες αθλήτριες θαυμάζει, αλλά και ποια παίκτρια είναι περισσότερο πειραχτήρι στην ομάδα.

- Πόσα χρόνια βρίσκεσαι στην ομάδα και λίγα λόγια για σένα

«Ονομάζομαι Χρυσά Καλλιαφεντάκη, γεννήθηκα το 1995 και είναι η πρώτη μου χρονιά που βρίσκομαι στην οικογένεια του Ν.ΟΠΕΡ και αγωνίζομαι. Ο κύριος λόγος ήταν ότι βρισκόμουν μακριά λόγω σπουδών εκτός Κρήτης αλλά η στιγμή για να επιστρέψω ήταν η ιδανική, οπότε αυτή είναι η πρώτη μου χρονιά στην ομάδα. Σπούδασα στην Αθήνα όποτε είχα την δυνατότητα να αγωνιστώ στη Β' Εθνική κατηγορία για πολλά χρόνια και συγκεκριμένα για τους Αμπελόκηπους. Έπειτα κατέβηκα Κρήτη και αγωνίστηκα στην Α2 κατηγορία με την ομάδα της ΓΕΗ, ενώ πέρυσι αγωνίστηκα στον ΟΦΗ τοπική κατηγορία εντός Κρήτης και φέτος είμαι στον Ν. ΟΠΕΡ».

-Πες μου τρεις αθλητές-ριες που θαυμάζεις και γιατί

«Θα έλεγα την Λαμπρούση αλλά και την Γιώτα, τις βάζω μαζί λόγω θέσης αλλά και των προσόντων που διαθέτουν. «Παικτικά» μου αρέσουν πολύ, όλη της η πορεία, εκεί που έχουν φτάσει και θα ήθελα κάποια στιγμή να ακολουθήσω τα χνάρια τους».

- Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα;

«Αν μου γινόταν η συγκεκριμένη ερώτηση στην αρχή της χρονιάς, θα σου έλεγα πιο ψηλά από ότι είναι τώρα, αλλά λόγω ότι είμαστε μια νέα ομάδα, με πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας, πιστεύω ότι με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε και με τα τωρινά δεδομένα θα είμαστε μέσα στις πρώτα 5 καλύτερες ομάδες».

- Λίγα λόγια για την διοίκηση και τους προπονητές σου

«Όσο αναφορά την διοίκηση είναι πολύ φιλικοί άνθρωποι και επικοινωνιακοί, πράγμα που σπανίζει για διοίκηση γιατί θέλουν να ακούν τις ανάγκες των αθλητριών και να δίνουν λύσεις στα οποία προβλήματα υπάρχουν και αυτό σίγουρα βοηθάει την ομάδα. Από εκεί και έπειτα για τους προπονητές, έχουμε την τιμή και την χαρά να έχουμε δύο φέτος και εμείς κρατάμε τα υπέρ και συνεχίζουμε».

- Ποια συμπαίκτρια σου είναι το πιο πειραχτήρι ?

«Η ερώτηση είναι εύκολη, δεν θα μπορούσα να πω άλλη κοπέλα πέρα από την Σοφία Γκάρτσα η κοπέλα που είναι από την Αργεντινή. Βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στην ομάδα και όποια κοπέλα και να ρωτήσεις θα σου δώσει την ίδια απάντηση. Είναι με διαφορά το μεγαλύτερο πειραχτήρι, όμως πειράζει με πολύ ωραίο τρόπο και ιδιαίτερο χιούμορ».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ