ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αγκαλιά με τα πλέι οφ η ΡΕΑ

0

Ισχυρό προβάδισμα για την είσοδο στα πλέι οφ της Women’s Football League απέκτησε η Ρ.Ε.Α., έπειτα από τη σπουδαία επικράτηση με 2-1 επί της Ολυμπιάδας Υμηττού, εκτός έδρας.

Με… ψυχή χιλίων λεόντων οι παίκτριες της Ρεθυμνιώτικης ομάδας κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μία σπουδαία ανατροπή στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν, σε ό,τι αφορά τον στόχο των πλέι οφ. Εξαρχής γνώριζαν πως το ματς θα είναι ντέρμπι, με τη συγκέντρωση στο πλάνο να αποτελεί το «κλειδί» της επιτυχίας. Τελικά, παρά το ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να σημειώσουν 2 τέρματα σε διάστημα 4ων λεπτών, με σκόρερ την Ελευθερία Δαφέρμου και την Γκιζέλα Μπετανκούρ και να φτάσουν σε αυτό το πολύτιμο «τρίποντο».

Στο α’ μέρος η ΡΕΑ είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα, έχοντας «φτωχή» δημιουργία φάσεων. Μάλιστα, στο 41’ η Ίβιτς εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της ΡΕΑ και με σουτ άνοιξε το σκορ για το 1-0. Στην επανάληψη, τα κορίτσια μας μπήκαν δυναμικά και αποφασιστικά για να ανατρέψουν την κατάσταση. Αυτό που τόσο ήθελαν τελικά ήρθε στο 57’, με την Κουτρή να βρίσκει την αρχηγό, Ελευθερία Δαφέρμου, η οποία στόχευσε σωστά για την ισοφάριση. Μόλις, 4’ αργότερα η Κούντου έκανε το βολέ, με την Γκιζέλα Μπετανκούρ να σημειώνει ένα υπέροχο τέρμα με ψηλοκρεμαστό σουτ για το 1-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Πλέον, η Ρεθυμνιακή Ένωση Αθλητών βρίσκεται 4 βαθμούς μπροστά από την 4η Ολυμπιάδα Υμηττού και είναι… με το ένα πόδι στα πλέι οφ, καθώς απομένουν 3 αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Επόμενοι αντίπαλοι της ομάδας μας είναι η ομάδα των Τριαντών Ιαλυσού (εντός), ο Λεοντικός Κηφισιάς (εκτός) και ο Οδυσσέας Μοσχάτου (εντός).

Ο αγώνας:

41’ Η Ίβιτς ανοίγει το σκορ για την Ολυμπιάδα, εκμεταλλευόμενη ένα λάθος στην άμυνα και με σουτ κάνει το 1-0.

42’ Η Μαρκουτσά εκτέλεσε το κόρνερ, η Εράσο έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει ξανά κόρνερ.

43’ Η Μπετανκούρ εκτελεί το κόρνερ, με την Σμιλίκοβιτς να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να προσκρούει στην εξωτερική μεριά του δοκαριού. Στη συνέχεια, η Μπετανκούρ βγαίνει σε τετ α τετ, αλλά ο επόπτης διακόπτει τη φάση για οφσάιντ, το οποίο ελέγχεται.

48’ Σουτ της Κουτρή έξω από την περιοχή, με την αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούει σωτήρια.

57’ Η Κουτρή πασάρει στην Δαφέρμου, η οποία με όμορφο σουτ ισοφαρίζει για τη ΡΕΑ σε 1-1.

61’ Η Κούντου κάνει το βολέ βρίσκοντας την Μπετανκούρ, με την τελευταία να κάνει την ανατροπή με εξαιρετική λόμπα για το 1-2.

77’ Κεφαλιά της Σμιλίκοβιτς από σέντρα της Μπράμε, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Ρ.Ε.Α. (Ν. Κυριακόπουλος – Α. Πλατής): Κούντου, Κοτσάκι, Σμιλίκοβιτς, Κιαχίδου, Βορριά, Δαφέρμου (92’ Κελαϊδή), Μπετανκούρ, Μαρκουτσά (90’ Καραμουσαδάκη), Κουτρή, Εράσο, Μπράμε (89’ Μανωλίτση).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ