ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το αθλητικό σωματείο ΑμεΑ «Ίκαρος» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρά Στίβου Α.μεΑ.Ανδρών/Γυναικών 2024

0

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρά Στίβου Α.μεΑ.Ανδρών/Γυναικών 2024, που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη, το διήμερο 1-2 Ιουνίου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και θα αγωνιστεί με 7 αθλητές και 1 αθλήτρια. 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρά Στίβου ΑμεΑ 2024 διοργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ) σύμφωνα με τους κανονισμούς της IPC Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής. Τα αγωνίσματα που προκηρύσσονται είναι σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς της World Para Athletics (WPA) "World Para Athletics Rules and Regulations".

Σ’ αυτήν την κορυφαία εθνική αθλητική διοργάνωση θα συμμετέχουν 45 αθλητικά σωματεία απ’ όλη τη χώρα με 430 αθλητές και αθλήτριες, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι αθλητές/τριες των εθνικών ομάδων, παραολυμπιονίκες και πρωταθλητές/τριες στους Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Αγώνες Α.μεΑ. 

Στις 31 Μαΐου το πρωί θα γίνει η κατηγοριοποίηση (classification) των δύο νέων αθλητών του συλλόγου και το απόγευμα η τεχνική σύσκεψη. 

Στις 1 και 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι πρωινές και απογευματινές αγωνιστικές περίοδοι. 

Η προετοιμασία των αθλητών του Ίκαρου έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες υπό την καθοδήγηση της Αιμιλίας Βακουφάρη, η οποία είναι η προπονήτρια του συλλόγου τα δύο τελευταία χρόνια. Η προπονήτρια εμφανίζεται αισιόδοξη για τις επιδόσεις και την ψυχολογία των αθλητών του συλλόγου, καθώς η προετοιμασία τους είχε προπονητική αλλά και ψυχολογική ενδυνάμωση. Άλλωστε η εμπειρία που θα ζήσουν οι αθλητές θα είναι για τους νέους, πρωτόγνωρη και για τους παλιούς μια ευκαιρία να δουν συναθλητές της κατηγορίας τους και να αγωνιστούν μαζί τους, αλλά και με τον εαυτό τους. 

Στην αποστολή του Ικάρου συμμετέχουν οι 8 αθλητές, η προπονήτριά τους, 1 αρχηγός αποστολής και 1 συνοδός.

Ονοματεπώνυμα αθλητών, αγωνίσματα και κατηγορία:

1. Αρτσιδάκης Άγγελος (ακοντισμός και σφαιροβολία, υπό κατηγοριοποίηση)

2. Γερογιαννάκης Κωνσταντίνος (ακοντισμός και σφαιροβολία, υπό κατηγοριοποίηση)

3. Δαμανάκης Στυλιανός (ακοντισμός και σφαιροβολία, κατηγορία F33)

4. Μανούσακας Παναγιώτης (δρόμος 100Μ, 200Μ, κατηγορία Τ37)

5. Νταμπασάς Εμμανουήλ (ακοντισμός και σφαιροβολία, κατηγορία F20)

6. Νταμπασάς Στέφανος (ακοντισμός και σφαιροβολία, κατηγορία F20)

7. Πετσαγγουράκη Δέσποινα (ακοντισμός και σφαιροβολία, κατηγορία F20)

8. Φραγκιουδάκης Φραγκίσκος (ακοντισμός και σφαιροβολία, κατηγορία F20)

 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αθλητές του Ικάρου και εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στο ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης Α.Ε. για την δωρεάν  μεταφορά της αποστολής μας την Παρασκευή 31 Μαΐου για την αναχώρησή της από το αεροδρόμιο Ηρακλείου με MINI BUS, επίσης, για την δωρεάν μεταφορά του ειδικού καθίσματος ρίψεων στη Θεσσαλονίκη, καθώς και για την μεταφορά κατά την επιστροφή μας από το αεροδρόμιο των Χανίων προς το Ρέθυμνο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ