ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η συμμετοχή του Ίκαρου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρά-Στίβου Ανδρών/Γυναικών 2024

0

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρά-Στίβου Ανδρών/Γυναικών 2024 που διεξήχθηκε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουνίου 2024. Περίπου 450 αθλητές και αθλήτριες, από 45 αθλητικά σωματεία από όλη τη χώρα και ένα από την Κύπρο, συμμετείχαν στη διοργάνωση της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ).

Το επίπεδο των αγώνων φέτος (έτος Παραολυμπιακών Αγώνων) ήταν πολύ υψηλό, υπήρχε μεγάλος συναγωνισμός σε όλα τα αθλήματα και καταρρίφθηκαν 28 Πανελλήνια ρεκόρ ανδρών, γυναικών, σε διάφορες κατηγορίες, καθώς και 1 Ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Όλοι οι αθλητές του Ίκαρου έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις στα αγωνίσματα της κατηγορίας τους, και διακρίθηκαν με πολύ καλά πλασαρίσματα, κάνοντας παράλληλα και ατομικά ρεκόρ.

Η αγωνιστική παρουσία των αθλητών του αθλητικού Σωματείου Α.μεΑ. νομού Ρεθύμνης «Ίκαρος» ήταν σημαντική. Στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξεχώρισε ο αθλητής του Ίκαρου Μανούσακας Παναγιώτης, που κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια στους δρόμους των 100 και των 200 μέτρων στην κατηγορία Τ37. Στο περσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είχε πάρει ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο, στα αντίστοιχα αγωνίσματα που συμμετείχε και φέτος. Έτσι στους φετινούς αγώνες πήρε το Χρυσό μετάλλιο και 1η θέση στα 100μ. με χρόνο 15.23 (από 15.73 πέρσι), και Χρυσό μετάλλιο και 1η θέση στα 200μ. με χρόνο 31.89 (από 33.24 πέρσι). Σημειώνεται ότι ο Π. Μανούσακας φοιτά στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι 22 ετών και πολλά υποσχόμενος για την αθλητική του πορεία.

Ακόμα 3 αθλητές μας πλησίασαν πολύ κοντά στο μετάλλιο, καταλαμβάνοντας τελικά την 4η θέση. Αναλυτικά, οι επιδόσεις των αθλητών του Ίκαρου:

Δαμανάκης Στυλιανός κατηγορία F33

Ένας παλιός αθλητής του Ίκαρου, με πολλά μετάλλια στο δυναμικό του:

Ακοντισμός: 4ος στην κατηγορία του, με ρίψη 9.22μ. 

Σφαιροβολία: 5ος στην κατηγορία του, με ρίψη 4.96μ. 

Στην κατηγορία F20 ανδρών είχαμε την συμμετοχή 3 αθλητών του Ίκαρου στην σφαιροβολία, αγώνισμα με μεγάλη συμμετοχή 25 αθλητών, όπου ο σύλλογός μας κατέκτησε εξαιρετικές θέσεις:

Νταμπασάς Στέφανος 4ος, με ρίψη 7.70μ. 

Νταμπασάς Εμμανουήλ 8ος, με 6.19μ.

Φραγκιουδάκης Φραγκίσκος 11ος, με 5.53μ. 

Στην κατηγορία F20 ανδρών είχαμε την συμμετοχή 3 αθλητών του Ίκαρου, επίσης, στον ακοντισμό, όπου ο σύλλογός μας κατέκτησε τις παρακάτω θέσεις:

Νταμπασάς Στέφανος 6ος με 18.34μ.

Νταμπασάς Εμμανουήλ 8ος με 13.08μ.

Φραγκιουδάκης Φραγκίσκος 11ος με 9.44μ.

Γερογιαννάκης Κωνσταντίνος κατηγορία F36

Νέος αθλητής του συλλόγου και πρώτη φορά στους Πανελλήνιους Αγώνες, είχε μια πολύ αξιοπρεπή εμφάνιση:

Aκοντισμός: 4ος στην κατηγορία του με ρίψη 9.40μ. 

Σφαιροβολία: 5ος στην κατηγορία του με ρίψη 5.33μ.

Αρτσιδάκης Άγγελος κατηγορία F57

Νέος αθλητής του συλλόγου, επίσης, που πήρε το "βάπτισμα του πυρός" και βρέθηκε σε μια δύσκολη κατηγορία:

Ακοντισμός: 7ος στην κατηγορία του με ρίψη 10.58μ. 

Σφαιροβολία: 7ος στην κατηγορία του με ρίψη 4.00μ.

Πετσαγγουράκη Δέσποινα κατηγορία F20

Η αθλήτρια μας συμμετείχε για πρώτη φορά στους Πανελλήνιους Αγώνες Γυναικών, με έμπειρες αντιπάλους. Οι θέσεις που κατέλαβε: 

Ακοντισμός: 9η στην κατηγορία της με ρίψη 4.78μ. 

Σφαιροβολία: 10η στην κατηγορία της με ρίψη 3.40μ.

Με την επιστολή μας αυτή, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε κάθε έναν και κάθε μία από τους/τις αθλητές/ήτριες του Αθλητικού Σωματείου Α.μεΑ. Ν. Ρεθύμνου «Ίκαρος», που συμμετείχαν και έδωσαν τον συγκινητικό τους αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρά-Στίβου Ανδρών/Γυναικών 2024.

Επιθυμούμε επίσης εκ μέρους του Δ.Σ. να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην προπονήτρια Βακουφάρη Αιμιλία, καθώς και στην αρχηγό και τον συνοδό της αποστολής μας στη Θεσσαλονίκη, Δαμανάκη Ελεονόρα, και Πετσαγγουράκη Βαγγέλη αντίστοιχα.

Από την πλευρά της η προπονήτρια Βακουφάρη Αιμιλία, θέλει να ευχαριστήσει τον σύλλογο «Ίκαρο» για την εμπιστοσύνη του αυτά τα δύο χρόνια της συνεργασίας. Κυρίως όμως τους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου για την προσπάθεια τους να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες.

Επίσης, για άλλη μία φορά εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στο ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε. και στην κα Μαρία Νικολακάκη που μετέφερε με mini bus την αποστολή του Ίκαρου, προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου για την αναχώρησή μας και από το αεροδρόμιο Χανίων πίσω στο Ρέθυμνο στην επιστροφή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ