ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στις Γωνιές!

0

Όλα ξεκίνησαν από ένα ενδοοικογενειακό επεισόδιο - Τρεις οι συλλήψεις - Αναζητείται ακόμη ένα άτομο

Σοβαρό επεισόδιο με επίθεση σε βάρος τριών αστυνομικών της ΟΠΚΕ σημειώθηκε την Κυριακή στις Γωνιές του Δήμου Χερσονήσου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί κλήθηκαν να διαχειριστούν μια ενδοιοικογενειακή διαφορά που πήρε άλλη τροπή, όταν η κατάσταση εκτροχιάστηκε και είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ακόμη και τραυματισμός αστυνομικού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους άνδρες της ΟΠΚΕ φέρει κάταγμα στη μύτη μετά από γροθιά που δέχθηκε στο πρόσωπο.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή τις διαφορές ενός πρώην ζευγαριού. Μετά τον χωρισμό τους ο 40χρονος άνδρας εξακολουθούσε να ενοχλεί την 31χρονη κοπέλα και να την παρακολουθεί επίμονα. Η στάση του αυτή εξόργισε την ίδια αλλά και συγγενικά της πρόσωπα που θέλησαν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση. Όταν ο 40χρονος έφτασε στις Γωνιές με το αυτοκίνητό του, τον περίμεναν τρεις άνδρες, μεταξύ των οποίων - σύμφωνα με πληροφορίες - και ο αδελφός της νεαρής γυναίκας. Ακολούθησε ένταση μεταξύ τους με τον 40χρονο να τρέπεται σε φυγή, αφήνοντας στο σημείο το αυτοκίνητό του. Τότε, σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου, οι τρεις που ήταν οργισμένοι ξέσπασαν στο ΙΧ του προκαλώντας φθορές. Ο ίδιος ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ για την κατάσταση ζητώντας τη συνδρομή των αρχών.

Όταν έφτασαν στο σημείο του επεισοδίου οι άνδρες της ΟΠΚΕ, βρήκαν συγκεντρωμένο ένα πλήθος 30 - 40 ατόμων μαζί με τους 3 συγγενείς της 31χρονης οι οποίοι βρίσκονταν εκτός εαυτού. Πολύ γρήγορα η κατάσταση εκτραχύνθηκε με το κλίμα σε βάρος των αστυνομικών να είναι τεταμένο από τα εξαγριωμένα άτομα. Το επεισόδιο πήρε διαστάσεις και εξελίχθηκε σε επίθεση σε βάρος των ανδρών της ΟΠΚΕ.

Οι δύο από τους τρεις άνδρες που είχαν εμπλακεί και στο αρχικό επεισόδιο με τον 40χρονο συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων από κοινού και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ αναζητείται ο τρίτος που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Όπως υποστηρίζεται από την πλευρά των αστυνομικών, εκτός από το κάταγμα στη μύτη που υπέστη ο ένας εξ αυτών, οι άλλοι δύο φέρουν εκδορές και ο ένας εξ αυτών - όπως καταγγέλλεται - δέχθηκε κλωτσιά στο κεφάλι.

"Φρούριο" τα δικαστήρια

Οι συλληφθέντες οι οποίοι έχουν ήδη οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου είναι ο 33χρονος αδελφός της κοπέλας η οποία κατήγγειλε την ενδοοικογενειακή βία από τον 40χρονο σε βάρος της, και ένας ακόμη 37χρονος. Πάνοπλοι αστυνομικοί  της Ομάδας ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας έχουν κατακλύσει τους χώρους εντός και εκτός των δικαστηρίων προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενος νέος κύκλος έντασης με τους συγγενείς των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν ζητήσει συγγνώμη από τους αστυνομικούς στους οποίους επιτέθηκαν αποδίδοντας τη συμπεριφορά τους στην ένταση που τους είχε προκαλέσει η συμπεριφορά του 40χρονου απέναντι στην 31χρονη. Όπως η ίδια κατήγγειλε στο ΑΤ Χερσονήσου όπου κατέθεσε και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του ήταν τόσο εμμονικά φορτικός απέναντι της σε βαθμό που της προκαλούσε τρόμο.

Την προανάκριση για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών χειρίζεται η Ασφάλεια Ηρακλείου.

Μετά τη μήνυση σε βάρος του έχει συλληφθεί και ο 40χρονος με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας, ενώ την υπόθεση αυτή χειρίζεται το Α.Τ. Χερσονήσου.

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ