ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ρεθύμνης γεφύρωσαν γευστικά το παρελθόν με τον παρόν στη Γιορτή Κρητικής Διατροφής.

0

Μια γαστρονομική περιπλάνηση στην εξελικτική διαδρομή της κρητικής διατροφής στο χρόνο, επεφύλαξαν τα Μέλη των ΚΑΠΗ Δήμου Ρεθύμνου  που συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις της Γιορτής Κρητικής Διατροφής,  που πραγματοποιήθηκε και φέτος επιτυχώς, στο  Δημοτικό Κήπο.

Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα της γενιάς τους, άνδρες και γυναίκες - Μέλη  της ιδιαίτερα δημιουργικής Ομάδας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η οποία συστήθηκε και λειτουργεί στα ΚΑΠΗ του Δήμου,  φόρεσαν μαγειρική ποδιά και ¨ξενάγησαν¨ το κοινό σε εδέσματα με προϊόντα της κρητικής γης, σε συνταγές που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα.

 Το γευστικό ταξίδι εμπλουτίστηκε με το λόγο και το διάλογο που αναπτύχθηκε μετά την  εισήγηση της Αρχαιολόγου του Γραφείου παλιάς Πόλης  κας Ματίνας Αρβανίτη η οποία επικεντρώθηκε στις ομοιότητες και διαφορές της κρητικής διατροφής του χθες και του σήμερα.

Οι συνταγές που προτάθηκαν, οι ιδέες που ανταλλάχθηκαν και η σύνθεση  των  κρητικών προϊόντων σε φαγητά που διέγειραν αναμνήσεις και αισθήματα σε όσους τα δοκίμασαν στο κοινό τραπέζι του Δημοτικού Κήπου, επιβεβαίωσαν τη συνεκτική  δύναμη της διατροφής ως φορέα πολιτισμού και ως συνθήκη συνύπαρξης των ανθρώπων.

Η εμπειρία για τα Μέλη των ΚΑΠΗ αλλά και για τους συμπολίτες κι επισκέπτες που μετείχαν σε αυτή την ευεργετική αλληλόδραση, αποτιμήθηκε θετικά απ’ όλους. 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ  Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα  αφού συνεχάρη  θερμά  τα μέλη των ΚΑΠΗ για τη γόνιμη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, τους ευχήθηκε να έχουν υγεία,  δύναμη και διάθεση να συνεχίσουν να μεταγγίζουν τη γνώση τους και τη σοφία των βιωμάτων τους στις νέες γενιές, διατηρώντας ζωντανή την παράδοση που αποτελεί δομικό στοιχείο της συλλογικής μας συνείδησης και ταυτότητας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ