ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

"Μαθητές και μαθήτριες των Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ρεθύμνου ως εθελοντές και εθελόντριες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας"

0

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου (Ειδικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), μετά από πρόταση εκπαιδευτικών του σχολείου μας, προτίθεται να διοργανώσει 3ήμερη εκπαιδευτική δράση στην Αθήνα, με αφορμή τη διεξαγωγή του 41ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (9-10 Νοεμβρίου 2024).

    Η δράση αυτή αποτελεί ένα ορόσημο για το σχολείο μας, όπως και για όλα τα Ε.Ε.Ε.ΕΚ. της Ελλάδας, καθώς είναι η πρώτη φορά όπου μαθητές και μαθήτριες από Ε.Ε.Ε.ΕΚ. επιδιώκουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελοντισμού στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

    Τα παιδιά μας, συνοδευόμενα από ομάδα γονέων και εκπαιδευτικών του σχολείου, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σε ένα διεθνές αθλητικό γεγονός μεγάλης εμβέλειας. Μέσω της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα εθελοντισμού, ενισχύεται το αίσθημα της προσφοράς, της συμπερίληψης και της κοινωνικοποίησης των παιδιών μας, προβάλλοντας με θετικό τρόπο το σχολείο μας και, κατ’ επέκταση, την πόλη του Ρεθύμνου.

    Η δράση αυτή θα προσφέρει συμπληρωματικά τις παρακάτω ανεκτίμητες εμπειρίες ζωής στα παιδιά μας:

-Να ταξιδέψουν με πλοίο, να χρησιμοποιήσουν το μετρό και να βιώσουν μετακινήσεις σε διαφορετικές περιοχές.

-Να επισκεφθούν την πρωτεύουσα της χώρας και σημαντικά πολιτιστικά μνημεία.  

-Να διαμείνουν σε ξενοδοχείο και να βιώσουν μια βασική αίσθηση αυτονομίας.

-Να εξασκήσουν δεξιότητες κοινωνικοποίησης και προσαρμογής.

    Εάν επιθυμείτε να στηρίξετε οικονομικά την προσπάθειά μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε τις προσεχείς ημέρες με την πρόεδρο του Συλλόγου, κα Αργυρώ Πισκοπάκη, στο τηλ.6942647231, ή μέσω emai lστη διεύθυνση:  [email protected]

    Σε επόμενη ανάρτησή μας, θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά και για τη λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποιούμε παράλληλα με τις επαφές μας, η κλήρωση της οποίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2024.

Πισκοπάκη Αργυρώ

Δάρρας Δημήτρης

Κτιστάκη Στέλλα

Δεβεράκη Βάσω

Κυδωνάκη Ελένη

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ