Οι υπογραφές θα πέσουν στις 2 Ιανουαρίου από Νετανιάχου, Μητσοτάκη, Αναστασιάδη - Πλήρης επιβεβαίωση του Open TV και του Μιχάλη Ιγνατίου
Στις 2 Ιανουαρίου θα υπογραφεί στην Αθήνα διακρατική συμφωνία από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου, τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον ενεργειακό αγωγό EastMed. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί και με την υπογραφή της από την Ιταλία. Ο ανταποκριτής του Open TV στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου αποκάλυψε ότι επικοινώνησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με κύριο θέμα συζήτησης τον αγωγό EastMed.
Ο Ισραηλινός πολιτικός συνομίλησε αρχικά με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και του έκανε γνωστό ότι επιθυμεί την άμεση υπογραφή της συμφωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία να φιλοξενήσει στην Αθήνα και τους άλλους ηγέτες, με σκοπό να υπογράψουν τη διακρατική συμφωνία για τον αγωγό. Μάλιστα ο πρωθυπουργός επιθυμεί οι υπογραφές να μπουν πριν τις 5 Ιανουαρίου, οπότε και θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το νόμο για τον East Med Act, που δημιουργεί μία νέα στρατηγική συμμαχία στην ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου, μέσα από το Air Force One, που τον μετέφερε στη Φλόριντα για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
O East Med Act ήταν μέρος του νόμου για τον προϋπολογισμό του κράτους και αυτό σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου ήταν η «εξυπνάδα» των ακτιβιστών της Ομογένειας. Έτσι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορούσε να βάλει βέτο. Ο συγκεκριμένος νόμος υποστηρίζει τον αγωγό EastMed, τις τριμερείς συναντήσεις Ελλάδας-Κύπρου, Ισραήλ, και δίνει εντολή στον πρόεδρο Τραμπ να συμμετέχει στο EastMed Forum της Αιγύπτου. Πλέον με τον EastMed Act προκύπτει ο σχηματισμός μιας νέας στρατηγικής σχέσης. Η σχέση αυτή έχει να κάνει με τον άξονα ΗΠΑ με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ. Μέχρι τώρα η στρατηγική των ΗΠΑ βασιζόταν σε δύο πυλώνες. Στο Ισραήλ και την Τουρκία. Αυτό το νομοσχέδιο δείχνει ότι ο πυλώνας της Τουρκίας θα μπορούσε να αντικατασταθεί από την Ελλάδα και από τον άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ. Τέλος ο νόμος καλύπτει τον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας για τους συμμάχους των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και την Ευρώπη και να μην εξαρτώνται από τη Ρωσία στα θέματα ενέργειας.