ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Θύελλα αντιδράσεων με γκρουπ Ελλήνων που πήγε στην Τουρκία για... σεμινάριο διαλογισμού

0

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι - Έκτακτη πτήση επαναπατρισμού για 100 Έλληνες τουρίστες από το Μαρόκο λόγω κορωνοϊού

Ανησυχία και θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η είδηση ότι γκρουπ ταξιδιωτών από την Ελλάδα ταξίδεψε στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε σεμινάριο διαλογισμού την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία του κορωνοϊού.

Κατά την επιστροφή τους με πούλμαν, το γκρουπ εντοπίστηκε στην Εγνατία Οδό.

Είχε ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ και η ΕΛΑΣ και λήφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μη διασπορά του ιού.

Εμφανώς ενοχλημένη, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Κάνοντας λόγο για υγειονομική βόμβα σε μια περιοχή όπως η Μαγνησία που έχει χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων, δήλωσε ότι «χρειάζεται ατομική συνείδηση, γι’ αυτό ζήτησα την παρέμβαση εισαγγελέα».

Όπως είπε η κ. Κολυνδρίνη, κάποιοι αποφάσισαν να διασκεδάσουν εν μέσω όλων αυτών ενώ ο κόσμος καταρρέει.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα ανέφερε η Δωροθέα Κολυνδρίνη:

«Ένα γκρουπ με 50 Έλληνες περίπου ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή να ταξιδέψει στην Τουρκία , είχαμε ενημέρωση ότι θα επέστρεφαν την Τρίτη αλλά τελικά επέστρεψαν οι εκδρομείς τη Δευτέρα το βράδυ. Τη Δευτέερα το πρωί είχα ενημερώσει τον Υπουργό Υγείας , το γραφείο του Πρωθυπουργού, τον ΕΟΔΥ και τον Εισαγγελέα ότι υπάρχει οργανωμένο ταξίδι με 50 άτομα και οι οποίοι βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη που τελούσε ήδη σε καραντίνα . Από το γκρουπ αυτό , τριάντα άτομα ήταν Βορειοελλαδίτες και είκοσι Θεσσαλείς εκ των οποίων οι εννιά ήταν Βολιώτες. Επικοινωνήσαμε με έναν από αυτούς τους ταξιδιώτες , ο οποίος έδειχνε να μην έχει καμία επαφή με την ελληνική πραγματικότητα.Μάλιστα , δεν γνώριζε ότι θα έπρεπε για 14 ημέρες να μπει σε καραντίνα , σε κατ οίκον περιορισμό ,εφόσον ερχόταν από το εξωτερικό, βάση της υπουργικής οδηγίας που βγήκε τη Δευτέρα το πρωί.

Όλο αυτό μας θορύβησε , έτσι , λοιπόν εντοπίσαμε τα αυτοκίνητά τους τα οποία ήταν παρκαρισμένα σε δημόσιο πάρκινγκ για να μπορέσουν να επιστρέψουν , κάποιον άλλον οι γιατροί τον σταμάτησαν στην Εγνατία Οδό και του εξήγησαν πως έχει η κατάσταση , η Ασφάλεια βρήκε από το πρακτορείο τα ονόματά τους και τους πήρε κατευθείαν τηλέφωνο . Αυτή τη στιγμή , ενημερωνόμαστε από την Ασφάλεια και τον ΕΟΔΥ κατά πόσο αυτοί οι άνθρωποι τηρούν τα μέτρα γιατί εγώ σε ανθρώπους που ξεκίνησαν εν μέσω κορωνοϊού να πάνε στην Κωνσταντινούπολη , δεν έχω καμία εμπιστοσύνη.

Είμαι εξοργισμένη γιατί ενώ η Ελλάδα δίνει τη δική της μάχη για να καταπολεμήσει τον ιό , προσπαθούμε να κρατήσουμε ισορροπίες , όλοι φωνάζουμε να μείνουμε στο σπίτι και αυτοί, όταν ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί τους φαινόντουσαν σαν να είχαν πάει διακοπές».

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/cZxulUcmR90

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ