ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει…

0

 ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η έκταση της νίκης του Κρητικού ευρωβουλευτή, δεν ήταν κάτι στο οποίο θα στοιχημάτιζαν πολλοί, καθώς η είσοδος του πρώην πρωθυπουργού στην κούρσα, αλλά και οι γενικότερες ανακατατάξεις που έφερε ο πρόωρος χαμός της Φώφης Γεννηματά, δημιούργησαν μια απρόβλεπτη δυναμική, η οποία όχι μόνο δεν αποτυπώθηκε στην κάλπη, αλλά οδήγησε σε μια καθαρή επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη κάτι που τον καθιστά πλέον το ακλόνητο φαβορί της Β’ Κυριακής.

Στο δρόμο για τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου το ΚΙΝΑΛ και οι δύο διεκδικητές της ηγεσίας διασταυρώνουν τα ξίφη τους, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ήδη από την επομένη των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου, ακολουθεί μία τακτική φθοράς του πολιτικού του αντιπάλου, κατ’ αρχήν, βάλλοντας κατά των θέσεών του και επισημαίνοντας ότι το νεαρό της ηλικίας δεν θα φέρει και την πολυπόθητη ανανέωση. Παράλληλα, όμως, προχώρησε και σε πιο σκληρές επιθέσεις, υποστηρίζοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης διακατέχεται από «παλαιοκομματικές αντιλήψεις», ενώ επεσήμανε ότι αποτελεί μειονέκτημα για το κόμμα ο αρχηγός του να μην είναι βουλευτής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την άλλη αρνείται να «σηκώσει το γάντι» της αντιπαράθεσης, που έριξε από την πρώτη στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Το ΠΑΣΟΚ και η παράταξή μας είναι πληγωμένη από ακραίες πολιτικές συμπεριφορές, τις οποίες τις πληρώσαμε. Δεν θα μπω σε αντιπαράθεση, δεν θα πω γιατί να μην ψηφίσουν τον Γιώργο Παπανδρέου. Θέλω μία ειρηνική νίκη, μια νίκη προοπτικής, για να κοιτάξουμε μπροστά και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του χθες» είπε.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΩΡΑ ΠΑΣΟΚ

Για ένα ανοιχτό, σοδιαλδημοκρατικό, ισχυρό κόμμα αξιοκρατίας και διαφάνειας, μίλησε ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι η εκπροσώπησή του στη Βουλή θα λυθεί θεσμικά. Ερωτηθείς μάλιστα για το αν μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να παίξει ρόλο στο ΚΙΝΑΛ την επόμενη μέρα, ανέφερε ότι «όλοι θα έχουν ρόλο».

Σε δηλώσεις του, ο ίδιος έκανε λόγο για κόμμα εξουσίας και επανεκλογή πρωθυπουργού: «Θέλω να ξαναεκλέξουμε πρωθυπουργό, θέλω να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό να γυρίσει σελίδα. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ούτε ο πολιτισμός του κ. Μητσοτάκη που συνεχίζει τις ίδιες πελατειακές συμπεριφορές, ούτε ο λαϊκισμός και η διχαστική αντιμετώπιση», επισήμανε. Διευκρίνισε δε πως ό,τι πλήγωσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, δε θα το δουν ξανά και δεσμεύτηκε να είναι ο εγγυητής της ενότητας και της προοπτικής της παράταξης. «Θα βγάλουμε μια νέα γενιά στο προσκήνιο δείχνοντας σεβασμό και στην ιστορία και τα στελέχη μας», είπε.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΚΑΛΑΚΗΣ: «Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Ο πρώην γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Στέφανος Ξεκαλάκης που φιλοξενήθηκε στον 9,80 fm, σε ρώτημα του Σταύρου Ρακιντζή, που αφορούσε, το γιατί θα πρέπει ο ηγηθεί ο Ν. Ανδρουλάκης στο ΚΙΝ.ΑΛ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένας άνθρωπος που δεν γεννήθηκε στα ρετιρέ της πολιτικής. Συμμετείχε στο ΠΑΣΟΚ από τα φοιτητικά του χρόνια, πιστεύοντας στις αρχές και τις αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη. Πιστεύοντας, ότι αυτό το κόμμα μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής, του βιοτικού επιπέδου κάθε Έλληνα πολίτη. Αυτή τη στιγμή το κόμμα είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασυνδεθεί ξανά με την κοινωνία, να στηριχθεί και να επενδύσει σε κοινωνικές ομάδες, οι οποίες διαχρονικά αποτελούσαν πυλώνες για την ενισχυμένη κοινοβουλευτική του παρουσία. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο, ο άνθρωπος που θα μας πάει στην επόμενη μέρα, να είναι ένας άνθρωπος από εμάς. Ένας απλός άνθρωπος, με τα ίδια προβλήματα και τις αγωνίες αλλά και με τις ίδιες προσδοκίες που έχει των σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι η όλη αυτή προσπάθεια στο σύνολο της επικράτειας και στο Ρέθυμνο, στηρίζεται σε ανθρώπους που ζουν για την πολιτική και δεν ζουν από την πολιτική. Δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Έχουν τις δουλειές τους, την οικογένεια τους, τα προβλήματά τους και πιστεύουμε απλά, ότι μέσα από την πολιτική θα δοθούν λύσεις για τη ζωή μας». Όσον αφορά την επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ ο κ. Ξεκαλάκης υπογράμμισε: «Από την εικόνα που έχουμε από το σύνολο της επικράτειας διαπιστώθηκε πολύ σημαντική επιστροφή πολιτών, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους, είχαν ψηφίσει άλλοι ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι Ν.Δ. και ακόμα περισσότεροι βρίσκονταν σε μια φάση πολιτικής αγρανάπαυσης και απείχαν από τις εκλογικές διαδικασίες.

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού ξεκινώντας από τις 13/12, θα πούμε ότι δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Θέλουμε και τους 270 χιλιάδες συμπολίτες μας, ενεργά συμμέτοχους στην προσπάθεια διαμόρφωσης πολιτικών με επίκεντρο τον άνθρωπο την επόμενη μέρα. Και βέβαια αυτοί είναι που αποτελούν και τους εγγυητές της ενότητας της επόμενης μέρας, η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη. Σε ότι αφορά το θέμα της αυτόνομης πορείας νομίζω ότι είμαστε ξεκάθαροι. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, το οποίο θα μπορέσει να εκφράσει τις αγωνίες  και τις ελπίδες του ελληνικού λαού και να δώσει λύσεις στα προβλήματά του. Αυτό σημαίνει ότι πρωτίστως ότι κοιτάμε τα οίκου μας. Θέλουμε πρώτα ν’ ανοικοδομήσουμε ξανά το πολιτικό μας σπίτι και να είναι τόσο ευρύχωρο και φιλόξενο, ώστε να μπορέσει ν’ αγκαλιάσει ξανά όλους τους προοδευτικούς δημοκράτες Έλληνες πολίτες. Σε ότι αφορά τους ανθυποψηφίους του Νίκου του Ανδρουλάκη, εμείς δεν αισθανόμαστε απέναντι με κανένα. Θεωρούμε δεδομένη τη συμπόρευση την επόμενη μέρα για τον κοινό στόχο, που είναι να δημιουργήσουμε ξανά ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ που θα μπορέσει αν δώσει λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα της κοινωνίας».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: «Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, σε δηλώσεις του στον 9,80 είπε μεταξύ άλλων για τους δυο «μονομάχους»: «Κοινός στόχος και για τους δύο υποψηφίους είναι το πώς θα μεγαλώσει η παράταξη, παρά την ύπαρξη διαφορετικής σκέψης στον τρόπο που αυτό θα επιτευχθεί. Αυτή η δεύτερη Κυριακή πάει περισσότερο στα ποιοτικά στοιχεία παρά στα ποσοτικά. Βεβαίως, μας ενδιαφέρει να έρθει όλος ο κόσμος να ψηφίσει, αλλά είναι απαράδεκτη αυτή η υπονόμευση που έγινε από διάφορους κύκλους, για να μην υπάρξει δεύτερος γύρος κ.τ.λ. Αυτές οι παρεμβάσεις είναι θεσμικά και πολιτικά απαράδεκτες. Η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί και μάλιστα με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, ώστε οποίος εκλεγεί να έχει τη μέγιστη εντολή. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι κάποιοι κύκλοι υποψηφίων το διέσπειραν. Δεν το άκουσα βέβαια από κάποιον υποψήφιο πράγμα το οποίο είναι θετικό. Άρα καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει ξανά και να στηρίξει τις απόψεις του. Ψηφίζουμε για το καλύτερο της επόμενης μέρας. Η ενότητα είναι το ζητούμενο αλλά και το μέσο για να πετύχουμε τη μεγάλη παράταξη».

Όσον αφορά στη δήλωση Λοβέρδου είπε: «Από το Φεβρουάριο σε μία συνάντηση με ενδιαφερόμενους -τότε δεν ήταν υποψήφιοι- είπα σε όλους να διαβάσουν το καταστατικό το οποίο ορίζει πώς θα γίνουν οι διαδικασίες. Άρα όποιος δεν γνωρίζει ότι για να βγει κάποιος πρόεδρος, πρέπει να πάρει το 50 + 1 τότε ίσως έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό του. Αλίμονο, εάν πολιτικά ο νέος πρόεδρος δεν έχει την εντολή του 50 + 1. Η πρόταση του κυρίου Λοβέρδου αφορούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη που ήρθε πρώτος την περασμένη Κυριακή, και έπρεπε να βγει ευθέως και να του πει: Όχι, δεν μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα».

Σε ερώτημα που αφορούσε στο γιατί με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Κεγκέρογλου υπογράμμισε: «Από τη μέρα που κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες και είχαμε τους έξι υποψήφιους, τοποθετήθηκα καθαρά. Όλοι οι υποψήφιοι έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους, όμως σε αυτή τη φάση θεωρώ καλύτερο και καταλληλότερο το Γιώργο Παπανδρέου, για να πετύχουμε το στόχο της ισχυρής παράταξης την επόμενη μέρα. Αυτό είχα πει τότε, αυτό υποστηρίζω και τώρα. Υποστηρίζω αυτή την άποψη και για τη δεύτερη Κυριακή, με πολιτικά χαρακτηριστικά και με την ανάγκη να υπάρχει ενότητα».

Και πρόσθεσε: «Μέχρι να είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου υπήρχαν δύο επιχειρήματα από όλους τους υποψήφιους και τα στελέχη που έλεγαν: ότι η υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου το 2009-11 έσωσε την Ελλάδα από τα βράχια. Μόλις έβαλε υποψηφιότητα ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009-11 ήταν καταστροφικό. Αρνούμαστε εκείνο το στοιχείο που υποστηρίζουμε ότι ο πατριωτικός χαρακτήρας της παράταξης έσωσε τη χώρα, από τον εκτροχιασμό του Καραμανλή. Δηλαδή ξαναμπήκαμε σε μία συζήτηση η οποία ήταν σε λάθος βάση. Και αυτά με την ηλικία πρέπει να τελειώσουν. Οι ιδέες οι νεανικές και οι φρέσκιες βγαίνουν και από νέους ανθρώπους αλλά και από μεγαλύτερους στην ηλικία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέλαβε 69 ετών πρωθυπουργός, ο Γεώργιος Παπανδρέου 73 και ο Μπάιντεν 81. Άρα λοιπόν είναι φθηνό το επιχείρημα για τους νέους και τους μεγάλους. Θα πρέπει ο κάθε υποψήφιος να μας πει τι πιστεύει, τις απόψεις του. Άρα ένας διάλογος κι ένα ντιμπέιτ θα ήταν χρήσιμο».     

 

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΝΙΚΗ»

«Η παράταξή μας είναι πληγωμένη, δε θα ακολουθήσω δρόμο έντασης. Θέλω μια ειρηνική νίκη. Θα είναι μια νίκη της παράταξης, νίκη προοπτικής. Να κοιτάξουμε μπροστά, να μην επαναλάβουμε τα λάθη του χθες», υπογράμμισε.

Για το κλίμα που επικρατεί, για την ηλικιακή ανανέωση, ο Νίκος Ανδρουλακης πρόσθεσε: «Δεν μπαίνω σε χαρακτηρισμούς, σε απαξίωση. Τον τιμώ τον πρώην πρωθυπουργό», και πρόσθεσε: «Η ανανέωση είναι και ηλικιακή, όχι μόνο όμως. Είναι θέμα πολιτικού ήθους και προγράμματος για την πατρίδα. Ένα ρουσφέτι στη ζωή μου δεν έχω κάνει. Δεν έχω κοστίσει στον ελληνικό λαό ούτε ένα ευρώ. Ανανέωση είναι η δημοσία συμπεριφορά. Οι πολιτικοί διαπαιδαγωγούν τους πολίτες με τη συμπεριφορά τους».

Σχετικά με την διάθεση επιστροφής παλιών στελεχών του κόμματος, και για το κατά πόσο θα δοθεί πολιτικός χώρος στα εν λόγω στελέχη, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως, «χώρο έχουν στην παράταξη όσοι έχουν προσφέρει στο παρελθόν και δεν έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό. Τα στελέχη που έφυγαν για λόγους καρέκλας, αξιακά, δεν μπορούμε να τους δεχτούμε πίσω».

Για το ζήτημα των «επιστροφών» στελεχών που έχουν ταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε πως θα υπάρξουν συνομιλίες με την κοινοβουλευτική ομάδα που θα σχηματιστεί και θα συναποφασίσουν.

 

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ»

Τη στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ γνωστοποίησε με δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων: «Οι δύο υποψήφιοι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως άλλωστε όλοι μας. Ο ένας από τους υποψηφίους έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες. Ο έτερος υποψήφιος δεν είναι Βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ούτε στο χαρακτήρα μου είναι, ούτε θεωρώ σωστό ένας πολιτικός όπως εγώ να επιχειρεί να «καθοδηγήσει» τις δεκάδες χιλιάδες πολιτών που τον ψήφισαν

Οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μου, όμως, θα γνωρίζουν πάντοτε τί σκέφτομαι και τί αποφασίζω. Και επειδή είμαι πολιτικός θέσεων και ουδέποτε έκρυψα τις απόψεις μου, δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του».

 

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΕ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ»

Ο Γιώργος Παπανδρέου, που δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και το «υποδέχθηκε» παγωμένα, είπε: «Αυτή την Κυριακή πετύχαμε τον στόχο να κινητοποιήσουμε μαζικά μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών. Την άλλη Κυριακή οι πολίτες που σήμερα μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη συμμετοχή τους, αποφασίζουν για την τύχη και το μέλλον της παράταξης».

Μάλιστα, όσον αφορά στην απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να στηρίξει στο Β΄ Γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, τον Νίκο Ανδρουλάκη, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και συνδιεκδικητή της ηγεσίας, δηλώνουν ότι αυτό δεν προκαλεί καμία έκπληξη ενώ επισήμαναν: «Οι προοδευτικοί πολίτες που στήριξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο έχουν τώρα επιλογή, την προοδευτική πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου».

 

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Β’ ΓΥΡΟΣ»

Ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ σχολίασε την προτροπή του Ανδρέα Λοβέρδου προς τον Γιώργο Παπανδρέου να αποσυρθεί και να μην υπάρξει δεύτερος γύρος, αλλά και την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να συνεχίσει μέχρι τέλους τον αγώνα.

«Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός. Είναι αδιανόητο να μην γίνει δεύτερος γύρος. Είναι λάθος να μην τηρήσουμε το καταστατικό μας. Πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές.

Καλώ όλους τους πολίτες να έρθουν και αυτή την Κυριακή στις κάλπες. Ζητώ ισχυρή εντολή, για την ανανέωση, την ενότητα και την πολιτική αυτονομία της παράταξης».

Μάλιστα αποκάλυψε πως στην επικοινωνία που είχε με τον Ανδρέα Λοβέρδο, διευκρινίζοντας πως αυτή έγινε μετά τη δήλωση στήριξης του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, του ζήτησε να συμβάλει στο να υπάρξει νέα δυναμική ώθηση των πολιτών για να συμμετάσχουν στις εκλογές και την επόμενη Κυριακή.

«Το πρωί, τηλεφώνησα σε όλους τους συνυποψηφίους μου, τους ευχαρίστησα για τον πολιτικό αγώνα που δώσαμε όλοι με αξιοπρέπεια και ενότητα και ζήτησα να καλέσουν και εκείνοι τους πολίτες στις κάλπες την Κυριακή», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μάλιστα, «προσπάθησα να μιλήσω και με τον κ. Λοβέρδο, άλλα με ενημέρωσαν οι συνεργάτες του ότι θέλει να μιλήσουμε μετά την ανακοίνωση της απόφασής του για το δεύτερο γύρο».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ρωτήθηκε αν θεωρεί τη στήριξη Λοβέρδου στο πρόσωπό του ως κάτι «καλό ή κακό» και τόνισε πως «οι πολίτες απέδειξαν ποιες είναι οι προτεραιότητές τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ταυτιστούμε οι συνυποψήφιοι», αφού ο καθένας έχει τις θέσεις του. Ωστόσο, επανέλαβε ότι στόχος του είναι η ενότητα.

 

Β’ ΓΥΡΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο Β’ Γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ. Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου θα υπάρξουν 10 εκλογικά κέντρα. Συγκεκριμένα, δύο στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας και από ένα στον Άγιο Ανδρέα, στο Άδελε, στο Σπήλι, στα Ανώγεια, στο Πέραμα (Λύκειο Περάματος), στο Γαράζο, στο Φουρφουρά και στην Αγία Φωτεινή. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι έχουν ήδη ψηφίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών. Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στο δεύτερο γύρο, οι πολίτες θα μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, ίδιο ή διαφορετικό από αυτό που ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

 

Α’ ΓΥΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ψήφισαν 270.706 φίλοι ή μέλη του κόμματος - Στο 36,88% ο Ανδρουλάκης και στο 27,97% ο Παπανδρέου στα τελικά αποτελέσματα

Νίκος Ανδρουλάκης: 36.88% - 99.120 ψήφοι

Γιώργος Παπανδρέου: 27.97% - 75,183 ψήφοι

Ανδρέας Λοβέρδος: 25.98% - 69.827 ψήφοι

Παύλος Χρηστίδης: 3.25% - 8.733 ψήφοι

Παύλος Γερουλάνος: 2.99% - 8027 ψήφοι

Χάρης Καστανίδης: 2,94% - 7908 ψήφοι

 

Α’ ΓΥΡΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Τελικά αποτελέσματα για την εκλογή προέδρου Κινήματος Αλλαγής στην ΠΕ Ρεθύμνου

Ψήφισαν- έγκυρα 4.276

Ανδρουλάκης Νίκος : 2.717

Παπανδρέου Γιώργος: 764

Λοβέρδος Ανδρέας: 425

Χρηστίδης Παύλος : 285

Καστανίδης Χάρης: 49

Γερουλάνος Παύλος: 36

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ