ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο ανησυχούν οι Έλληνες για τον υπερτουρισμό;

0

Τις απόψεις των Ελλήνων σχετικά με την επίδραση του τουρισμού και το φαινόμενο του υπερτουρισμού καταγράφει νέα έρευνα του Ινστιτούτου Eteron, που διενεργήθηκε από την aboutpeople.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 30,5% πιστεύει ότι η Ελλάδα πάσχει από υπερτουρισμό και χρειάζονται άμεσα μέτρα περιορισμού. Το 45,6% θεωρεί ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει ακόμη πρόβλημα υπερτουρισμού, αλλά απαιτείται προσοχή στο μέλλον, ενώ το 19,6% δεν ανησυχεί για τον υπερτουρισμό και πιστεύει ότι όσο περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα, τόσο το καλύτερο.

Πάνω από 7 στους 10 αποτιμούν θετικά την επίδραση του τουρισμού

Οι ερωτηθέντες που ζουν σε τουριστικές περιοχές αξιολόγησαν την επίδραση του τουρισμού στην περιοχή τους, με το 67,2% να θεωρεί την επίδραση θετική ή μάλλον θετική, ενώ το 30,8% την χαρακτηρίζει ως αρνητική ή μάλλον αρνητική. Σε εθνικό επίπεδο, το 74,4% αξιολόγησε την επίδραση του τουρισμού στην Ελλάδα θετικά ή μάλλον θετικά, ενώ το 24,4% έχει αντίθετη άποψη.

Οι θετικές και οι αρνητικές επιδράσεις

Η έρευνα εξετάζει τις επιδράσεις του τουρισμού σε τομείς όπως οι θέσεις εργασίας, η οικονομία, τα πολιτιστικά δρώμενα, τα ενοίκια, η ακρίβεια, ο τρόπος ζωής, η φυσιογνωμία της χώρας, η περιβαλλοντική ρύπανση και η ασφάλεια των κατοίκων.

Θετικές επιδράσεις καταγράφονται στην οικονομία (μέσος όρος 5,61), τις θέσεις εργασίας (μέσος όρος 5,30) και τα πολιτιστικά δρώμενα (μέσος όρος 4,86).

Αρνητικές επιδράσεις καταγράφονται στην περιβαλλοντική ρύπανση (μέσος όρος 2,97), την ακρίβεια (μέσος όρος 2,89) και τα ενοίκια (μέσος όρος 2,34).

Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου 2024, σε δείγμα 1.002 ανδρών και γυναικών ηλικίας 17 ετών και άνω με πανελλαδική κάλυψη.

naftemporiki.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ