ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κρύβουν την ιδιότητά τους για να βρουν σπίτι – Ο γολγοθάς ενός δασκάλου

0

Σε απόγνωση και αδιέξοδο βρίσκονται οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί  κυρίως στα νησιά, καθώς αδυνατούν να βρουν σπίτια προς ενοικίαση σε τιμές που αντέχει η τσέπη του.

Το πρόβλημα είναι γνωστό, και χωρίς διαφαινόμενη λύση, αλλά επανήλθε στην δημοσιότητα, μετά από σχετική ανάρτηση στα social media, που έκανε δάσκαλος δημοτικού σχολείου στην Ρόδο.

«Είμαι δάσκαλος του Δημοτικού Γενναδίου από πέρσι, και αναζητώ γκαρσονιέρα μέχρι 300 ευρώ. Είναι ντροπή να κοιμάμαι στο αυτοκίνητο» έγραψε στην ανάρτησή του.

Ο άνδρας αναγκάστηκε για έναν ολόκληρο μήνα να κοιμηθεί μέσα στο αυτοκίνητο του και να κάνει ντους στις παραλίες εξαιτίας των ενοικίων φωτιά λόγω τουρισμού και βραχυχρόνιων μισθώσεων.

«Δεν μπορεί κάποιος να παίρνει 1000 ευρώ μισθό και να πληρώνει 400 για να μείνει σε γκαρσονιέρα ή να περιμένει να μπει ο Οκτώβριος».

Ο εκπαιδευτικός, πριν δημοσιοποιήσει το πρόβλημά του, με ανάρτηση στα social media, έβρισκε σπίτια μόνο μέχρι τον Απρίλιο, καθώς οι ιδιοκτήτες ήθελαν να τα νοικιάσουν σε τουρίστες με βραχυχρόνια μίσθωση.

Όπως λέει, όταν κάποια στιγμή βρήκε ένα οικονομικό δωμάτιο, ενημερώθηκε ότι θα μπορούσε να το νοικιάσει μόνο για 5 μήνες, από τέλη Οκτωβρίου μέχρι τον Απριλιο.

Το πρόβλημα των εκπαιδευτικών που δεν βρίσουν σπίτι είναι γενικότερο Σύμφωνα με τον πρόεδρο των καθηγητών στο Ρέθυμνο, πολλοί αναγκάζονται να κρύβουν την ιδιότητά τους για να βρουν ευκολότερα σπίτι.

Πολλοί ιδιοκτήτες μάλιστα, όταν μαθαίνουν ότι ο ενδιαφερόμενος είναι εκπαιδευτικός, ζητούν τα ενοίκια μπροστά, έως και για ένα χρόνο.

naftemporiki.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ