ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κασσελάκης καρφώνει ξανά Τσίπρα – Τα highlights ενός ακήρυχτου πολέμου

0

 Τον Αλέξη Τσίπρα «κάρφωσε» -για άλλη μία φορά- ο Στ. Κασσελάκης, στην θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν τον στήριξε, αν και ο ίδιος το επιδίωξε επανειλλημένως.

Όπως είπε αρχικά: «Ήμουν έντιμος και ειλικρινής απέναντι σε όλες και όλους, τον έναν χρόνο που βρίσκομαι στη θέση του προέδρου».

Σε αυτό το σημείο εξήγησε ειδικότερα, ότι ήταν έντιμος και απέναντι σε εκείνους που αποχώρησαν από το κόμμα, «προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το Νίκο Φίλη, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Αλέξη Χαρίτση, ακόμη και προς την Έφη Αχτσιόγλου στην οποία πρότεινε να αναλάβει όποια θέση επιθυμούσε, με στόχο για να πάει το κόμμα μπροστά».

«Του τηλεφωνούσα για να συντονιστούμε»

Συνεχίζοντας, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι «ήταν έντιμος και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα». Ειδικά για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, ανέφερε ότι «ακόμη και μέσα στον Απρίλιο, μετά την εκδήλωση για τις ευρωεκλογές, του έστελνε μηνύματα για να συντονίσουν κοινές πρωτοβουλίες, όπως για τις γυναικοκτονίες αλλά εκείνος τηρούσε σιγή ιχθύος».

Τα highlights ενός ακήρυχτου πολέμου

Εδώ και πολύ καιρό μαίνεται  ένας ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ α Κασσελάκη – Τσίπρα, αν και πολλοί χρεώνουν στον δεύτερο  την «εισβολή» Κασσελάκη στο κόμμα.

Ήδη, με την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, κατώτερου των προσδοκιών,  είχαν αρχίσει να εκτοξεύονται αιχμές στο διαδίκτυο κατά του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η δυσάρεστη έκπληξη στο παρά ένα του συνεδρίου

Κι ενώ ο εσωκομματικός εμφύλιος έχει αρχίσει να διαφαίνεται, ο πρώην πρωθυπουργός, εν μέσω εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, επιφυλάσσει μια δυσάρεστη έκπληξη στον Στ. Κασσελάκη.

Στο παρά ένα της έναρξης του συνεδρίου παρεμβαίνει στα εσωκομματικά δηλώνει ότι δεν θα παραστεί και καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση του κόμματος για να υπάρχει ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

Κεντροαριστερά, η «κουρελού»

Η κατάσταση εντάθηκε περεταίρω όταν τέθηκε ζήτημα κεντροαριστεράς, με το Αλέξη Τσίπρα να ηγείται στις δημοσκοπήσεις ως ο πλέον κατάλληλος να ηγηθεί ενός ενιαίου προοδευτικού φορέα.

Να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έσπευσε να δηλώσει παρών στην κούρσα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς ακόμη και απέναντι στον κ. Τσίπρα. Τον τελευταίο καιρό ωστόσο  έχει αρχίσει να αποδομεί το εγχείρημα, κάνοντας λόγο για σχήμα – «κουρελού».

Τα «μαύρα ταμεία»

Ακολούθησε ολομέτωπη επίθεση κατά του κ. Τσίπρα χωρίς να αναφέρει ούτε στιγμή το όνομά του, κάνοντας λόγο για σωρεία λαθών, από το κυβερνητικό πρόγραμμα μέχρι το εκλογικό αποτέλεσμα και στο τέλος να αφήνει βαρείς υπαινιγμους  περί «μαύρων ταμείων».

Με το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της  Αυγής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  επικαλέστηκε «χάος» στα οικονομικά του κόμματος.

«Σταμάτα να με υπονομεύεις»

Τον Ιούνιο, και εν μεσω των εσωκομματικών πιέσεων που δεχόταν από τους «87» ο κ. Κασσελάκης,  με ανάρτησή του κάλεσε ευθεως τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει «να τον υπονομεύει».

«Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή. Αν όμως δεν το επιθυμείς, σταμάτα την υπονόμευση και στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια μου», έγραφε στην πρώτη ανάρτηση ο Στ. Κασσελάκης.

«Μίλα καθαρά»

Τελευταίο επεισόδιο, την Κυριακή, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να «μιλήσει καθαρά».

Αν θέλει, μπορεί να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα τεκταινόμενα στον χώρο μας, χωρίς “κύκλους” και “διαρροές”. Καθαρά και ανοιχτά, όπως τοποθετήθηκε την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου μας τον Φεβρουάριο και η τοποθέτησή του απαντήθηκε από το συνεδριακό σώμα» ανέφερε χαρακτηριστικα.

 

naftemporiki.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ