ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Μητσοτάκης: Σε 10 μέρες συνάντηση με Ερντογάν στη Ν. Υόρκη – Το βλέμμα στο μεταναστευτικό

0

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά το μεταναστευτικό, καθώς η Γερμανία αυστηροποιεί την στάση της, κάτι που ενδεχομένως να προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων και σε άλλα κράτη. Μέσα σε αυτό το νέο σκηνικό από την Αθήνα ετοιμάζεται για ένα… διπλωματικό σπριντ.

Σε μια εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη όπου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο. Η συνάντηση των δύο ηγετών πιθανότατα θα γίνει στις 23 του μήνα (ή το αργότερο μέχρι τις 25) και αναμένεται να συζητηθεί και το μεταναστευτικό.

Στο μεταξύ ο  πρωθυπουργός είναι πιθανόν  να βρεθεί στο Βερολίνο τον Οκτώβριο και να σημειωθεί εδώ πως στις 14 του επόμενου μήνα προγραμματίζεται η Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό ο Κ. Μητσοτάκης έστειλε ήδη σαφή μηνύματα, λέγοντας πως η απάντηση δεν μπορεί να είναι η μονομερής κατάργηση του Σένγκεν και το να πετάξουμε το μπαλάκι ουσιαστικά στις χώρες οι οποίες βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

Η Σύνοδος του Βερολίνου για την ασφάλεια

Τέλος κρίσιμη αναμένεται να είναι η νέα εβδομάδα, καθώς στη  Σύνοδο του Βερολίνου για την ασφάλεια, το μεταναστευτικό θα είναι ψηλά  την ατζέντα.

Παρών θα είναι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος αναμένεται να  έχει στο τετ α τετ με τον Γερμανό Υπουργό Εσωτερικών.

naftemporiki.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ