ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Μαρουσάκης: Ξεκινάει εβδομάδα αστάθειας με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

0

Με χαμηλές θερμοκρασίες ξεκινάει η μέρα νωρίς το πρωί στη Βόρεια Ελλάδα, αργότερα θα κυριαρχήσει ο άστατος καιρός σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, με άστατες καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει αυτή η εβδομάδα, με την κορύφωση των φαινομένων να σημειώνεται από την Τετάρτη με Πέμπτη, όπου θα δούμε βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Το βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Ευρώπη, θα μετατοπίσει πιο ψυχρές αέριες μάζες στην κεντρική Μεσόγειο με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αυτόν τον άστατο καιρό και στην περιοχή μας.

Σήμερα, θα σημειωθούν άστατες καιρικές συνθήκες στην Κρήτη, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, στο Ιόνιο, στην δυτική Ελλάδα και στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα συναντήσουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Καλύτερος θα είναι ο καιρός στις εσωτερικές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού, όπου θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Πτώση έχει σημειώσει η θερμοκρασία, ειδικότερα προς τη βόρεια και βορειοδυτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει κοντά στους 26-28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ δεν αποκλείεται προς το απόγευμα να δούμε κάποιες μπόρες προς τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με τον υδράργυρο να ανέρχεται γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη είναι πιθανό να σημειωθούν κάποιες μπόρες κυρίως, όμως προς το απόγευμα ο καιρός θα ανοίξει και θα έχουμε διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 4-5 μποφόρ, με την θερμοκρασία να ανέρχεται κοντά στους 25 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Εβδομάδα αστάθειας με βροχές και καταιγίδες

Αύριο, Τρίτη, θα έχουμε αρκετές βροχές μέσα στο Ιόνιο, στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, με την Θεσσαλία να βρίσκεται στο επίκεντρο. Την Τετάρτη, η αστάθεια θα απασχολήσει την δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, κεντρική και δυτική Στερεά, Θεσσαλία, κεντρική Μακεδονία και βορειοδυτικό Αιγαίο). Παράλληλα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, δεν αποκλείεται αυτή η αστάθεια, ειδικότερα από Τετάρτη-Πέμπτη και ύστερα, να αφήσει κάποια προβλήματα στη χώρα, λόγω των έντονων φαινομένων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ