ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ένας χρόνος χωρίς τη Μαριάννα…

0

Ένας χρόνος χωρίς τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, χωρίς τη μεγάλη οικουμενική Ελληνίδα, που κατάφερε να κάνει το όνομά της συνώνυμο της κοινωνικής προσφοράς, της αλληλεγγύης, της αγάπης και του αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο.

Μια μουσική παράσταση μνήμης και τιμής αφιερωμένη στη γυναίκα με την τεράστια δύναμη ψυχής, πραγματοποιήθηκε από την οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024, στο κατάμεστο Ηρώδειο, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και διεθνών προσωπικοτήτων και ανθρώπων που συνδέθηκαν με το έργο και τη ζωή της.

Για την εκδήλωση επιλέχθηκε η συμβολική ημέρα γιορτής της Αγίας Σοφίας, Πίστης, Αγάπης και Ελπίδας.

Επρόκειτο για ένα πλημμυρισμένο από συγκίνηση αφιέρωμα, μεγαλειώδες αλλά και τόσο απλό, όπως ήταν και η ίδια η Μαριάννα, που φωτίστηκαν οι κορυφαίες στιγμές της ζωής και του έργου της.

Η φωνή της Μαριάννας, τα λόγια της, τα «πιστεύω» και τα οράματά της, ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της παράστασης, μέσα στο μοναδικά φωτισμένο Ηρώδειο, δημιουργώντας πλήθος συναισθημάτων στο κοινό.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν όταν τα αποθεραπευμένα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ μοιράστηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες και κάλεσαν το κοινό να ανάψει κεριά αφιερωμένα στη μνήμη της Μαριάννας, σε μια συγκλονιστική στιγμή κατάνυξης, σεβασμού και μνήμης.

Στη μουσική παράσταση μνήμης ήταν όλοι εκεί. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, τα παιδιά και τα εγγόνια της αείμνηστης Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη αλλά και σπουδαίες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσα τους και ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Κεφαλογιάννης με τη σύζυγό του Ειρήνη Κεφαλογιάννη - Σαράντη.   

Μέσα από το πολύπλευρο έργο της, η μεγάλη Διεθνής Ελληνίδα που έφυγε από τη ζωή πριν από έναν χρόνο, συνεχίζει να εμπνέει, να χαρίζει φως και ελπίδα, να ζεσταίνει καρδιές και συνειδήσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ