ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό για την βία ανηλίκων: Εχουμε τη δυνατότητα να αυστηροποιήσουμε τις ποινές

0

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Κ. Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα θέματα που θα συζητηθούν και αφορούν το Μακροπρόθεσμο Σχέδιο για την οικονομία της περιόδου 2025-2028.

«Να υπάρξει αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα συνομιλεί με όλες τις πλευρές και είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Πάντα θα αγωνιζόμαστε για την ειρήνη στην περιοχή που είναι προϋπόθεση σταθερότητας. Καλούμε τα μέρη σε αποκλιμάκωση για να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο που θα είναι ευρείας κλίμακας πόλεμος. Έχουμε εκπονήσει σχέδιο εκκένωσης των Ελλήνων που βρίσκονται στον Λίβανο»

Στη συνέχεια μίλησε για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού, αλλά και του φαινομένου της βίας μεταξύ ανηλίκων.
Μητσοτάκης για βία ανηλίκων

«Το κράτος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένεια ως βασικό πυρήνα ανατροφής των παιδιών. Εχουμε δυνατότητες να αυστηροποιήσουμε τις ποινές και το ζήτημα που θα αφορούν την παραμέληση των ανηλίκων.
Θα συζητήσουμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις πλατφόρμες κοινωνικές δικτύωσης αλλα και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία των εφήβων. Θεωρώ ότι θα υπάρξει κανονιστική παρέμβαση. Εχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα παιδιά, ιδίως τα θύματα. Η πρωτοβουλία για το bullying έχει επιφέρει κάποια αποτελέσματα δίνοντάς τους την ασφάλεια να καταγγείλουν τα περιστατικά. Η μεγάλη πρωτοβουλία είναι μια νέα εφαρμογή safe youth που ένα παιδί θα μπορεί να καλεί την αστυνομία αν για οποιονδήποτε λόγο η σωματική ακεραιότητά του κινδυνεύει».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ