ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Παύλος Πολάκης: «Θέλω να νικήσω τον Κασσελάκη όχι να τον αποκλείσω»   

0

«Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη. Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να πάμε στην εκλογική διαδικασία και να επιλέξει ο λαός», είπε ο Παύλος Πολάκης μεταξύ άλλων σε συνέντευξή που έδωσε σήμερα το πρωί στον Ραδιοφωνικό σταθμό «Studio Ρέθυμνο 9,80 fm», σημειώνοντας ότι «αν στο συνέδριο τεθεί θέμα υποψηφιότητας Κασσελάκη θα ψηφίσω υπέρ».

 «Είναι και τραυματικά και θλιβερά αυτά που έχουν συμβεί», σχολίασε κ. Πολάκης και πρόσθεσε «Θεωρώ όμως ότι θα υπάρξει η λύση του δράματος μέσα από το συνέδριο και την εκλογική διαδικασία που θα ακολουθήσει».  

Όπως έγινε γνωστό, στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί 8-10 Νοεμβρίου αναμένεται να κριθεί αν θα είναι ή όχι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα διίστανται οι απόψεις σχετικά με το εάν θα είναι αμετάκλητη η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που αποφάσισε το «μπλόκο» Κασσελάκη. Άλλοι λένε ότι η απόφαση της ΚΕ είναι μόνιμου χαρακτήρα και άλλοι  ότι το ανώτατο Όργανο είναι το Συνέδριο.

Ωστόσο, σε σημερινές του δηλώσεις  ο Παύλος Πολάκης ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση που τεθεί θέμα υποψηφιότητας Κασσελάκη στο συνέδριο, έχει αποφασίσει να ψηφίσει υπέρ αυτής.   

Στη συνέχεια ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εγώ έχω επιλέξει να μην ακολουθήσω μια τακτική τσακωμού στα δευτερεύοντα, αλλά μία τακτική παρουσίασης και προβολής ενός συγκεκριμένου προγράμματος απαραίτητου για την κοινωνία, το οποίο πρέπει να εκφωνήσει και να υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να κατοχυρώσει το ρόλο του σαν αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα και σαν κυβερνώσα δύναμη αύριο. Θέλω κάποιες απόψεις να νικηθούν όχι να αποκλειστούν. Επίσης δεν συμμετέχω σε κανένα από τα δύο σχέδια ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Το ένα είναι του πρώην πρόεδρου που θέλει ένα ΣΥΡΙΖΑ toy 5% που θα ασχολείται με τα δικαιώματα και το άλλο είναι το σχέδιο κάποιων από τους 87 (όχι όλων) οι οποίοι θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ προσάρτημα μιας αυριανής συγκυβέρνησης. Εγώ δεν θέλω κανένα από τα δύο σχέδια. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκπέμψει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που να ικανοποιεί τις ανάγκες τις κοινωνικής πλειοψηφίας, να είναι ο πυρήνας και ο κορμός της προοδευτικής παράταξης και να απευθύνει προσκλητήριο συμμαχιών αλλά στη βάση συγκεκριμένων θέσεων και προγράμματος».   

Κλείνοντας, ο ίδιος τη δήλωση του εξέφρασε σιγουριά υπογραμμίζοντας: «Θέλω να νικήσω τον Κασσελάκη όχι να τον αποκλείσω. Ξέρω ότι αν έρθει κόσμος μαζικά να ψηφίσει, ο νικητής θα είμαι εγώ δεν θα είναι κανείς άλλος».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ