ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ακριβός προορισμός η Ελλάδα…

0

Ο πλέον ακριβός τουριστικός προορισμός στη Μεσόγειο αναδείχθηκε το φετινό καλοκαίρι η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της εταιρείας Ηellosafe, η οποία διεξήχθη σε 136 χώρες σε όλο τον κόσμο. Συγκρινόμενη δε με άλλους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, η χώρα καταλαμβάνει την 7η θέση με το υψηλότερο κόστος διακοπών!

Ειδικότερα, η Ελλάδα, συγκρινόμενη με τους άλλους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια», καθώς οι διακοπές στη χώρα μας κοστίζουν περισσότερο από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Κροατία.

Την ίδια στιγμή, η χώρα μας, ως τουριστικός προορισμός, φιγουράρει και στην πρώτη δεκάδα των χωρών της Ευρώπης με το μεγαλύτερο κόστος διακοπών. Συγκεκριμένα, κατατάσσεται στην έβδομη θέση των «απαιτητικών» προορισμών της Γηραιάς Ηπείρου για τις τσέπες των διεθνών ταξιδιωτών, ξεπερνώντας το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία και την Ολλανδία.

Πάντως, ακριβότερος προορισμός στην Ευρώπη αναδείχθηκε η Ελβετία, και ακολουθούν το Λιχτενστάιν, το Μονακό, η Γαλλία, η Ισλανδία και το Λουξεμβούργο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ