ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση Reuters: Προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν - Τι φοβούνται οι Αμερικανοί

0

 Λίγες μόνο ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, δημοσκόπηση του Reuters καταγράφει ελαφρύ προβάδισμα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, ενώ αίσθηση προκαλεί το στοιχείο ότι τέσσερις στους πέντε Αμερικανούς φοβούνται πως η χώρα τους διολισθαίνει στο χάος.

Ειδικότερα, η νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τραμπ ανοίγει ένα οριακό προβάδισμα, μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων έναντι του Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ένα προβάδισμα που ήταν εντός του περιθωρίου σφάλματος των τριών ποσοστιαίων μονάδων της δημοσκόπησης, γεγονός που υποδηλώνει ότι η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ δεν προκάλεσε σημαντική αλλαγή στο κλίμα των ψηφοφόρων.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 80% των ψηφοφόρων - συμπεριλαμβανομένων παρόμοιων ποσοστών Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων - δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση ότι «η χώρα βρίσκεται εκτός ελέγχου».

Περίπου το 84% των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι ανησυχούν πως εξτρεμιστές θα διαπράξουν πράξεις βίας μετά τις εκλογές, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Reuters/Ipsos που διεξήχθη τον Μάιο και έδειξε ότι το 74% των ψηφοφόρων διατηρεί παρόμοιους φόβους.

Πρόθεση ψήφου

Αναλυτικά:

  •     Ντόναλντ Τραμπ: 43%
  •     Τζο Μπάιντεν: 41%

Παράλληλα το 5% των ερωτηθέντων θεωρεί αποδεκτή τη χρήση βίας για πολιτικό σκοπό. Το ίδιο ποσοστό έφτανε στο 12% το 2023.

Ακόμη, αίσθηση προκαλεί η θρησκευτική «ανάγνωση» της επιβίωσης του πρώην προέδρου από τη δολοφονική απόπειρα, αφού το 65% των εγγεγραμμένων Ρεπουμπλικάνων αποδίδουν την επιβίωση Τραμπ στη Θεία Πρόνοια.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ