ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

"Χειρουργικά" χτυπήματα της ΕΛ.ΑΣ σε μεγάλα ονόματα της Κισάμου

0

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί με επίκεντρο χωριά της Κισάμου Χανίων.

Στην πρώτη γραμμή της επιχείρησης βρέθηκαν στελέχη της ΕΚΑΜ Κρήτης, ενώ την ευθύνη της έρευνας, που ήταν πολύμηνη, μεθοδική και αθόρυβη, είχε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Στο κάδρο της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται μέλη γνωστής οικογένειας της περιοχής, εκτός των άλλων, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει πάνω από 10 προσαγωγές που θα μετατραπούν πιθανότατα σε συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι οι περισσότεροι πιάστηκαν στον ύπνο, αφού οι έφοδοι στα σπίτια τους έγιναν στις 5.30 τα ξημερώματα! Ουσιαστικά οι προσαχθέντες είναι μέλη δύο οικογενειών, εκ των οποίων η μία έχει απασχολήσει  τις Αρχές κατά το παρελθόν κι έχει συνδεθεί με Κρητική βεντέτα. Οι ίδιες πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, εδώ και μήνες δούλευε την υπόθεση, που φαίνεται πως έχει σοβαρό υπόβαθρο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες της ΕΚΑΜ Κρήτης, της ΟΠΚΕ, των ΤΑΕ, της Ασφάλειας Χανίων και άλλες δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τέτοιας έκτασης αστυνομική επιχείρηση, με τη μεθοδικότητα και την οργάνωση που υπήρξε, είχε να γίνει πολλά χρόνια στην ευρύτερη περιοχή και στις εμπλεκόμενες οικογένειες.

Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων όπου οδηγούνται οι προσαχθέντες.

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ