ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Απόβαση στην Κρήτη διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων με νέες επενδύσεις

0

Με επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη μεγάλες διεθνείς αλυσίδες έχουν επιδοθεί σε ανταγωνισμό για την κατάκτηση μεριδίων σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης. Σε συνεργασία με τοπικούς ξενοδόχους, επενδυτικά funds και εταιρείες διαχείρισης πιάνουν θέσεις επιδιώκοντας την προσέλκυση τουριστών με γερά πορτοφόλια…

Το πιο πρόσφατο «πετράδι» στο τουριστικό στέμμα της μεγαλονήσου το έβαλε η IHG Hotels & Resorts με το InterContinental Crete που άνοιξε τις πόρτες του στις 17 Ιουνίου, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο, καθώς είναι το μοναδικό InterContinental στην Κρήτη και το δεύτερο που λειτουργεί επί ελληνικού εδάφους.

Το InterContinental Resort Crete είναι ένα από τα πολλά ξενοδοχεία διεθνών αλυσίδων που προστέθηκαν ή πρόκειται να προστεθούν το επόμενο διάστημα στην Κρήτη.

Την πιο έντονη παρουσία, περισσότερες μονάδες, στην Κρήτη έχει η Marriott με επτά ξενοδοχεία μέσω διαφόρων επωνύμων brands (Design Hotels , Tribute Portfolio Resort, Autograph Collection, JW Marriott). Ακολουθεί η Hilton με πέντε ξενοδοχεία κάτω από επωνυμίες όπως Curio Collection και Tapestry Collection.

Επίσης η Accor έχει παρουσία με δυο μονάδες την Ibis στο Ηράκλειο και την MGallery (NIKO Seaside Resort Crete – Mgallery).

Τα νέα σχέδια

Ωστόσο και άλλες αλυσίδες πολυτελών ξενοδοχείων σχεδιάζουν ήδη τα πρώτα βήματα τους στη Κρήτη.

Την άφιξη στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κρήτη, ενός από τους πιο ισχυρούς ξενοδοχειακούς ομίλους παγκοσμίως, της Rosewood Hotels & Resorts, θα σηματοδοτήσει η πρεμιέρα του νέου Rosewood Blue Palace στην Ελούντα. Το Blue Palace Resort & Spa των PHAEA Resorts, που βρίσκεται στον Αγιο Νικόλαο και συγκεκριμένα στην Πλάκα της Ελούντας, θα μετονομαστεί σε Rosewood Blue Palace έπειτα από ένα ευρύ πρόγραμμα ανακαίνισης και θα επανατοποθετηθεί στην ελληνική αγορά υπό το brand της Rosewood το 2025.

Για το 2026 έχει προγραμματιστεί η λειτουργία του Imperial Flair Chania Old Town, το οποίο θα αποτελέσει τη νεότερη προσθήκη της Curio Collection by Hilton, έπειτα από συμφωνία της διεθνούς αλυσίδας με την εταιρεία Τσιλεδάκης Α.Ε., ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου των Χανίων. Το νέο 5άστερο resort της Κρήτης θα είναι δυναμικότητας 85 δωματίων, όλα με ιδιωτική πισίνα, ενώ θα παρέχει στους επισκέπτες του και άμεση πρόσβαση στην παραλία.

Επίσης πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η Marriott International θα συνεργαστεί με την SWOT Hospitality και τη Βασιλάκης Α.Ε. για την λειτουργία του πρώτου JW Marriott στη μεγαλόνησο. Το JW Marriott Crete Resort & Spa, που αναμένεται να ανοίξει το 2025 στο Μαράθι Χανίων, θα εκτείνεται σε 100 στρέμματα με το ξενοδοχείο να αποτελείται από 160 πολυτελή δωμάτια, με όλες τις σουίτες και τις βίλες να διαθέτουν ιδιωτική πισίνα ή τζακούζι.

Παράλληλα η Marriott φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσω Κρήτης ένα ακόμη brand το «Tribute Portfolio», στο Alai Beach Resort στην περιοχή της Σταλίδας, το οποίο βρίσκεται αυτή την περίοδο σε πλήρη ανακαίνιση. Το Αlai Beach Resort, a Tribute Portfolio Resort in Crete θα είναι και το πρώτο beach resort για τη συγκεκριμένη αλυσίδα του αμερικανικού ομίλου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και είναι υπό τη διαχείριση των Vasia Hotels & Resorts.

Επιπλέον με ορίζοντα το 2025 έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης για το 1 Hotel & Homes Elounda Hills. Πρόκειται για τμήμα του project της Mirum του Ρώσου επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ στην Ελούντα. Η 1 Hotels είναι επωνυμία του ομίλου SH Hotels & Resorts.

Το InterContinental Crete

Το InterContinental Crete είναι το πρώτο ξενοδοχείο της μεγάλης αυτής αλυσίδας στην Κρήτη. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι δεν θα μείνει σε αυτό καθώς με άλλο brand εξετάζει την περαιτέρω επέκταση της στο νησί. Το InterContinental Crete βρίσκεται στον Αγιο Νικόλαο με θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου. Αποτελεί κοινό εγχείρημα των IHG Hotels & Resorts, Hines και Henderson Park, και λειτουργεί υπό τη διαχείριση της Y&T Daskalantonakis Knossians Group. Το ξενοδοχείο διαθέτει 199 άνετα δωμάτια και φιλόξενες σουίτες, πολλές από τις οποίες έχουν ιδιωτική πισίνα.

ot.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ