ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

To InterContinental Crete παρουσιάζει ένα γαστρονομικό ταξίδι που εξυψώνει τις αισθήσεις

0

 

Στο InterContinental Crete, η γαστρονομική εμπειρία ξεπερνά ένα απλό γεύμα, καθώς είναι ένα ταξίδι πολιτισμού με ποιοτικά και φρέσκα υλικά. Υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin chef consultant, Νίκου Ρούσσου, τα δύο ελληνικά εστιατόρια του ξενοδοχείου, KNOSSOS και MINOAN, καθώς και το Bar Lounge ZEUS προσφέρουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Κάθε μενού, βασίζεται στα τοπικά υλικά, ενώ συνδυάζεται αρμονικά με οινικές προτάσεις από γηγενείς ποικιλίες.

Στο KNOSSOS, το βασικό εστιατόριο του ξενοδοχείου στον πέμπτο όροφο, οι επισκέπτες τόσο του ξενοδοχείου όσο και του νησιού, έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια γαστρονομική εμπειρία απολαμβάνοντας ένα μενού με μοναδικές ερμηνείες του chef επηρεασμένες από κλασικά ελληνικά πιάτα και πανοραμική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Μιραμπέλλου.

Στον ένατο όροφο, στεγάζεται το δεύτερο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το MINOAN, όπου το περιβάλλον του υπόσχεται μια αξέχαστη γαστρονομική περιήγηση, ενώ κάθε πιάτο αποτελεί απόδειξη της μαγειρικής αριστείας και αφοσίωσης του βραβευμένου σεφ.

Παράλληλα, στο τιμόνι των Bars του ξενοδοχείου βρίσκεται o βραβευμένος Bartender και Bar Consultant, Ηλίας Στεργιόπουλος, ο οποίος υπογράφει τα bar menu, διασφαλίζοντας μία αναβαθμισμένη fine drinking εμπειρία.

Στο ZEUS, το Bar Lounge στο lobby του ξενοδοχείου, ξεδιπλώνεται η αληθινή μαγεία. Εδώ, ο Ηλίας Στεργιόπουλος έχει δημιουργήσει ένα αποκλειστικό cocktail menu που αντικατοπτρίζει την πολυετή εμπειρία του στις ελληνικές γεύσεις. Μεταξύ των επιλογών, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το Con Limone Negroni, μια εναλλακτική πρόταση του κλασικού Negroni με λεμόνι και το Rosa Odorata Spritz, ένα αρωματικό και δροσιστικό cocktail που αποπνέει τις μυρωδιές της άγριας τριανταφυλλιάς.

 

Κάθε cocktail είναι προσεκτικά επιμελημένο, ώστε να συμπληρώνει την ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου, προσφέροντας μια ολιστική εμπειρία γεύσεων στο αγαπημένο νησί της Κρήτης.

Μια γαστρονομική φιλοσοφία ριζωμένη στην κρητική παράδοση

Κάθε μενού των εστιατορίων αντλεί έμπνευση από την κρητική κουζίνα και τα υψηλής ποιότητας εποχικά υλικά της περιοχής. Η σύγχρονη προσέγγιση του σεφ Νίκου Ρούσσου εμβαθύνει στην ελληνική κουζίνα παρουσιάζοντας δημιουργικά και γευστικά πιάτα σε ένα ειδυλλιακό και φιλόξενο περιβάλλον. Με την υπογραφή της φιλοξενίας του InterContinental, κάθε γεύμα μετατρέπεται σε μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία με πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα και Κρήτη.

Ο σεφ Νίκος Ρούσσος αναφέρει, “Με οδηγό την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Κρήτης με τις ανεξάντλητες εξαιρετικές πρώτες ύλες και φόντο τις ακτές του Αγίου Νικολάου, δημιουργήσαμε πιάτα βαθιάς γεύσης που εξιστορούν με μοντέρνο τρόπο την γαστρονομία του τόπου και της Ελληνικής νησιώτικης ζωής, απολαμβάνοντάς τα και ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο από τις εντυπωσιακές και πολυτελείς εγκαταστάσεις του Intercontinental Crete Resort”.

 

Στο lunch menu του KNOSSOS Restaurant, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ιδιαίτερες γεύσεις, όπως το Octopus Dog, με χειροποίητο ψωμί hotdog που σερβίρεται με σιγομαγειρεμένο πλοκάμι χταποδιού και ketchup από πιπεριά Φλωρίνης. Για όσους προτιμούν τις έντονες γεύσεις, το Spicy Chicken θα τους εκπλήξει, περιλαμβάνοντας χωριάτικα ζυμαρικά που καταλήγουν να μαγειρεύονται πάνω στη σχάρα, με κοτόπουλο μαριναρισμένο σε chili rub, αβοκάντο και μελάτο αβγό. Απολαμβάνοντας τη θέα του κόλπου του Μιραμπέλλου, οι λάτρεις των θαλασσινών θα ενθουσιαστούν με το Ceviche Avgolemono, το οποίο παρουσιάζει το ψάρι ημέρας από τις θάλασσες της Κρήτης, μαριναρισμένο με παραδοσιακό αβγολέμονο. Παράλληλα, οι vegetarians μπορούν να απολαύσουν σύγχρονες εκδοχές κλασικών ελληνικών πιάτων, όπως τις μπάμιες στη σχάρα με καπνιστή ντομάτα και φέτα. Ακολουθώντας την τοπική γαστρονομική κληρονομιά, στο dinner menu ο σεφ Ρούσσος προτείνει το κλασικό κρητικό πιάτο, το Γαμοπίλαφο, με σιγομαγειρεμένο κότσι αρνιού, σερβιρισμένο με πιλάφι φούρνου, ανθόγαλα και χόρτα εποχής. Στα εστιατόρια του ξενοδοχείου, κάθε πιάτο αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του InterContinental Crete για ποιοτικά υλικά και καινοτόμες γεύσεις, διασφαλίζοντας μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία για κάθε επισκέπτη του ξενοδοχείου.

Στο InterContinental Crete, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια πολυτελή διαμονή και να εμβαθύνουν στην τοπική κουλτούρα. Η ομάδα του ξενοδοχείου λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με τον τόπο και τους επισκέπτες του, παροτρύνοντάς τους να γνωρίσουν καλύτερα το νησί. Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν τους προορισμούς σε περισσότερες από 70 χώρες όπου λειτουργούν τα ξενοδοχεία και τα resorts του Ομίλου. Το έμπειρο προσωπικό των InterContinental Hotels & Resorts είναι στη διάθεση των επισκεπτών για να τους εισάγει στην πολιτιστική εξερεύνηση του κάθε τόπου προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες, όπως επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, παραδοσιακά χωριά και μέρη φυσικού κάλλους. Αυτές οι εμπειρίες θα εμπλουτίσουν τη διαμονή των επισκεπτών, παρέχοντάς τους μια βαθύτερη κατανόηση και εκτίμηση της τοπικής κουλτούρας και κληρονομιάς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Travelworks Public Relations (Δήμητρα Παρασχάκη, [email protected], +30 210 9222525)

 

Σχετικά με τα InterContinental Hotels & Resorts

Τα InterContinental Hotels & Resorts είναι το πρώτο και μεγαλύτερο brand πολυτελών ξενοδοχείων παγκοσμίως με πάνω από 220 ξενοδοχεία σε 70 χώρες και περισσότερα από 73.500 δωμάτια σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1946 από τον ιδιοκτήτη της Pan American Airways, Juan Trippe, ενώ η φιλοσοφία των ξενοδοχείων καθοδηγείται από την πίστη στη δύναμη των ταξιδιών να διευρύνουν το μυαλό και να συνδέουν τους πολιτισμούς.

 

Ανοίγοντας τις πόρτες σε έναν «κόσμο γοητείας», το InterContinental επαναπροσδιορίζει την πολυτελή ταξιδιωτική εμπειρία με επίκεντρο τον σύγχρονο ταξιδιώτη. Αναζητώντας την αρμονική ισορροπία μεταξύ ελευθερίας και οικειότητας, το InterContinental εστιάζει στην ικανοποίηση των επισκεπτών για γνώση και πλούσιες πολιτιστικές εμπειρίες, με βάση την κληρονομιά του ως φάρος των προσιτών πολυτελών ταξιδιών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επισκεφθείτε το intercontinental.com και συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook και το Instagram.

 

Σχετικά με τα IHG Hotels & Resorts 

 

Τα IHG Hotels & Resorts είναι μια παγκόσμια εταιρεία φιλοξενίας, με στόχο την παροχή αυθεντικών εμπειριών.

Με 19 hotel brands και το IHG One Rewards, ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα πιστότητας ξενοδοχείων στον κόσμο, το IHG διαθέτει περισσότερα από 6.300 ανοιχτά ξενοδοχεία σε περισσότερες από 100 χώρες και ένα πρόγραμμα ανάπτυξης πάνω από 2.000 ακινήτα.

Πολυτέλεια και lifestyle: InterContinental Hotels & Resorts, Vignette Collection, Kimpton Hotels & Restaurants, Hotel Indigo.
Premium: voco hotels, HUALUXE Hotels & Resorts, Crowne Plaza Hotels & Resorts, EVEN Hotels
Essentials: Holiday Inn Express, Holiday Inn Hotels & Resorts, Garner hotels, avid hotels
Suites: Atwell Suites, Staybridge Suites, Holiday Inn Club Vacations, Candlewood Suites
Αποκλειστικοί συνεργάτες: Iberostar Beachfront Resorts
 

Το InterContinental Hotels Group PLC είναι η μητρική εταιρεία του Ομίλου και έχει ιδρυθεί  στην Αγγλία και την Ουαλία, όπου και είναι εγκαταστημένη. Περίπου 345.000 άτομα εργάζονται στα ξενοδοχεία και τα εταιρικά γραφεία του IHG παγκοσμίως.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ξενοδοχεία και για κρατήσεις και το IHG One Rewards. Για να κατεβάσετε την νέα εφαρμογή IHG One Rewards, επισκεφθείτε τα Apple App Store ή Google Play Store.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ