ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Σύσκεψη εργασίας για τα κρούσματα πανώλης των μικρών μηρυκαστικών στην Περιφέρεια Κρήτης υπό τον Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ

0

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε απόψε στην Περιφέρεια Κρήτης για τα κρούσματα πανώλης των μικρών μηρυκαστικών υπό την προεδρία του Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στρατάκου.

Καλωσορίζοντας το κλιμάκιο του ΥΠΑΑΤ στην Κρήτη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε πως στη σύσκεψη μετέχουν τα στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης από κάθε Περιφερειακή Ενότητα, σημείωσε την άμεση ανταπόκριση και την συντονισμένη συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου και της περιφέρειας και υπογράμμισε πως «ως Περιφέρεια Κρήτης δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω προκειμένου να σώσουμε την κτηνοτροφία της Κρήτης εφαρμόζοντας όσα προβλέπονται από το πρωτόκολλο με βάση την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νομοθεσία».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε πως η ανεύρεση των κρουσμάτων ήταν αποτέλεσμα της ιχνηλασιμότητας που εφαρμόζεται, αναγνώρισε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι σκληρά και σημείωσε πως επιχειρησιακά «ακολουθούμε το μοντέλο που είχαμε και στη Θεσσαλία και θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις να βοηθήσουμε το έργο της περιφέρειας έτσι ώστε να εκριζώσουμε το φαινόμενο από το νησί». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οι πληγέντες κτηνοτρόφοι «θα αποζημιωθούν».

Όπως υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος «η πολιτεία θα σταθεί πλάι σε όλο τον κόσμο που περνάει πάρα πολύ δύσκολα. Είτε χρηματοδοτικά, είτε θεσμικά για να μπορέσουν να ξαναφτιάξουν τα κοπάδια, να πατήσουν στα πόδια τους και να παραμείνουν στα μαντριά τους».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ