ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Πέντε ελληνικές παραλίες στις καλύτερες του πλανήτη - Ποια βρίσκεται στην Κρήτη

0

«Το ερώτημα ‘ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες του πλανήτη’ πάντα θα έχει μια υποκειμενική απάντηση. Υπάρχουν παραλίες νωχελικές. όπου δε θέλεις να κάνεις τίποτα πέρα από το να κοιμάσαι κάτω από το γαλανό ουρανό. Υπάρχουν παραλίες για παιχνίδι, όπου οι οικογένειες στήνουν τις ομπρέλες τους και φτιάχνουν κάστρα στην άμμο. Υπάρχουν παραλίες για διασκέδαση, όπου τα μπαρ απλώνονται στην ακτή και ένα πάρτι βρίσκεται πάντα σε απόσταση αναπνοής. Και υπάρχουν παραλίες μοναχικές, στις οποίες δε θα βρεις ψυχή», έγραψε η γνωστή βρετανική εφημερίδα The Telegraph, σε πρόσφατο ρεπορτάζ της.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι ειδικοί της εφημερίδας επέλεξαν να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα χωρίζοντας τη λίστα τους σε διαφορετικές κατηγορίες. Κατέληξαν σε 50 διαφορετικές παραλίες σε όλο τον κόσμο. Από τους γνωστούς «υπόπτους» όπως είναι η Αυστραλία, η Βραζιλία και η Καραϊβική, μέχρι και ορισμένα outsiders σε Ισλανδία, Μοζαμβίκη και Νότια Κορέα, η λίστα καλύπτει όλα τα γούστα ακόμα και των πιο απαιτητικών επισκεπτών.

Φυσικά, και η Ελλάδα είχε την τιμητική της, με 4 διαφορετικές παραλίες να κοσμούν τη λίστα σε 4 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε ποιες πανέμορφες ελληνικές ακρογιαλιές κατέκτησαν μια θέση στη λίστα, παρακάτω:

Κατηγορία κολύμβηση: Σεϋχέλλες, Ικαρία

«Υπέροχα σμαραγδιά νερά, περικυκλωμένα από βράχος, ιδανικά για βουτιές και καταδύσεις. Εξερευνήστε τη μικρή σπηλιά της παραλίας».

Κατηγορία «Κρυφά διαμάντια»: Πετανοί, Κεφαλονιά

«Οι Πετανοί στην Κεφαλονιά απολαμβάνουν την ανωνυμία τους, κάτι που τους κάνει ακόμα πιο γοητευτικούς, προσφέροντας μια βαθιά αίσθηση χαλάρωσης και αυθεντικής ελληνικής απομόνωσης».

Κατηγορία ηλιοβασιλέματα: Σαρακήνικο, Μήλος

«Κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, σεληνιακό τοπίο μοιάζει να εκπέμπει φως από μέσα του».

Κατηγορία απομόνωση: Ελαφονήσι, Κρήτη

«Ένα κομμάτι Καραϊβικής στην Ελλάδα. Η διαδρομή σε έναν δύσκολο δρόμο γεμάτο αέρα, που όμως προσφέρει μια ‘ζαλισμένη’ θέα πάνω από το φαράγγι Τοπολίων είναι μέρος της διασκέδασης».

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ