ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Εορταστικό τραπέζι χωρίς αρνί και κατσίκι λόγω πανώλης στην Κρήτη - «Τσιμπημένες» οι τιμές στα λαχανικά

0

 Αυξημένη κίνηση στα κρεοπωλεία και τα μανάβικα, με τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για το γιορτινό τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου, στο οποίο όμως δεν θα έχει θέση το αρνί και το κατσίκι λόγω των ελλείψεων στα αμνοερίφια, λόγω πανώλης, με τα σφαγεία να είναι κλειστά μέχρι τις 19 Αυγούστου

Παρά το γεγονός ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση σε άλλα κρέατα, λόγω πανώλης, οι τιμές δεν έχουν αυξηθεί, τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ηρακλείου, Λευτέρης Ντουλάκης.

Μετά τα τελευταία αρνητικά δείγματα για πανώλη και προκειμένου να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή στον οικονομικό κλάδο του νησιού μας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητάει να ανοίξουν τα σφαγεία στις 16 Αυγούστου, με αυστηρά και ισχυρά πρωτόκολλα προστασίας.

Ορισμένοι καταναλωτές στρέφονται στο εισαγώμενο κρέας από Ρουμανία και Ισπανία για το γιορτινό τραπέζι, ενώ άλλοι καταναλωτές στάθηκαν τυχεροί, καθώς είχαν προμηθευτεί αμνοερίφια, πριν επιβληθεί η απαγόρευση λόγω πανώλης.

Και στα λαχανικά οι τιμές είναι τσιμπημένες καθώς η τιμή στις ντομάτες φτάνει τα 2 ευρώ το κιλό, τα αγγούρια ως και 2,90 το κιλό, ενώ τα κολοκυθάκια 3,80 ευρώ το κιλό.

Δείτε το ρεπορτάζ:

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ