ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Πόσο κοστίζει τώρα το λάδι στην Κρήτη και όλη τη Μεσόγειο – Οι τελευταίες εξελίξεις στις τιμές παραγωγού

0

Μια συνοπτική εικόνα των μέγιστων και ελάχιστων τιμών  για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,  στην Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία,  όπως προκύπτει από τα στοιχεία  του αναλυτικού Δελτίου τιμών του ΣΕΔΗΚ της 27-8-2024, παρουσιάζεται στον Πίνακα 1 που ακολουθεί:

Οι  τιμές αυτες δεν είναι οπωσδήποτε αντιπροσωπευτικές, γιατί  σε ότι αφορά την Ελλάδα προέρχονται απο τις τιμές που δίδουν οι πάροχοι που  απαντούν στο Δελτίο Τιμων του ΣΕΔΗΚ, οι οποίοι την περιοδο αυτή  ειναι αρκετα  περιορισμένοι, ενω σε οτι αφορά τις τιμες ξενων κρατών,  αντλουνται μονο απο τα  εγκυρα sites που  λειτουργούν,  τα οποια πιθανώς λόγω διακοπών, την ιδια περιοδο ειναι πολυ περιορισμενα. (Πιν.1):

Με βάση τις εξηγησεις αυτες, η γενική εικόνα των  τιμων, που εμφανιζεται σήμερα,  εχει ως εξής:

Στην Ελλάδα οι τιμές  του έξτρα  κυμανθηκαν απο 7,50€/κ οι μεγιστες μεχρι 6,0€/κ οι ελαχιστες. Ειδικοτερα:

-Στην   Κρήτη,  οι μεγιστες διατηρήθηκαν στα 7,50€/κ ενω οι ελάχιστες αυξήθηκαν στα 6,70€/κ.

-Στην Πελοπόννησο οι μέγιστες διατηρήθηκαν στα 7,10€/κ ενω οι ελάχιστες έπεσαν στα 6,0€/κ .

-Στα Νησιά (Κέρκυρα) απο 6,20€/κ αυξήθηκαν   στα 6,50€/κ

 Στην Ισπανία οι ελάχιστες και οι μέγιστες τιμές του έξτρα παρθένου παρουσίασαν μια ελαφρά πτώση και κυμάνθηκαν από 6,70€/λ έως 7,59 €/κ.
   Στην Ιταλία, οι διακοπές του καλοκαιριού φαίνεται ότι προκάλεσαν διακοπές και στην αγορά ελαιολάδου αλλά και στις υπηρεσίες που ασχολούνται με αυτή. Έτσι επίσημες τιμές του προϊόντος τώρα και τρείς εβδομάδες δεν εμφανίζονται στην Ιταλία, όπως και στη Τυνησία

sedik.gr – Νίκος Μιχελάκης

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ