ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις για τον ΒΟΑΚ

0

 Με μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, το απόγευμα της Κυριακής, συνεχίζεται ο ξεσηκωμός στα Χανιά, στη βαριά σκιά του πολύνεκρου δυστυχήματος - Η ομάδα “ΒΟΑΚ Ώρα Μηδέν” καλεί τους Κρητικούς σε συμμετοχή στη μηχανοκίνητη πορεία.

    Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα έχει κατεύθυνση προς την Αντιπεριφέρεια Χανίων, έπειτα θα διασχίσει την πόλη και θα φτάσει μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού (ΠΕΟ) έως τον Γαλατά, όπου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους οι τρεις νέοι άνδρες πριν από δύο εβδομάδες

Δυναμικά στις αγωνιστικές... επάλξεις για τον αιματοβαμμένο ΒΟΑΚ παραμένουν στα Χανιά σωματεία, φορείς, συλλογικότητες και απλοί πολίτες, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, αυτή τη φορά διοργανώνοντας μηχανοκίνητη πορεία, διεκδικώντας το αυτονόητο...

Εν προκειμένω έναν ασφαλή ΒΟΑΚ και ένα, γενικότερα, ασφαλές οδικό δίκτυο, ώστε να πάψει η Κρήτη να θρηνεί συνεχώς θύματα πάνω στην αιματοβαμμένη άσφαλτο, όπως συνέβη πριν από μερικές ημέρες με τον τόσο άδικο χαμό τριών νέων αγοριών. Μια τραγωδία, η οποία στάθηκε το έναυσμα για να σημάνει, τις τελευταίες ημέρες, ένας γενικευμένος κοινωνικός ξεσηκωμός με διαδοχικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, αλλά και για να αρχίσει, την ίδια ώρα, να ξεδιπλώνεται μια κινητικότητα εκ μέρους της κυβέρνησης στην κατεύθυνση ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας σε σημεία- “καρμανιόλες” του ΒΟΑΚ. Έστω βεβαίως κι αν οι πρωτοβουλίες που εξαγγέλθηκαν από κυβερνητικής πλευράς συνοδεύονται από επιφυλάξεις και ενστάσεις...

Συνέχεια με μηχανοκίνητη πορεία

Σε συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων, που είχαν λάβει χώρα τόσο στο σημείο τού προ δύο εβδομάδων πολύνεκρου δυστυχήματος, στο ύψος του κόμβου του Γαλατά, όσο και στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, μια νέα διαμαρτυρία διοργανώνεται μεθαύριο Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, στα Χανιά.

Πρόκειται, αυτή τη φορά, για μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ομάδας “ΒΟΑΚ Ώρα Μηδέν”.

Η ομάδα καλεί τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να συμμετέχουν, για να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι - όπως λένε - στην αδιαφορία των αρμόδιων φορέων για τη συνεχιζόμενη... “ανθρωποθυσία” στους δρόμους της Κρήτης.

Το ραντεβού για τη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, την οποία στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Χανίων, δίνεται για τις 6 το απόγευμα μεθαύριο Κυριακή, στον κόμβο των Μουρνιών.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα έχει κατεύθυνση προς την Αντιπεριφέρεια Χανίων, έπειτα θα διασχίσει την πόλη και θα φτάσει μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού (ΠΕΟ) έως τον Γαλατά, όπου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους οι τρεις νέοι άνδρες πριν από δύο εβδομάδες.

Ανακοίνωση-κάλεσμα

«Μετά την κινητοποίηση της 24ης/8/24 και τον συμβολικό αποκλεισμό του ΒΟΑΚ, στον κόμβο Γαλατά, στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους τα τρία παιδιά μας, τονίζουμε ότι ο αγώνας μας για έναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο θα συνεχιστεί, μέχρι να υλοποιηθούν τα παρακάτω:

1) Τοποθέτηση κάθε είδους στηθαίου, κατά περίπτωση (τσιμεντένιου, μεταλλικού ή ακόμα και κώνων) σε όλο τον ΒΟΑΚ, με άμεση απευθείας ανάθεση σε σύμπραξη έργου κρητικών κατασκευαστικών εταιρειών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

2) Αποκατάσταση των σημείων με καθιζήσεις και προβλήματα στο οδόστρωμα.

3) Φωτισμός όλου του ΒΟΑΚ, με αρχή από τα σημεία που έχουν σημειωθεί ατυχήματα και με συγκεκριμένο βραχυχρόνιο χρονοδιάγραμμα.

4) Καθαρισμός της ΛΕΑ με παγκρήτια δράση Πολιτείας, Αυτοδιοίκησης και πολιτών ταυτόχρονα.

5) Πλήρη στελέχωση όλων των τμημάτων Αστυνομίας ΒΟΑΚ για καλύτερη εποπτεία των δρόμων. Παράλληλα να υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για άμεση ανταπόκριση σε συμβάντα, με μόνιμα οχήματα στη διάθεση του ΒΟΑΚ», αναφέρεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα και επισημαίνεται: «Η ομάδα “ΒΟΑΚ Ώρα Μηδέν” καλεί τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να συμμετέχουν στη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, για την αδιαφορία των αρμόδιων φορέων και την ανθρωποθυσία που διαδραματίζεται στο οδικό δίκτυο του νησιού μας.

Σημείο συνάντησης, κόμβος Μουρνιών, κάτω από τη γέφυρα, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ.

Διαδρομή:

Κατεύθυνση προς την Αντιπεριφέρεια Χανίων, από την οδό Δημοκρατίας προς τη Δημοτική Αγορά, έπειτα στην οδό Κισσάμου, όπου μέσω της ΠΕΟ θα φτάσουμε μέχρι τον κόμβο Γαλατά, για να κάνουμε στάση και να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή, στον ΒΟΑΚ και συγκεκριμένα στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους οι τρεις νεαροί Χανιώτες.

Κατάληξη στον κόμβο Μουρνιών, όπου και λήγει η δράση. Δε θα υπάρξουν ομιλίες και τοποθετήσεις».

«Ο αγώνας για έναν ασφαλή Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης θα είναι διαρκής, με συνεχείς κινητοποιήσεις σε υπηρεσίες, φορείς και εκλεγμένους εκπροσώπους μας και απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμπορευτούν στην προσπάθεια αυτή. Διεκδικούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ αυτά που εδώ και πολλά χρόνια θα έπρεπε να έχουν γίνει για να μη θρηνούμε τόσες ανθρώπινες ζωές. Και ο αγώνας δε θα περιοριστεί μόνο στον πλέον επικίνδυνο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στη χώρα, τον ΒΟΑΚ, αλλά γενικά σε παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας για να σταματήσει η “γενοκτονία” στους δρόμους μας.

Ελπίζουμε όλοι μαζί να πετύχουμε το αυτονόητο, ένα ασφαλές οδικό δίκτυο για μας και τα παιδιά μας. Το χρωστάμε στα παιδιά που “έφυγαν” αλλά και σε αυτά που ζουν. Με δύναμη ψυχής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Χανίων στην κινητοποίηση

Η Kυριακάτικη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας για τον ΒΟΑΚ θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη και τη συμμετοχή και του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων συμμετέχει στη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας για τον ΒΟΑΚ την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 μ.μ.

Καλούμε όλη τη χανιώτικη κοινωνία να δώσει το “παρών”, ώστε να ενώσουμε τις φωνές μας για ένα ασφαλή και χωρίς άλλα θύματα ΒΟΑΚ.

Ελπίζουμε όλοι μαζί να πετύχουμε το αυτονόητο, ένα ασφαλές οδικό δίκτυο για μας και τα παιδιά μας. Το χρωστάμε στα παιδιά που “έφυγαν”, αλλά και σε αυτά που ζουν».

 

neakriti.gr

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ