ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Διευκρινήσεις με αφορμή δηλώσεις που αφορούν τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης

0

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χάρη Μαμουλάκη, μετά από την επίσκεψη του στους χώρους της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού στο Αποσελέμη Ηρακλείου, την Παρασκευή 30/08/2024, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, διευκρινίζει τα παρακάτω.

"Είναι επιεικώς απαράδεκτος ο τρόπος που επέλεξε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χάρης Μαμουλάκης, να προκαλέσει μικροπολιτικές εντυπώσεις, "παίζοντας" μ' ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που αφορούν ολόκληρη την Κρήτη, αυτό του νερού.

Ο κ. Μαμουλάκης αφού κινδυνολόγησε, μίλησε μεταξύ άλλων για τις ελλείψεις προσωπικού στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, αλλά και για τον κίνδυνο να βάλει "λουκέτο" η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Αποσελέμη.

Η πραγματικότητα είναι αυτή που τον διαψεύδει!

Θα ήταν περισσότερο χρήσιμο, πριν από τις άστοχες βολές, πρώτα να έχει ενημερωθεί, για την αληθινή εικόνα του Ο.Α.Κ., η οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εκείνη που παρουσίασε.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, για να τεθεί ξανά στις «ράγες» ο Ο.Α.Κ., προερχόμενος από την απόλυτη υποβάθμιση στην οποία είχε περιέλθει, όχι απλά "επέστρεψε", αλλά κατάφερε να γίνει ξανά πρωταγωνιστής των εξελίξεων στον «Αναπτυξιακό χάρτη» της Κρήτης.

Προφανώς και είναι ψέμα, πως τίθεται εν κινδύνω η λειτουργία της Ε.Ε.Ν Αποσελέμη, λόγω ελλείψεως προσωπικού. Η μόνη αλήθεια είναι πως η μονάδα διαθέτει τον προβλεπόμενο αριθμό εργαζομένων και συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα. Δηλώσεις που χαρακτηρίζουν ως «μη έμπειρο» το υφιστάμενο προσωπικό, είναι τουλάχιστον άστοχες και προσβλητικές.

Σε ότι αφορά το «κλείσιμο» της, το οποίο επικαλέστηκε ο κ. Μαμουλάκης, διευκρινίζεται πως αυτό, δεν είναι κάτι άλλο,  από την  «προγραμματισμένη γενική συντήρηση» της, η οποία γίνεται με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της «οζόνωσης», ώστε η μονάδα  να συνεχίσει να παράγει το άριστα ποιοτικά νερό ανθρώπινης κατανάλωσης, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Για τη διαδικασία αυτή γίνεται επίσης γνωστό, ότι έχει υπάρξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα συνεννόηση με τις συνεργαζόμενες Δ.Ε.Υ.Α., οι οποίες είναι και απόλυτα σύμφωνες.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, διευκρινίζει και κάτι ακόμη, το οποίο έχει να κάνει με το θέμα της «αποψίλωσης» του προσωπικού του, το οποίο έθιξε ο βουλευτής Ηρακλείου.

Για πρώτη φορά, βάσει του νέου οργανογράμματος που απέκτησε πρόσφατα ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, δρομολογήθηκε ένας σημαντικός αριθμός προσλήψεων ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού, το οποίο πολύ σύντομα θα ενσωματωθεί και θα ενδυναμώσει νευραλγικούς τομείς του «Οργανισμού».

Οι πόρτες των εγκαταστάσεων του Ο.Α.Κ. σε όλη την Κρήτη, είναι ανοικτές στον οποιοδήποτε επιθυμεί να πληροφορηθεί για οτιδήποτε σχετίζεται με τη διαδρομή αλλά και για την πραγματική εικόνα που αφορά την επάρκεια και την ποιότητα του νερού, που καταλήγει σε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις σε όλο το νησί.

Σε μια περίοδο κρίσιμη για τα υδρολογικά αποθέματα της Κρήτης, οι αποφάσεις που έλαβε η διοίκηση του Ο.Α.Κ., οι συνεργασίες που υποστήριξε με το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων που διαχειρίζονται το νερό στην Κρήτη, αλλά - και κυρίως - η ψυχραιμία και η επιστημονική επάρκεια του έμπειρου προσωπικού του «Οργανισμού», κράτησαν μακριά τον οποιοδήποτε πιθανό κίνδυνο μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομαλή υδροδότηση του νησιού, στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε για δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι στην Κρήτη.

Θα ήταν πραγματικά πολύ χρήσιμο, ο οποιοσδήποτε - πολύ περισσότερο δε - ένας κοινοβουλευτικός, πριν «χρησιμοποιήσει» τον Ο.Α.Κ., αν μη τι άλλο να ενημερωθεί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ