ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Με πυξίδα έναν ιερό σκοπό κολύμπησε από τη Γαύδο ως τα Σφακιά

0

 Είκοσι δύο μίλια σε 15 ώρες διένυσε ο Γιάννης Λεωνίδου για την ενίσχυση του ΚΗΦΑΑΜΕΑ

Έναν πρωτοφανή άθλο επιχείρησε και πέτυχε ο αθλητής ανοιχτής θάλασσας Γιάννης Λεωνίδου, ο οποίος κολύμπησε από τη Γαύδο μέχρι τα Σφακιά, διανύοντας σε 15 ώρες μια απόσταση 22 ναυτικών μιλίων!

Το εγχείρημα με τίτλο “Σύναθλο 2024 - Κολυμπώ 180ο νότια” είχε την υποστήριξη της ομάδας “Συνάνθρωπος”, με κοινό στόχο την ολοκλήρωση ειδικά διαμορφωμένης πισίνας για τις ανάγκες του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Χανίων.

Ο παράτολμος αθλητής ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας από την παραλία του Σαρακήνικου και το βράδυ της ίδιας μέρας έφτασε στον τερματισμό, με τον δήμαρχο Σφακίων κ. Γιάννη Ζερβό, μέλη της Ομάδας Στήριξης “Συνάνθρωπος” και την οικογένειά του να τον υποδέχονται ενθουσιασμένοι.

    Έναν πρωτοφανή άθλο επιχείρησε και πέτυχε ο αθλητής ανοιχτής θάλασσας Γιάννης Λεωνίδου, ο οποίος κολύμπησε από τη Γαύδο μέχρι τα Σφακιά

Ο Γιάννης Λεωνίδου, με πείσμα, επιμονή, καλή προετοιμασία και προσήλωση, ξεπέρασε τα εμπόδια του ανοιχτού πελάγους, τα υποθαλάσσια και επιφανειακά ρεύματα και τις κυμαινόμενες θερμοκρασίες και τερμάτισε, δικαιώνοντας τον προσωπικό του στόχο και όσους πίστεψαν σε αυτόν.

Το εγχείρημα είχε απώτερο στόχο την ενίσχυση του ΚΗΦΑΑΜΕΑ και την ολοκλήρωση ειδικά διαμορφωμένης πισίνας για τις ανάγκες του κέντρου. Πρόκειται για ένα στοίχημα της Ομάδας “Συνάνθρωπος”, που συνάντησε το πάθος του Γιάννη Λεωνίδου. Αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη αξιοποίησης του υγρού στοιχείου στις θεραπείες και στην ανακούφιση των μελών της δομής, αποφάσισαν από κοινού πως έφτασε η ώρα να γεννηθεί!

«Ο κολυμβητικός άθλος αποτελεί μέρος ενός συνόλου δράσεων που θα ακολουθήσουν μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος μας», τόνισε στη “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr ο πρόεδρος της Ομάδας κ. Σήφης Χιωτάκης, ο οποίος εξήγησε ότι τοπικές επιχειρήσεις στήριξαν την προσπάθεια για να μπει ένα μικρό λιθαράκι στην ολοκλήρωση της πισίνας του ΚΗΦΑΑΜΕΑ.

Με εμπειρία 15 χρόνων στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας και με συμμετοχές σε διοργανώσεις εντός κι εκτός Ελλάδας, αυτή τη φορά ο Γιάννης Λεωνίδου ξεπέρασε τα προσωπικά του όρια. Έγινε ο πρώτος αθλητής που πέτυχε τον συγκεκριμένο στόχο. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά της Ομάδας “Συνάνθρωπος” στη δύναμη της θέλησής του.

«Ακολουθεί καθημερινά εντατική προπόνηση, με πολύτιμο βοηθό συμβουλευτικά καταξιωμένη Ελληνοβρετανή μαραθωνοδρόμο και τους ένθερμους υποστηρικτές της προετοιμασίας του, τις χανιώτικες επιχειρήσεις. Με βαθιά ριζωμένη την αντίληψη ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να πετύχει τον στόχο του με μεθοδικότητα, συνέπεια κι υπομονή, εμπνέει τους νέους ανθρώπους να ονειρεύονται το ασύλληπτο», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

    Ο Γιάννης Λεωνίδου χρειάστηκε 15 ώρες για να διανύσει 22 ναυτικά μίλια

Την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του αθλητή εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομάδας Στήριξης “Συνάνθρωπος” κ. Χιωτάκης, εξηγώντας ότι για την επίτευξη του εγχειρήματος υπήρξε μεθοδική προσπάθεια, μελέτη και προετοιμασία τουλάχιστον ενός έτους, που το τελευταίο εξάμηνο εντάθηκαν. Σημαντική όμως ήταν και η συμβολή όλων όσων συμμετείχαν στη δράση, ως συνοδοί που επέβαιναν σε σκάφη και ως υποστηρικτές.

 

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ