ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Συμμετοχή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα κινητικότητας προσωπικού

0

Στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος Erasmus+ και συγκεκριμένα στην δράση Athletics+ Mobility of sport Staff, αντιπροσωπεία από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης επισκέφθηκε την Κύπρο όπου σε συνεργασία με το τμήμα αθλητισμού του οργανισμού MindSpin, προχώρησε στην επιμόρφωση και τον σχεδιασμό μελλοντικών κινήσεων στα πλαίσια συμμετοχής της στα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ 2021-2027.

Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της ΕΕ που αφορά τους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού για την περίοδο 2021-2027. Η εκπαίδευση, η κατάρτιση, η νεολαία και ο αθλητισμός είναι βασικοί τομείς που στηρίζουν τους πολίτες στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Με την ευκαιρία της δράσης αυτής η αντιπροσωπεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης συναντήθηκε με φορείς του αθλητισμού της Κύπρου, την Διοίκηση του σταδίου ΓΣΠ της Λευκωσίας και τον Διευθυντή Φοίβο Κωνσταντινίδη, τον ΚΟΕΑΣ (Ομοσπονδία Στίβου της Κύπρου) και τον Διευθυντή της Ομοσπονδίας κ. Αντώνη Γεωργαλίδη. Επισκέφθηκε το κτήριο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου και περιηγήθηκε στις σύγχρονες Αθλητικές εγκαταστάσεις του και την εντυπωσιακή Βιβλιοθήκη του.

Με τον ΚΟΕΑΣ συζητήθηκε και η προοπτική διεξαγωγής διεθνούς ή τριεθνούς συνάντησης αντιπροσωπευτικών ομάδων Κ16 με την συμμετοχή Κρήτης – Κύπρου ίσως και μιας ακόμη περιοχής ή χώρας με την βοήθεια και στήριξη από την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, στα πλαίσια της αναβίωσης της παλαιάς τριμερούς συνάντησης Κρήτης – Θεσσαλονίκης - Κύπρου που διεξήγετο για πολλά χρόνια την Δεκαετία 1960-1970.

Στην αντιπροσωπεία μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης Λεωνίδας Τερζής (μέλος και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης) και από την πλευρά του ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΣ Παναγιώτης Αντωνακάκης, η Αντιπρόεδρος Νατάσα Παγκάλου, ο Γενικός Γραμματέας Χριστόφορος Ανδρουλιδάκης, ο Ταμίας Γιάννης Μαρνέλλος, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Φανουράκη. Ακόμη ο επίτιμος Πρόεδρος Σωτήρης Λαβούτας, το μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής Χριστίνα Στυλιαρα, η διοικητική υπάλληλος Δέσποινα Βαζακοπούλου, ο Πρόεδρος του συνδέσμου των Κριτών στίβου Ηρακλείου Γιώργος Μυρωνάκης και η Υπεύθυνη των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΕΑΣ Γωγώ Δανδάλη που είχε και την επιμέλεια-οργάνωση του ταξιδιού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ