ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Καταγγελία των πυροσβεστών ότι τους έστειλαν νύχτα να διασχίσουν το φαράγγι ενώ έπεφταν βράχια

0

 Έδωσαν εντολή σε τρεις πυροσβέστες να διασχίσουν το φαράγγι, ενώ νύχτωνε και έπεφταν βράχια, το απόγευμα της ημέρας του τραγικού ατυχήματος

Μια σοβαρότατη καταγγελία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Χανίων είδε το φως, καθώς με επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και τους επικεφαλής των αρμόδιων υπηρεσιών, καταγγέλλουν ότι τρεις πυροσβέστες αναγκάστηκαν να διασχίσουν το φαράγγι υπό σκοτάδι και ενώ συνέχιζαν να πέφτουν βράχια!

Ήταν το βράδυ της ημέρα; που είχε βρει τραγικό θάνατο η 33χρονη Ουκρανή τουρίστρια. Καθώς συνέχιζαν να πέφτουν βράχια και πέτρες σε διάφορα σημεία στο φαράγγι και ενώ νύχτωνε, όπως καταγγέλλει η Ένωση, οι τρεις πυροσβέστες πήραν εντολή από τον συντονιστή της επιχείρησης να εισέλθουν στο φαράγγι και να το διασχίσουν μέχρι την έξοδο του.

Στην επιστολή τους οι καταγγέλλοντες υπογραμμίζουν ότι οι τρεις πυροσβέστες έλαβαν την εντολή να εισέλθουν από το Ξυλόσκαλο και περιγράφει την κατάσταση ως εξής:

«Οι συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα εκείνη ήταν οι εξής:

Α) Έλλειψη ορατότητας λόγω του ότι βράδιαζε

Β) Παρά του ότι η βροχή είχε σταματήσει, εντός του φαραγγιού εξακολουθούσαν να πέφτουν πέτρες αλλά και βράχια που ξεκολλούσαν

Γ) η Νεκρή τουρίστρια είχε απομακρυνθεί από το σημείο νωρίτερα

Δ) Υπήρχε η απόλυτη διαβεβαίωση από το φορέα διαχείρισης ότι οι τουρίστες είχαν εξέλθει και ότι δεν κινδύνευε κανείς, καθώς είχε γίνει ακριβής καταμέτρηση των ατόμων που εισήλθαν-εξήλθαν από τους υπάλληλους του φορέα

Παρόλα αυτά η ομάδα των συναδέλφων διατάχθηκε να εισέλθει και να διασχίσει όλο το φαράγγι από το συντονιστή της επιχείρησης. Όταν δε οι συνάδελφοι παραπονέθηκαν ότι πέφτουν πέτρες και βράχια, η απάντηση που πήραν ήταν «φορέστε κράνος».

Και παρακάτω συμπληρώνει η επιστολή των Πυροσβεστών:

«Από θαύμα ολοκλήρωσαν την διαδρομή, φθάνοντας στο χωριό της Αγίας Ρουμέλης περί τις 23.30 χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε γιαυτούς».

Σημειώνει επίσης ότι ομάδες της 3ης ΕΜΑΚ και του Π.Κ. Ανώπολης αρνήθηκαν να διασχίσουν το φαράγγι.

Η επιστολή της Ένωσης καταγγέλλει «με οργή κι αγανάκτηση» το περιστατικό και επιφυλάσσεται να κινηθεί νομικά, χαρακτηρίζοντας «παράνομες παράλογες και παράτολμες» τις διαταγές που έλαβαν οι τρεις πυροσβέστες.

Και η επιστολή καταλήγει: «Θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι ο πυροσβέστης δεν είναι αμνός προς σφαγή. Εχει οικογένεια που τον περιμένει να επιστρέψει μετά την υπηρεσία του σπίτι του».

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ