ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πυροβόλησαν πέντε αδέσποτα κουταβάκια

0

 Η βαρβαρότητα της πράξης αυτής είναι απαράδεκτη και εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των ζώων και των ανθρώπων στην περιοχή

Οργή προκαλεί η νέα κτηνωδία εις βάρος ζώων στην Κρήτη, καθώς σε ανάρτηση που δημοσιεύθηκε στην ομάδα Ζωόφιλη Δράση στο facebook, αναφέρεται πως πέντε αδέσποτα κουταβάκια, δέχθηκαν πυροβολισμούς από δύο βοσκούς στο χωριό Απολύχνος στη Μεσαρά!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τα κουταβάκια, ηλικίας μόλις τριών μηνών, δέχτηκαν επίθεση ενώ βρίσκονταν υπό τη φροντίδα κατοίκων του χωριού. Το ένα από αυτά μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο στις Μοίρες, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει 14 σκάγια στο κορμί του, μερικά από τα οποία βρίσκονται στη σπονδυλική στήλη, θέτοντάς το σε άμεσο κίνδυνο παράλυσης εάν δεν υποβληθεί σε άμεση χειρουργική επέμβαση. Το ζώο αυτή τη στιγμή φιλοξενείται από κατοίκους, όμως χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα και υποστήριξη από τον Δήμο Φαιστού.

Ένα δεύτερο κουταβάκι βρέθηκε νεκρό και μεταφέρθηκε για νεκροψία, ενώ τρία άλλα πυροβολημένα κουταβάκια έχουν πέσει σε γκρεμό, και δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια από τις αρμόδιες αρχές για να ανασυρθούν. Πολίτες του χωριού ετοιμάζονται με κίνδυνο της ζωής τους να κατέβουν στον γκρεμό, καθώς υπάρχει πιθανότητα κάποιο από αυτά να είναι ακόμα ζωντανό.

Η αστυνομία έχει λάβει καταγγελία για το περιστατικό από αυτόπτη μάρτυρα, έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ αναμένεται να τους επιβληθεί και βαρύ χρηματικό πρόστιμο, με τα δύο άτομα να έχουν ταυτοποιηθεί.

Η βαρβαρότητα της πράξης αυτής είναι απαράδεκτη και εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των ζώων και των ανθρώπων στην περιοχή.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ