ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Με υψηλές πληρότητες συνεχίζεται η τουριστική σεζόν - Επεκτείνεται μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου

0

Άνοδο κατά 11,2% κατέγραψε η εισερχόμενη τουριστική κίνηση το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2024, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, καθώς ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας έφθασε τα 17,98 εκατομμύρια έναντι 16,17 εκατομμύρια την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 5,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023 και διαμορφώθηκαν στα 10,9 δις. ευρώ.

Η κίνηση παραμένει αυξημένη και τους μήνες του φθινοπώρου, ενώ η σεζόν στην Κρήτη επεκτείνεται μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

«Τα μεγάλα ξενοδοχεία αυτό τον μήνα είναι σχεδόν γεμάτα με πληρότητες του 90%,αλλά και τον Οκτώβριο οι πληρότητες θα είναι πάνω από 70%, ένα πολύ καλό νούμερο» μας είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Δημήτρης Κουμπαράκης Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Αυτή την εποχή κάνουν διακοπές στην Κρήτη κυρίως ζευγάρια και συνταξιούχοι, και όχι οικογένειες με παιδιά σχολικής ηλικίας, από την Γερμανία, την Αγγλία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Πολωνία, την Ρουμανία και πολλές άλλες χώρες.

Ωστόσο είναι γνωστό ότι στο σύνολό τους, λόγω της οικονομικής κρίσης, προσέχουν πολύ τι ξοδεύουν.

Για τον λόγο αυτό υπάρχουν από την αρχή της σεζόν παράπονα από τους καταστηματάρχες ότι δεν έχουν τις εισπράξεις που θα περίμεναν.

Να πούμε ωστόσο ότι η εστίαση πηγαίνει καλά και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος αν κάνει μια βόλτα σε τουριστικές περιοχές όπως την Χερσόνησο, την Σταλίδα και τα Μάλια.

Είναι πάντως γεγονός ότι υπάρχει και μεγάλος αριθμός τουριστών ,που περνάει την μέρα του στα ξενοδοχεία, όπου έχει κλείσει πακέτα all inclusive.

Υπενθυμίζεται ότι η βεντάλια της φιλοξενίας έχει ανοίξει πολύ στην Κρήτη και σήμερα στο νησί υπάρχουν διαθέσιμες μισό εκατομμύριο κλίνες, σε πάσης φύσεως καταλύματα.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ