ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθεροποίηση στις τιμές τροφίμων σύμφωνα με τον υπ. Ανάπτυξης - Προανήγγειλε νέες πρωτοβουλίες

0

«Εικόνα σταθεροποίησης» στις τιμές των τροφίμων και των ειδών διατροφής, διαπιστώνει το υπουργείο Ανάπτυξης ανέφερε στην Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος εξήγγειλε νέες παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της ακρίβειας και θεσμική ενδυνάμωση του Συνηγόρου του Καταναλωτή.

Στο πλαίσιο της ακρόασης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, της Άννας Στρατινάκη - πρώην γενικής γραμματέως Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας – στην θέση της Συνηγόρου του Καταναλωτή, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι παρουσιάζεται μια εικόνα σταθεροποίησης στα τρόφιμα και τα είδη διατροφής και τόνισε ότι «πάει να επέλθει ηρεμία» και προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις για την ακρίβεια και νέο θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία του Συνηγόρου του Καταναλωτή. Επισήμανε πάντως ότι ως χώρα, έχουμε το αυστηρότερο πλαίσιο σε όλη την Ευρώπη ελέγχου των τιμών ανά κωδικό τροφίμου.

Σχετικών με πληθωρισμό των τροφίμων είπε ότι είναι κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. και αν δεν υπήρχε το λάδι που έχει 4% συντελεστή βαρύτητας, τότε ο πληθωρισμός θα ήταν μηδέν.

Η νέα Συνήγορος του Καταναλωτή, έθεσε ως στόχο της την θεσμική ενδυνάμωση της Αρχής ώστε να μην περιορίζεται αυτή, σε διαμεσολαβητικό και συμφιλιωτικό ρόλο, αλλά να λειτουργεί ως «πολυεργαλείο».

Επίσης ως προτεραιότητα έθεσε την διαμόρφωση καταναλωτικού κινήματος στην χώρα μας και καταναλωτικής συνείδησης των πολιτών αφού, όπως είπε, η έννοια του «μποϊκοτάζ» είναι πολύ πίσω στην Ελλάδα σε σχέση με την Αμερική ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Δεν έχουμε μάθει να διαμαρτυρόμαστε συλλογικά», παρατήρησε η κα Στρατινάκη.

Υπέρ της υποψηφιότητας της κας Στρατινάκη, ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, «παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, κατά ψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Νέα Αριστερά, η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας και οι Σπαρτιάτες.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ